Doelman Nick van der Horst van UDI'19 hield afgelopen zondag de nul tegen Nuenen.
Doelman Nick van der Horst van UDI'19 hield afgelopen zondag de nul tegen Nuenen.

UDI'19 met hervonden elan op bezoek bij 'schiettent' De Meern

Voetbal 487 keer gelezen

UTRECHT | Afgelopen zondag won UDI'19/CSU voor het eerst in deze nog prille jaargang en ineens lacht de wereld de Udenaren weer een beetje toe. De zege op medekoploper Nuenen zorgt ongetwijfeld voor vertrouwen binnen de spelersgroep. En dat juist laagvlieger De Meern dan de volgende tegenstander is, past prima in het stappenplan dat hoofdtrainer Stefan Hoogsteder voor ogen heeft. "Het proces dat we met zijn allen zijn gestart, is zeker nog niet afgerond. Maar we hebben tegen Nuenen laten zien dat we stappen aan het zetten zijn", aldus Hoogsteder.

"We werken elke week keihard, maar mensen zien alleen wat je doet in die 90 minuten op zondag", vervolgt de oefenmeester uit Driel. "Daarom is ook het fijn dat we tegen Nuenen hebben laten zien waartoe we in staat zijn. Wat in de eerste twee wedstrijden niet lukte, namelijk op de juiste moment anders spelen, meer rust aan de bal pakken en scherper zijn voor het doel, deden we tegen Nuenen wel goed. Zeker over de eerste helft ben ik qua veldspel zeer tevreden. En ik heb de spelers ook een compliment gegeven voor hun strijdlust in de tweede helft. Juist toen we onder druk kwamen te staan, is iedereen blijven doen wat we van ze verlangen."

Bevestiging
Doelman Nick van der Horst kijkt uit naar de wedstrijd tegen De Meern. "We vergaten in de eerste twee wedstrijden de simpele dingen goed te doen. Tegen Nuenen lukte dat wel. Wij willen elke week uitgaan van onze eigen kracht. Dan heb je soms een overwinning nodig om een bevestiging te krijgen dat we op de goede weg zitten."
Op papier wacht UDI'19 zondag een gemakkelijke middag tegen De Meern, dat afgelopen zondag met 7-1 klop kreeg van Gemert en ook de openingswedstrijd van het seizoen met 0-3 verloor van VC Vlissingen. De ploeg degradeerde vorig seizoen kansloos uit de Derde Divisie en won voor het laatst op 11 maart. Van der Horst verwacht evenwel geen walk-over in Utrecht. "We gaan deze week weer keihard trainen, zodat we zondag weer punten kunnen pakken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant