Beeld uit de wedstrijd Venhorst - BVV
Beeld uit de wedstrijd Venhorst - BVV Foto: Eric Elbers

2H: Is scheidsrechter De Wit een jokkebrok? Margriet verliest wedstrijd en Joey Schuurmans

Voetbal 6.026 keer gelezen

Geen grote verrassingen in de tweede klasse H. Opvallend was dat opnieuw Venhorst won en betrof het weer een thuiswedstrijd ditmaal tegen BVV. Volgende week gaat Venhorst uit naar Margriet dat verloor bij EVVC en Joey Schuurmans met rood zag vertrekken. Erp pakte opnieuw drie punten door Helvoirt in eigen huis te kloppen. Heeswijk en Prinses Irene sprokkelden een puntje waar Volharding de volle winst boekte thuis tegen TGG. Wel een opvallende rol voor de arbiter van Diens De Wit uit Eindhoven blijkt  uit het verslag.

Hoe luidt het spreekwoord ook al weer? 'Het geluk is met de kampioen' prima toepasbaar voor voetbalclub Rhode en een schlemielig huiswaarts kerend SSS'18. Opnieuw wist de (beetje chargeren mag) aanstaande kampioen drie punten toe te voegen aan het al riante conto. Stan Venhuizen had de gasten uit Overloon voor rust op voorsprong gebracht. Na rust kwam Rhode gelijk door Kyron Brus. Rhode zakte weg en SSS'18 nam het initiatief en kwam door een strafschop van Koen Verlinden op een 1-2 voorsprong. Het leek mis te gaan lopen voor Rhode, maar het engeltje daalde weer neder op De Neul en het scenario van vorige week herhaalde zich. In de 89e minuut kopte Stan van Acht nota bene met zijn eerste balcontact de 2-2 binnen. De kers op de verrassingstaart kwam van Geert Oerlemans die in de slotseconden de winst in Sint Oedenrode hield.

Mannetjes
"De strafschop was wellicht wat gemakkelijk gegeven, maar wat geeft het", zegt trainer Ruud Vermeer van SSS'18, die zag dat de koploper in de slotfase knap terugkwam. "We hadden het vorige week al gezien in Vierlingsbeek maar Rhode is een ploeg met mannetjes die gemakkelijk scoren. Heel jammer dit, maar we speelden een goede wedstrijd."

Max Sluiter opnieuw doeltreffend voor Heeswijk (Hans Heesakkers)

Emplina – Heeswijk 2-2
Ondanks dat het veld op het Empelse sportpark niet direct uitnodigde tot goed spel, kregen de vele aanwezige toeschouwers naast een heerlijk lentezonnetje ook een aantrekkelijke pot voetbal voorgeschoteld. Uiteindelijk eindigde de huidige en toekomstige ploeg van trainer Marc van de Ven op 2-2, waarbij Wouter van Dijke en Max Sluiter de Heeswijkse doelpunten verzorgden. Bas Mol kogelde indirect uit een vrije trap raak naar 1-0. Na rust kwam Heeswijk via een strafschop van Wouter van Dijke op 1-1. Heeswijk voerde de druk op en het werd 1-2. Stef Adank kegelde hard binnen, maar de doelman van Empel keerde de bal en in de rebound was het Sluiter die zijn team op voorsprong schoot. Bij de thuisploeg was inmiddels good old Ethmond Henriquez in de ploeg gekomen om toch nog een gelijkspel te forceren en dat deed de sterke spits vlak voor tijd op fabelachtige wijze. Een klutsbal op het middenveld werd door Emplina naar voren gespeeld en nadat de dieptebal net over Heeswijk-captain Sten van de Berg stuiterde nam Henriquez de bal ineens op de pantoffel om Van Zutphen kansloos te laten 2-2.

Volharding – TGG 3-1
Bedenkelijke hoofdrol voor scheidsrechter De Wit. Het Vierlingsbeekse Volharding wist eindelijk weer eens te winnen. Op sportpark Soetendaal klopten de mannen van trainer Sjoerd van der Coelen TGG met 3-1 en daarmee kwamen de bezoekers goed weg. Het had wel 10-1 kunnen zijn, vond de trainer. Kas van den Bosch opende de score in Vierlingsbeek. Kort daarna passeerde Tom Kessels zijn eigen keeper Job Vullings met een kopbal: 1-1. Kort voor rust was het Rick Tissen die voor de 2-1 zorgde. Dezelfde Tissen was de maker van de beslissende 3-1. Het spel op Soetendaal lag daarna lange tijd stil. Scheidsrechter Arjan de Wit (Helmond) legde geblesseerd het spel stil. Toen bleek dat hij niet verder kon, werd een invaller gezocht. Die werd gevonden. Beide teams stemden er mee in dat een scheidsrechter uit Vierlingsbeekse kringen de wedstrijdleiding zou hervatten. Marc Oudenhoven debuteerde zodoende als scheidsrechter in de tweede klasse.

