Ulysses. (Foto: Hans van der Poel)
Ulysses. (Foto: Hans van der Poel)

Ulysses in derde klasse: 'We hebben niets te verliezen'

Voetbal 796 keer gelezen

MEGEN | Ulysses start komende zondag aan het nieuwe voetbalseizoen. Na twee promoties op rij spelen ze voor het eerst in de clubhistorie in de derde klasse en dus mogen de Megenaren hun borst nat gaan maken. "We zijn in veel ogen degradatiekandidaat nummer één, maar waren we dat vorig seizoen ook niet?", aldus trainer Sander Janssen.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen was niet bepaald goed van Ulysses. Ook in de districtsbeker liep het niet naar behoren, al werd na nederlagen tegen SDDL (1-3) en Achilles Reek (4-1) afgelopen zondag wel met 0-3 gewonnen van SBV. Janssen: "Tegen SBV had ik eindelijk weer de selectie vrijwel compleet. In de voorbereiding miste ik zes spelers en dat is voor een kleine club als Ulysses teveel. De vervangers hebben keihard gewerkt, maar je mist toch bepaalde kwaliteiten. In Haren had ik voor het eerst keuzemogelijkheden en dat is fijn."

Topscorer geschorst
Ulysses start zondag om 14.00 uur in Schijndel met het nieuwe avontuur. "Ik heb wel de nodige informatie over Avanti'31 binnengekregen en we gaan het nog met de groep bespreken. Het wordt een zware tegenstander en het is zeker geen eenvoudig begin. Maar ja, je treft alle tegenstander toch twee keer, dus we hebben er niets over te zeggen. Al teveel gaan we het niet over Avanti'31 hebben, want we kijken toch voornamelijk naar onszelf. We gaan uit van eigen kracht."

Topscorer geschorst
Tegenvaller is de schorsing van Paul van Lith, die in de nacompetitie een rode kaart kreeg. "Paul gaan we zeker missen. Maar vorig seizoen heeft hij ook een aantal wedstrijden niet meegedaan en toen hebben we het ook goed gedaan."

Handhaving
Als nieuwkomer is Ulysses op het eerste oog één van de belangrijkste degradatiekandidaten. "Iedere wedstrijd gaan we keihard werken voor een goed resultaat. We hebben niets te verliezen en er is geen druk bij ons. Ulysses heeft zin in het nieuwe avontuur."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant