Blauw Geel'38/jumo lijdt derde nederlaag op rij
Blauw Geel'38/jumo lijdt derde nederlaag op rij Foto's Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo incasseert kansloze 4-1 nederlaag bij OFC

Voetbal 387 keer gelezen

OOSTZAAN - Het zijn geen beste tijden voor Blauw Geel'38. Vanmiddag in Oostzaan leed de ploeg van trainer Niels van Casteren alweer zijn derde nederlaag achtereen. Tegen OFC werd het na een 2-0 ruststand uiteindelijk 4-1. De Veghelse treffer kwam van Rick Polman die fraai over de doelman de 3-1 scoorde. OFC bepaalde uiteindelijk de verdiende 4-1 eindstand.

Niels van Casteren begon in Oostzaan met een gewijzigd team. Mustafa Guler verkaste weer naar de halflinie waar Edwin Huibers en Martijn van Loon centraal achterin speelde Mark Dobbelsteen met Guler, Sander Egmond en Hidde van Dijk op het versterkte middenrif. Joey Hellstern en Yevghenny Marceli waren de twee spitsen. Een soort verkapt 4-4-2 met opkomende mensen ondersteund door het middenveld. Zaari stond onder de lat weer met foldertjes te strooien over goed keeperwerk.

Geweldige kans
Zaari redde een paar maal fraai als de Zaanse handen al de lucht in gingen. Na twintig minuten redde de Veghelse goalie twee maal kort achtereen, maar kon niet voorkomen dat OFC toch de leiding nam. Zeven minuten voor rust kwamen de Zaankanters op 2-0 waarna Sander Egmond collega Hellstern vrij voor het Zaanse doel parkeerde, maar die schoot hoog over. Van Casteren: "Dat was een geweldige kans. Maak je dan 2-1 ga je met beter gevoel de rust in."

Gastheren
Hellstern en Martijn van Loon bleven in de kleedkamer achter waar Rick Polman en Erik van Loon binnen de lijnen kwamen. Erik van Loon, amper binnen de lijnen, kwam overigens goed weg met geel waar rood had gekund. Twintig minuten voor tijd kwam Koen van der Zanden in het veld voor Jean-Claude van Aanholt. De man uit Sint Oedenrode scoot hard rakelings voorlangs. In de 73e minuut gooiden de gastheren de wedstrijd op slot naar 3-0. Polman toonde nog zijn instinkt voor het maken van doelpunten en liftte de bal fraai  over de doelman in het OFC-doel. Bijna in het slotsignaal bepaalde OFC de 4-1 eindstand.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Jean-Claude van Aanholt (69. Koen van der Sanden), Edwin Huibers, Martijn van Loon (46. Erik van Loon), Tim Rerimassie, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Hidde van Dijk, Yevghenny Marceli, Joey Hellstern (46. Rick Polman).

Niels van Casteren: "Het was vandaag op alle fronten een kansloze nederlaag. Alleen Ibrahim had een voldoende anders had het wel 6-1 kunnen worden. Zij maakte in de 19 minuut 1-0 tot die tijd hadden we de zaken redelijk op orde. Na de 2-0 krijgen we een grote kans. Maak je die ga fijner rusten. Na rust werd het niet beter. Maar luister de punten gaan echt wel komen ik heb daar vertrouwen in. Nu loopt het niet maar dat gaat komen. We zijn nu nog niet dusdanig goed om punten te forceren. We gaan ons voorbereiding starten komende week op UNA dat zaterdag onze tegenstander is.. Daar ligt weer de focus."