Autopech
Sjoerd van der Coelen bracht weinig waardering op voor de handelwijze van leidsman De Wit. "Hij belde voor de wedstrijd op dat hij autopech had, en later zou arriveren. Later hoorden we dat hij een wedstrijd floot tussen Hapse Boys 2 en Olympia'18 2. En tijdens onze wedstrijd haakte hij geblesseerd af. Onbegrijpelijk dat de KNVB iemand twee wedstrijden op een dag laat fluiten. Maar het is niet goed te praten dat De Wit twee voetbalteams voorliegt."

Venhorst - BVV (foto's Eric Elbers)

Venhorst – BVV 3-2
De tweede winst binnen een week voor Venhorst. De ploeg klimt lekker op in het rechterrijtje en dat was nodig ook. De ruststand op De Voskuilen was al 2-0 in het voordeel van de thuisclub. Tom van de Boogaard liet Mike van Grinsven de 1-0 scoren na een half  uur spelen. Nog voor rust was het Luuk van de Boogaard die de 2-0 ruststand bepaalde. Joost Janssen trainer van Venhorst: "De meesten hadden net als ik naar Manchester City gekeken en heb ze gewaarschuwd dat 2-0 geen enkele borg was." Na rust leek dat bewaarheid te worden nadat BVV de aansluitende treffer scoorde. Het werd echter 3-1 uit een pingel van Tom van de Boogaard die mocht aanleggen nadat Thijs van Sleeuwen onderuit werd gehaald binnen de beruchte kalklijnen. BVV ging over op het tweespitsen systeem, maar daarop werd van Venhorst kant geanticipeerd. Wel werd het nog 3-2, maar verder liet Venhorst de Bosschenaren niet komen.

Helvoirt – Erp 0-2
Erp boekte in Helvoirt de eerste zege in een uitwedstrijd van het seizoen. Met JO 19-1 doelman Jelle Voets onder de lat. Keepers Kevin van de Laar en Rens van den Akker zijn beiden geblesseerd. Trainer Anrdré Cornelissen: "Jelle is een prima doelman en is een aanwinst voor Erp. Jongen keepte prima jammer voor JO 19 dat die het zonder hem moeten doen." Voor rust werd er niet gescoord in Helvoirt. Na rust was het in de 56e minuut Justin Damen, op aangeven van flankspeler Ruud Delissen, die mocht tekenen voor de 0-1. Erp heerste en Helvoirt kwam amper in het verhaal voor aldus de Erpse trainer. In de 83 minuut werd het nog 0-2 met een fraaie lob in het Helvoirtse doel door opnieuw Justin Damen. Damen had hierbij het geluk dat hij scoorde want de mee opgelopen Willem den Dekker stond er beter voor. In plaats van een reprimande van Den Dekker werd het een knuffel voor zijn treffer.

EVVC – Margriet
Bij de gasten speelde Martijn Kuijpers een hele wedstrijd als linker centrale verdediger. Margriet dankt keeper Danny de Natris die een strafschop van Gerwin van den Boom wist te keren tot in tweede instantie toe. Na rust kwam de Vinkelse voorsprong in de negende minuut. Rob van Dijk dook schuin de zestien in en op de van richting veranderde bal was De Natris kansloos: 1-0. Margriet zakte weg en het was EVVC dat de regie nam in het duel behoudens een mager kansje voor de Ossenaren dat overigens niet benut werd. In de 86e minuut werd het 2-0 nadat Rob van Dijk solerend van het middenveld zo op De Natris af mocht lopen en scoorde. Joey Schuurmans had inmiddels het veld verlaten nadat hij rood kreeg voor een dialoog met scheidsrechter Koster. En dialogen met scheidsrechters lopen altijd slecht af zo ook in het geval van Margriet-aanvoerder Schuurmans.

WSC – Prinses Irene 2-2
Als er een ploeg had mogen winnen was het WSC wel. De Waalwijkers waren beter, maar wat zegt het? De bezoekers uit Nistelrode traden aan zonder Jeroen Bekkers, Ralf van den Boogaart en Robin Walk die fysiek gehinderd aan de zijlijn bleven. WSC kwam via Mamaar in de eerste helft op 1-0. Na rust was het Tim van den Brand die gelijk maakte. Toen Tim van der Heijden er ook nog 1-2 van maakte leek het fortuin Prinses Irene toe te lachten. In de 80e minuut viel echter de verdiende gelijkmaker en daar konden beiden vrede mee hebben.