Robert van Mierlo, trainer van HBV.

4G: Constantia heeft titel bijna binnen met dank aan HBV

Voetbal 2.535 keer gelezen

Constantia is hard op de weg naar de titel in de vierde klasse G. De mannen uit Wanroij wonnen vandaag met 1-2 bij Herpinia en zagen concurrent Ulysses verrassend met 4-1 verliezen bij HBV. Constantia kan zondag als het wint van SV Milsbeek en Ulysses verliest bij SDDL het kampioenschap vieren.

Herpinia speelde in de eerste helft goed tegen Constantia. Het kwam ook zeker niet onverdiend op voorsprong door een treffer van Ivo van Aalst. Tegenvaller voor het toch al zo door blessures geplaagde Herpinia was het uitvallen van Jorrit van de Ven. Hij heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. In de tweede helft liet Constantia zien dat het niet voor niets bovenaan staat. "Ze hebben verdiend gewonnen", aldus Herpinia-trainer Frank Kusters.

HBV - Ulysses 4-1
Het zag er na twee minuten nog zo goed uit voor Ulysses. Paul van Lith opende op bezoek bij HBV de score en het was wachten op de 0-2. Twee grote kansen werden echter niet afgemaakt door de Megenaren. Op slag van rust werd het 1-1 toen een voorzet van Kevin Kerstens in het doel vloog. In de tweede helft zag trainer Sander Janssen dat zijn ploeg geen controle meer had. "Het was slappe hap. We wonnen geen duels meer en geen tweede ballen. We zijn snel 1-op-1 gaan spelen, maar dat pakte ook niet goed uit helaas. Koppies omhoog en zondag tegen SDDL gaan we er weer voor." Bij HBV tekenden Ralphn Reinders, Kerstens en Cuppens in de tweede helft voor de 4-1 eindstand.

Achilles Reek - SES 1-1
Achilles Reek startte uitstekend tegen SES en stond na tien minuten al op voorsprong. Mathijs van der Steen was het die de 1-0 op het scorebord zette. Een mooi doelpunt van de gevaarlijke aanvaller Gijs Bens na zo'n 25 minuten bracht de stand op 1-1. In de tweede helft miste Achilles Reek een aantal goede kansen om op 2-1 te komen, waarbij Bas Linders de grootste kans kreeg. SES was in het laatste kwartier dichtbij de overwinning. Marco Benneheij, trainer van Achilles Reek: "We kropen door het oog van de naald. SES raakte twee keer de paal. We pakken op gelukkige wijze een punt."

Heijen - SV Milsbeek 3-1
Heijen had een lekkere middag. De derby tegen SV Milsbeek werd met 3-1 gewonnen. Jeen Schiks, Boy Hubbers en Nick de Valk scoorden bij de thuisploeg.