De 0-1 van Jordi Verhagen is in de maak met zijn fraaie omhaal
De 0-1 van Jordi Verhagen is in de maak met zijn fraaie omhaal Foto's Peter Kuijpers
+audo

Nooit Gedacht legt het loodje tegen beter Berghem Sport, duel kent een rood einde

Voetbal 2.965 keer gelezen

GEFFEN | Het was gezellig druk op De Biescamp. Het luidruchtige terras voor het hoofdveld puilde uit met de versterkers tot het stuitje open. Het werd een enerverende wedstrijd die alles in zich had. Een rode kaart voor Donny van Herpen en een fabuleus mooie treffer van Jordi Verhagen gaven een 0-1 ruststand. Na rust kwamen de bezoekers via een strafschop van Bram Kappen op 0-2. Michael van den Heuvel verkleinde naar 1-2, maar Van Oss bracht het verschil weer op twee treffers 1-3. Van de Heuvel maakte nog de 2-3 maar daar bleef het bij. Verhagen pakte in de slotseconden nog rood wegens het omver duwen van zijn tegenstander en met hem mocht ook invaller Julian van Wanrooy van Nooit Gedacht met eveneens rood mee naar de kant.

Door: Peter Kuijpers

De bezoekers begonnen het beste aan het duel. De snelle vleugelaanvallers zorgde steeds voor direct gevaar. Al na drie minuten konden de Berghemse armen de hoogte in. Een afgeslagen bal werd door Jordi Verhagen met een fraaie omhaal tot doelpunt verwerkt: 0-1. De gastheren waren frequent op de helft van Berghem Sport te vinden, maar er zat te weinig overleg of verrassing in om het Berghem Sport moeilijk te maken. Verhagen en Jeffry van Oss ontpopte zich als behoorlijke lastpakken voor de Geffense defensie. Verhagen zag zijn strakke kopbal door keeper Willem van Ballegooy gepareerd en Van Oss mikte in kansrijke positie naast. Het was wachten op de 0-2 die niet wilde vallen.


Rood
De wedstrijd kantelde en werd onvriendelijker. Vooral het publiek ging er zich mee bemoeien. Het terras voor de kantine werd steeds luidruchtiger wat oversloeg op de spelers. Twee fikse incidenten achter de rug ontgingen scheidsrechter Peeters uit Kronenberg (Limburg). Ook de KNVB grensrechter zag onbegrijpelijk niets, terwijl er spelers op de grond lagen. Er ontstond een fiks opstootje waar getrokken en geduwd werd. Donny van Herpen lag op de grond, maar werd door Peeters als zondebok aangewezen en kon met zijn tweede gele kaart= rood vertrekken. Van Herpen: "Waarom ik mijn tweede geel kreeg is mij geheel ontgaan. Blijkbaar op advies van de grensrechter die mij toe bitste even van te voren dat hij mij nog wel tegen zou komen in het verdere duel. Dus dat is gebeurd. Echt te gek dat mij en ons team dit overkomt." De wedstrijd was gezet en behoorlijk opgefokt. Alles wat Peeters verder deed, kon geen goed meer doen en veroorzaakte veel protest en tumult. Aanvoerder Dave Eveleens snapte dat maar al te goed en riep zijn makkers met regelmaat tot de orde. Van Oss bij een van zijn snijdende rushes had pech nadat zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld weer in kwam. Bram Kappen kreeg geel nadat Peeters juist had gefloten voor een vrije trap na een overtreding op hem. Het applausje dat Kappen onnodig opvoerde bracht hem de gele kaart.



