Minuutje stil zijn voor Bas
Minuutje stil zijn voor Bas Foto's Peter Kuijpers

Margriet komt tekort bij BVV en verliest met 4-0

Voetbal 2.868 keer gelezen

Zware tijden voor voetbalclub Margriet. De ploeg verloor vanavond vrij kansloos van een veel beter BVV. Ilias Sidqi (strafschop) en Guillermo Le Couvreur bepaalde de ruststand op 2-0. Na rust mocht Sidqi uit buitenspelpositie scoren en bepaalde Dylano Dekker de 4-0 eindstand. Bij Margriet viel Teun van Grunsven uit met een naar het zich laat aanzien spierblessure.

Belangrijk voor de twee ploegen vanavond op De Vliert was winst. Margriet staat er wat dat betreft het meest beroerde voor. Het werd een deceptie voor trainer Mark Strik en zijn team. De club kan zich verwijten dat Bas Bressers in de 3e minuut wedstrijd het verlaten lege doel van BVV niet wist vinden. De Ossenaren speelde zonder de geblesseerde aanvalsleider Joey Schuurmans, voor het overige leek de ploeg op de langdurige geblesseerden na vrij compleet. Na tien minuten voetbal nam BVV het initiatief en drukte Margriet terug. Een overtreding in de zestien werd door scheidsrechter De Wit uit Grave beoordeeld als een pingel en dat was behoorlijk zwaar. BVV pakte het presentje uit en kwam via Ilias Sidqi op voorsprong.

Maatwerk
De beste kans voor Margriet kwam er voor rust van Kay van den Haterd, maar zijn inzet werd door BVV doelman Fahd Bouchti tot hoekschop verwerkt. Op slag van rust was het alsnog BVV dat de 2-0 binnen pofte. Klasbak Younes Hadouir dolde wat Osse spelers en legde met maatwerk terug. Guillermo Le Couvreur haalde verwoestend uit naar 2-0. Bij de gasten uit Oss had Teun van Grunsven zich inmiddels laten vervangen door Rob Ooms. Ridvan Celebi kwam goed weg dat De Wit de opzettelijke elleboog miste die hij op het gelaat van Bas Bressers plaatste.

Angel
Na rust kwam Martijn Kuijpers niet meer terug en in zijn plaats speelde Ramon Verbiesen. Amper begonnen viel de 3-0. Ilias mocht alleen op Danny de Natris af, maar deed dat uit buitenspel positie. De Osse grensrechter hield zijn vlag terecht in de hoogte, maar De Wit keurde hem goed. Dit gaf veel commotie vanaf de bank en kon Margriet bij het kruisje tekenen. Erger werd het in de 65e minuut toen opnieuw de Osse defensie schutterde. Dylano Dekker bepaalde daarom de eindstand op 4-0. Bij BVV verdwenen Hadouir en Le Couvreur naar de bank wat de angel wat uit de ploeg haalde. Margriet kwam hierdoor wat meer aan aanvallen toe, maar in de problemen kwam  BVV geen moment. Zondag gaat Margriet naar TGG wat een cruciaal duel is met als inzet de rechtstreekse degradatie plaats 14.

Margriet: Danny de Natris, Arne Dekkers, Teun van Grunsven (38. Rob Ooms), Martijn Kuijpers (46. Ramon Verbiesen), Roy Govers, Lars van de Kamp, Bas Bressers, Kevin Korsten (75. Davy van de Leur), Kay van den Haterd, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman