Een impressie van het Osse WK tot nu toe.
Een impressie van het Osse WK tot nu toe.

Osse 'WK voetbal' moet nieuwe traditie worden in de zomermaanden

Voetbal 1.015 keer gelezen

OSS | Momenteel vindt er niet alleen in het verre Rusland een WK voetbal plaats. Ook dichtbij huis wordt serieus gestreden om een felbegeerde titel. Plaats van handeling: de kunstgrasvelden op de Talentencampus in Oss. Daar wordt door zestien teams verwoed om elke centimeter van het veld gevochten voor de allereerste kampioenstitel van het Osse WK.

Speco-student (Sport, Economie en Communicatie red.) Olaf Zonnenberg is het brein achter het Osse WK. De stagiair van Sportbedrijf Talentencampus bedacht het voetbalevent. Vanuit zijn stage kreeg hij begin januari de opdracht om een zomerse sportactiviteit te organiseren op de Talentencampus. Het idee voor het Osse WK was geboren. "Uit mijn onderzoek bleek dat er weinig voetbalactiviteiten plaatsvinden in Oss. Vandaar het idee om een zomeravond voetbalcompetitie op te zetten. Omdat het tegelijkertijd valt met het WK voetbal in Rusland, besloot ik om het daaraan te koppelen", vertelt Olaf enthousiast.

Mooi sportpark
"In de regio Oss zijn veel kernen met een zomeravond voetbalcompetitie, behalve Oss. Deze was er voorheen wel, maar is helaas mettertijd verloren gegaan", vult stagebegeleider en sportparkmanager Hans Willemsen van Sportbedrijf Talentencampus aan. Dat is niet de enige reden voor het houden van het Osse WK. "We hebben hier een mooi sportpark met dito voetbalvelden. Het is zonde als deze tijdens de zomer niet worden gebruikt. Bovendien gaan activiteiten ongewenst gedrag, zoals vandalisme, tegen", licht Hans toe. Naast Sportbedrijf Talentencampus is de organisatie voor het event in handen van het Sport Expertise Centrum en SV TOP.

Gewilde cup
Sinds maart is Olaf druk bezig geweest met het regelen van de voetbalcompetitie waarin zestien teams als hun favoriete landenteam schitteren. Woensdag 20 juni verzorgde wethouder Kees van Geffen de aftrap van het WK. Sindsdien spelen de ploegen, zowel bedrijven- als vriendenteams, elke woensdagavond om de gewilde cup. Er is bewust gekozen voor een 7-tegen-7 voetbalcompetitie om de wedstrijden vlot te laten verlopen. De eerste reacties zijn positief. "Ik heb al veel leuke en enthousiaste reacties gekregen van teams", zegt Olaf die zelf fanatiek hockey speelt en de Eredivisie en Premier League op de voet volgt. "Als het kan, kijk ik elke WK-wedstrijd." Waar Duitsland en Nigeria in Rusland al zijn uitgeschakeld, dingen deze 'landen' bij het Osse WK nog volop mee om de titel. Hans tipt Brazilië, Nigeria en Portugal als kanshebbers. "Alle teams die meedoen aan het WK zijn verschillend. Dat is mooi om te zien. Zo spelen een aantal spelers van OSS'20 onder de vlag van Brazilië en komen statushouders van de gemeente Oss uit als Portugal. Zij willen op deze manier integreren en lid worden van een Nederlandse club."

Tweede editie
Het is de bedoeling dat het Osse WK vaste prik wordt in de zomermaanden. Een probleempje; de naam. Het WK voetbal is één keer in de vier jaar. Hans is daarom al aan de slag gegaan met de zoektocht naar een nieuwe naam. Uit een enquête zijn al een aantal mogelijke benamingen gerold. Naast suggesties om de naam te behouden werd onder meer Champi-Oss League geopperd. De definitieve keuze is nog niet gemaakt.

Suggesties
De sportparkmanager juicht dan ook nieuwe naamvoorstellen toe. Heb je een passende titel? Laat het dan weten via: info@sportbedrijftalentencampus.nl. Woensdagavond 4 juli staan vanaf 19.00 uur de finales op het programma van het Osse WK. Kijk ook op de Facebook-pagina van het Osse WK voor het programma en de uitslagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant