OKSV. (Archieffoto)
OKSV. (Archieffoto)

4G: Constantia kan titel pakken bij SES, Ulysses met spits in de goal, SIOL verrast Herpinia, OKSV gedegradeerd

  •   keer gelezen   Voetbal

Constantia kan volgende week bij een overwinning op SES de titel pakken in de vierde klasse G. Bij een misstap is het aan Ulysses om de competitie nog enigszins spannend te maken.

Constantia was vandaag met 1-0 te sterk voor SV Milsbeek. Het gat met Ulysses is daardoor vier punten met nog twee wedstrijden te spelen. De Megenaren verloren afgelopen donderdag nog met 4-1 van HBV, maar waren vandaag veel beter dan SDDL. Goals van Willem Brouwer voor rust en twee van Paul van Lith in de tweede helft leverden de 0-3 eindstand op. Een bijzondere speler onder de lat was Jeroen van Pinxteren, normaal gesproken spits uit het derde elftal. Hij keepte omdat eerste doelman Sven Rietveld geblesseerd is. Trainer Sander Janssen: "We hebben vandaag welgeteld één schot op doel gehad. Alle duels wonnen we en we hadden de tweede ballen. Een prima wedstrijd na de zeperd van donderdag."

Juliana Mill - Achates 5-2
Juliana Mill blijft derde in 4G. Tegen Achates werd er met 5-2 gewonnen. Bij de thuisploeg scoorde Justin Jacops drie keer, Jelle Staal twee maal. Trainer Michiel Jans: "Een verdiende overwinning. We hebben veel kansen gehad en scoorde een aantal goede goals." Bij Achates scoorden Teun Lemmen (0-1) en Paul Toonen (4-2)

OKSV - Achilles Reek 0-2
Goals van Bas Linders en Rob van der Wijst zorgden ervoor dat Achilles Reek met 0-2 won van OKSV. De ploeg uit Overlangel is daardoor gedegradeerd naar de vijfde klasse. "We kwamen tekort dit jaar. OKSV had nog nooit in de vierde klasse gespeeld en we wisten dat het moeilijk zou worden door jongens die stopten of weggingen. Ook hebben we het hele jaar door blessures gehad", aldus trainer Peter van Orsouw. Zijn college van Achilles Reek, Marco Benneheij: "Vandaag hebben we makkelijk gewonnen. Respect voor de positieve instelling van OKSV. De eerste helft was lastig. We kregen kansen, maar scoorden niet. Het veldspel was prima. Het werd na rust snel 2-0, maar daarna haalden we niet meer ons normale niveau. Nog twee wedstrijden hebben we om een mooie eindklassering te halen."

SIOL - Herpinia 4-1
Herpinia kende een vervelende middag op bezoek bij SIOL. De Katwijkers stonden met rust met 2-0 voor. "Onze eerste helft was slecht, maar we misten wel twee honderd procent kansen", aldus trainer Frank Kusters. Herpinia kwam via jeugdspeler Mike Janssen op 2-1, maar in de laatste twintig minuten liep SIOl uit naar 4-1. 
Sam van Geffen debuteerde bij de Herpenaren.

Vierde klasse G:
Constantia - SV Milsbeek 1-0
SDDL - Ulysses 0-3
SIOL - Herpinia 4-1
OKSV - Achilles Reek 0-2
Juliana Mill - Achates 5-2
Heijen - DSV 2-3
HBV - SES 0-0

1. Constantia 24-51
2. Ulysses 24-47
3. Juliana Mill 24-46
4. DSV 24-44
5. SES 24-42
6. Achilles Reek 24-42
7. Herpinia 24-36
8. SDDL 24-35
9. Achates 24-33
10. SV Milsbeek 24-31
11. SIOL 24-31
12. HBV 24-16
13. Heijen 24-14
14. OKSV 24-7

SES - Constantia 
OKSV - Heijen
SV Milsbeek - Juliana Mill
Herpinia - SDDL
Achilles Reek - SIOL
Achates - Ulysses
DSV - HBV

Meer berichten