Gemert favoriet zondag tegen De Meern
Gemert favoriet zondag tegen De Meern Foto's Peter Kuijpers

Gemert ontvangt het nog puntloze De Meern, club in de roes van Feyenoord

Voetbal 256 keer gelezen

GEMERT – Toegegeven dat deze kop enigszins gechargeerd is omdat De Meern in de eerste competitieronde was vrijgesteld. De reden was een te vieren jubileum. Al vroeg een ongelijke competitiestand in de Hoofdklasse B. Gemert wil graag voortborduren op de prima 5-2 winst van afgelopen zondag tegen IFC.

Door: Peter Kuijpers

Eigenlijk leeft de club in de ban van Feyenoord waar de kaartverkoop vandaag van start gaat. De club verontschuldigde zich voor het feit dat aan het reisje naar Helmond een verplichte bus combi is verbonden. Maar in andere media melden voorzitter Carlo Hazenveld en de supportersclub dat ieder de 27e september met een brede glimlach naar De Braak 'bust' voor dit mooie affiche. De kaarten zijn beperkt, waar de eigen socios voorrang krijgen. De thuisblijvers kunnen de wedstrijd breed vanuit de bank volgen via Fox die de wedstrijd rechtstreeks uitzendt. Voor details kunt u terecht op de eigen website van Gemert www.vvgemert.nl

Wedstrijdbespreking
Trainer Reinald Boeren c.s. zal het in allen toonaarden ontkennen, maar de ploeg en niet op de laatste plaats de supporters leven in de ban van het gebeuren in Helmond over een paar weken. PSV trainer Mark van Bommel deed dat gisteren op de persconferentie hetzelfde. Hij wilde niet reageren op het woord Barcelona. "Ik praat alleen over ADO Den Haag"  ,sprak hij stoïcijns tegen NOS verslaggever Joep Schreuder. Boeren zal dat vermoedelijk ook doen in zijn wedstrijdbespreking zondag voorafgaande aan het duel met De Meern. De ploeg uit Utrecht heeft nogal wat spelers zien vertrekken na de degradatie afgelopen seizoen. Voor velen lijkt de club geen rol van betekenis te gaan spelen dit seizoen. In het seizoen 2016-2017 promoveerde De Meern met veel overmacht via de nacompetitie, ten koste van onder anderen O.S.S.'20, naar de Derde Divisie. Afgelopen seizoen degradeerde De Meern samen met Jong De Graafschap rechtstreeks en bescheiden terug naar de Hoofdklasse.

De Meern
Het team dat trainer Joël Titaley (tweede seizoen) zondag binnen de lijnen bracht in het met 0-3 verloren duel tegen Vlissingen: Menno Vink, Jeremy Rodrigues Varela, Richie Agyapong, Mark den Hartogh, Anis Ziani, Tom Waltman, Jeffrey O'Brien, Dyllan Ahinful, Serkan Yasar, Youssef El Hammouchi, Gideon Emanuels.


Scheidsrechter Tempelaar fluit zondag het duel op Molenbroek
Molenbroek
Voor Gemert, gezien de kracht die het team met kleppers Thijs van Pol en Willem Den Dekker in de frontlinie momenteel uitstraalt, bijna  een must  om de punten op Molenbroek te houden. Om 14.00 uur geeft scheidsrechter Tempelaar het sein tot voetballen.

Programma zondag 16 september:
Gemert-De Meern
UDI'19-Nuenen (14.00 uur)
Alphense Boys-Minor
Vlissingen-Unitas
IFC-Baronie
Papendorp-Groene Ster
Halsteren-RKAVV
Meerssen-Leonidas

Stand Hoofdklasse B:
1    .    Baronie    2 - 6
2    .    Nuenen    2 - 6
3    .    Groene Ster    2 - 6
4    .    Halsteren    2 - 6
5    .    RKAVV    2 - 4
6    .    Gemert    2 - 3
7    .    Alphense Boys    2  - 3
8    .    VC Vlissingen    2 - 3
9    .    Unitas    2 - 3
10    .  Leonidas    2 -1
11    .  RKSV Minor    2 - 1
12    .  sva Papendorp    2 - 1
13    .  SV Meerssen    1 - 0
14    .  De Meern    1 - 0
15    .  UDI'19/CSU    2 - 0
16    .  IFC    2 - 0
 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant