Sten van Vessem wordt gewisseld
Sten van Vessem wordt gewisseld Foto's Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo zwaait iconen uit met winst op OJC Rosmalen: 3-1

Voetbal 3.356 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel'38/Jumbo miste in het duel met OJC Rosmalen ook nog eens vaste doelman Brahim Zaari die geschorst was. Michiel Merks, of het zo uit kwam, mocht hem vervangen in zijn afscheidswedstrijd bij de Veghelaren. Blauw Geel'38 begon sterk en kwam via Hellstern en Van Loon op 2-1. Geerts verkleinde voor rust naar 2-0. Na rust heerste Blauw Geel'38 en bracht Hellstern met zijn de tweede de eindstand op 3-1. Flinke onweersbuien teisterden de teams op de laatste speeldag. Een lach, klapzoenen en een traantje heersten na afloop bij de afzwaaiers.

De eerste kans in de wedstrijd was voor OJC Rosmalen. De rood-zwarten zagen een inzet van Meeuwsen door Merks gepareerd. Blauw Geel'38 had in de beginfase de controle over de wedstrijd die overigens nergens meer om ging. Al na drie minuten is Joey Hellstern die een op een met Bart Tinus de 1-0 binnen schoot. Amper afgetrapt was het Erik van Loon die uit een hoekschop de 2-0 achter Tinus kopte. Regengod Pluvius trok zijn volledige register open en mensen vluchtten massaal naar de overkapping bij de kantine. De tribune was wegens verbouwing gesloten. Met nog één kans voor Sander Egmond was het dan toch OJC Rosmalen dat via Rene Geerts terug in de wedstrijd kwam naar 2-1 wat tevens de ruststand was.

Hellstern
Na rust was het Alexander Mols die in de 48e minuut een kansje kreeg, maar Tinus rekte zich en tikte de bal tot hoekschop. Kort hierna was het Emiel van der Sanden, in zijn afscheidswedstrijd, die naast schoot. Blauw Geel'38 heerste en OJC Rosmalen keek toe. Toch leken de Rosmalenaren na een uur spelen gelijk te komen maar de vlag van de grensrechter ging omhoog en werd de treffer geannuleerd. Blauw Geel'38 deed  het beter en scoorde wel. Een fraai 'steekje' van afzwaaier Sten van Vessem gaf Hellstern de mogelijkheid Tinus al koppend voor de derde maal te passeren: 3-1. Blauw Geel'38 bleef gaan en nam vooral het middenveld in bezit. Danny Verbakel had pech dat zijn harde uithaal de paal ramde en zijn negende competitietreffer uitbleef. Vijf minuten voor tijd kregen afzwaaiers Alexander Mols, Sten van Vessem en Emiel van der Sanden hun publiekswissel. Voor hen kwamen Yoeri Vissers,  Martijn van Loon en Coen van Zutven.

Opstelling: Michiel Merks, Edwin Huibers, Erik van Loon, Sten van Vessem (85. Martijn van Loon), Mustafa Guler, Joey Hellstern, Alexander Mols (85. Yoeri Vissers), Emiel van der Sanden (85. Coen van Zutven), Sjaak Egmond, Sander Egmond, Danny Verbakel.