Rood voor Donny van Herpen (15)

Houtwerk
Na rust kwam Bob van Iersel voor Dennie Strik bij Nooit Gedacht. Helpen deed het niet want amper begonnen ging de bal op elf meter van Nooit Gedacht doelman Van Ballegooy. In eerste instantie floot Peeters voor een vrije trap buiten de zestien nadat Verhagen onreglementair werd gestopt door Van Ballegooy. Peeters werd naar zijn grensrechter gesommeerd en die constateerde dat de bal binnen de zestien was en ging de bal op elf meter. Dit gaf zoals te verwachten veel consternatie aan Geffense kant. Kappen bleef uiterst kalm en pegelde de stand snoeihard naar 0-2. Opnieuw trof Van Oss het houtwerk en greep vertwijfeld naar zijn hoofd met zoveel pech. Nooit Gedacht-trainer Wolf Wannet sloeg aan het wisselen. Thijn Vos ging naar de kant en voor hem kwam Bjorn Steenbergen. Kort hierna was het Frank van Herpen die in mocht rukken en voor hem kwam Lex van Buul. Aanvoerder Michael van den Heuvel meldde zich aan het front. Met een slim kopballetje wist hij de vertwijfeld graaiende doelman Joep Hoefnagels te verschalken: 1-2. Amper afgetrapt was het Berghem dat opnieuw met een razendsnelle omschakeling het verschil weer op twee wist te brengen. Verhagen haalde de achterlijn en bereikte zijn maatje Van Oss die de bal over de lijn mocht tikken: 1-3.


Gepokt en gemazeld
De vermoeidheid sloeg toe bij de teams. Vooral bij Berghem Sport dat al een uur in ondertal speelde. Daarbij kwam nog eens de hoge temperatuur de veel kracht had gekost. Aanvoerder Van den Heuvel bracht in de 77e minuut zijn team weer volledig terug in de wedstrijd. Vanaf links snelde hij de zestien binnen en liet Hoefnagels kansloos. Voor trainer Dennis Kroes een reden om te gaan wisselen. Bram Kappen kwam naar de kant en voor hem kwam Joël van den Berg waar Jeroen van den Tillaar naar de kant ging voor Jeffrey Duif. De wedstrijd kleurde in de eindfase nogmaals rood. Nota bene Jordi Verhagen, die zo belangrijk was voor Berghem Sport, duwde onnodig een Geffense spelers tegen het gras. Peeters bekeek het op afstand en trok, nadat de rook was opgetrokken, rood voor Verhagen die zondag dus uit bij DAW geschorst is. In het tumult kreeg ook Nooit Gedacht-speler Lars Hendriks, amper in het veld, rood. Van de in de winter van zijn carrière fluitende Peeters, gepokt en gemazeld, had je misschien mogen verwachten dat hij de laatste overtredingen met geel had afgedaan, dat had hem niemand kwalijk genomen. De Limburger, die een stevige middag beleefde in Geffen, besliste echter anders.


Ziekenhuis
Nick Tiellemans kreeg in de slotfase nog een flinke tik te verwerken van Nooit Gedacht-doelman Van Ballegooy die in de ultieme seconden van de wedstrijd voor het doel van Berghem Sport verscheen. Tiellemans werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen of zijn arm uit de kom naar het ziekenhuis vervoerd. Doldrieste vreugde taferelen na afloop waar de spelers het Berghemse publiek besprongen. 'We gaan naar Schaijk toe", klonk het uit de kleedkamer. Hoe je het ook bekijkt, Berghem Sport liep behoorlijk wat schade op in Geffen, maar werd wel dikverdiend winnaar op De Biescamp.

Nooit Gedacht: Willem van Ballegooy, Stef van der Heijden, Lars Hendriks, John Pennings, Frank van Herpen (76. Lex van Buel), Rik van Roosmalen, Michael van den Heuvel, Ken Bissels, Perry van Herpen, Thijn Vos (64, Bjorn Steenbergen), Dennie Strik (46. Bob van Iersel)

Berghem Sport: Joep Hoefnagels, Dave Eveleens, Jacky van Deutekom, Joep Wintjes, Nick Tiellemans (92. Jan Verhoeven), Jordi Verhagen, Stef van den Broek, Bram Kappen (79. Joël van den Berg), Jeffry van Oss, Jeroen van den Tillaar (79. Jeffrey Duif), Donny van Herpen. 

Gesprek met aanvoerder Dave Eveleens en trainer Dennis Kroes van Berghem Sport. Tevens een gesprek met trainer Wolf Wannet van Nooit Gedacht.


 

 

HTML5 Audio Player
HTML5 Audio Player
HTML5 Audio Player


HTML5 Audio Player

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant