Ulysses naar de nacompetitie.

4G: Ulysses gaat na DSV en Herpinia strijden om promotie naar derde klasse

Voetbal 2.253 keer gelezen

Ulysses kon vandaag kampioen worden, maar zag dat Constantia geen fout maakte tegen OKSV: 2-0. Zelf wonnen de Megenaren mede dankzij twee eigen doelpunten met 4-1 van SES en gaan daardoor naar de nacompetitie. Ook Juliana Mill had nog een kleine kans op de titel, maar na deze zondag is de ploeg van trainer Michiel Jans uitgevoetbald. De 2-4 nederlaag tegen DSV zorgt ervoor dat ze overal op misgrijpen.

Ulysses-trainer Sander Janssen hield naar eigen zeggen geen rekening met het kampioenschap. "Natuurlijk hoopte ik op een stuntje van OKSV, maar we hadden verwacht dat Constantia ging winnen. We hadden ook contact in Wanroij en hoorden dat ze al snel met 2-0 voor stonden. Onze prioriteit was het winnen van onze wedstrijd en daar zijn we in geslaagd. We gaan naar de nacompetitie en daar zijn we superblij mee. Wie had dit in september 2017 verwacht? Een geweldige prestatie van de jongens. Zondag spelen we tegen WEC en er is bij ons geen druk." Bij SES kreeg overigens Mark van der Linden in de slotfase rood na het neerhalen van een doorgebroken speler.

HBV - Herpinia 1-0
Op de laatste speelronde van de reguliere competitie verloor een gehavend Herpinia ook haar laatste wedstrijd. Het duel leek te eindigen in 0-0, maar de thuisploeg scoorde twee minuten voor het einde via Ralf Reinders. Reservedoelman Bas Siebers was kansloos op deze inzet. Daarmee eindigen Herpinia en Achates op een gedeelde achtste plek. Herpinia mag als winnaar van de eerste periode meedoen aan de nacompetitie en gaat zondag naar derdeklasser Nijnsel. Een zware kluif voor de ploeg van trainer Frank Kusters die niet bepaald in een goede vorm steekt. HBV gaat het in de strijd om handhaving in de vierde klasse opnemen tegen FC De Rakt.

SDDL - Achates 2-3
Voor rust geen treffers bij SDDL tegen Achates, maar in het tweede bedrijf was het de thuisploeg dat een 2-0 voorsprong nam. Daan Klievink nam afscheid met twee treffers. In het laatste kwartier kwamen de bezoekers opzetten. Paul Toonen was het die in zijn laatste wedstrijd de 2-1 aantekende. Niet veel later tekende Teun Lemmen voor de gelijkmaker. Het slotakkoord was voor Toonen die een penalty benutte: 2-3.

SIOL - SV Milsbeek 4-1
In een wedstrijd die alleen nog maar voor de eer was, won SIOL van SV Milsbeek. De gasten kwamen op 0-1, maar via Loutfi Chamlal, Daniel Ilic en twee goals van Djavano Amanupunnjo eindigde het duel in 4-1.

Heijen - Achilles Reek 1-2
Een heet middagje in Heijen eindigde in een 1-2 overwinning voor Achilles Reek. Rob van der Wijst maakte er voor rust hoogstpersoonlijk 0-2 van. Tien minuten in de tweede helft scoorde Heijen vanaf elf meter de aansluitingstreffer. Het duel lag even stil toen er een rode kaart werd gegeven aan Boyd Kessels en er wat rumoer ontstond. Volgens beide clubs een onterechte veldverwijzing.