5D: MOSA'14 wint ook tweede duel, Ruwaard pakt eerste puntje

Voetbal 1.020 keer gelezen

Na twee speelronden in de vijfde klasse D zijn er nog twee ploegen met de 100 procent score: DSS'14 en MOSA'14. De Oijenaren wonnen met 0-2 van Maaskantse Boys en zijn daardoor toch wel de verrassende medekoploper.

MOSA'14 kwam na 22 minuten op voorsprong door Stan Koenders, na een mooie aanval waarbij Stan Rijken de assist gaf. Over en weer waren er voor rust nog enkele kansen te noteren, maar de ruststand was 0-1. Maaskantse Boys kreeg in de tweede helft zeker kansen, maar doelman Marcel van Gool hield zijn doel schoon. Een minuut voor tijd besliste Stan Koenders het duel door de keeper te omspelen en binnen te tikken: 0-2. "Mijn jonge ploeg toont geweldige inzet", aldus trainer Arno Willems. Maurizio Atzeni, trainer van MKB: "De uitslag was niet in verhouding met de krachtverhoudingen. MOSA'14 maakte optimaal gebruik van enkele slordigheden en waren niet efficiënt genoeg in de laatste passes en afronding."

Maaskantse Boys.

OKSV - MEC'07 1-1
MEC'07 was op bezoek bij OKSV de betere ploeg in de eerste helft. Al na drie minuten was het doelman Frank Vos die moest ingrijpen bij een kans. Heel veel kansen kreeg MEC'07 verder niet meer. OKSV werd alleen gevaarlijk door een kopbal van Martijn Pittens. De tweede helft ging volgens OKSV-trainer Peter van Orsouw gelijk op. Het was Bart Vos die namens de thuisploeg in de 57ste minuut een grote kans miste. Acht minuten later was het aan de andere kant raak toen de scheidsrechter naar de penaltystip wees. OKSV bleef geloven in een goed resultaat en de aanvalsdrift werd acht minuten voor tijd beloond met de 1-1. Jort van Heumen bereikte Dirk van den Berg en die schoot prachtig binnen. In de slotfase nog hectische momenten voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Van Orsouw: "Ik ben tevreden over de inzet van de jongens, vooral in de tweede helft."

BZS - Ruwaard 1-1
Tot de 0-1 van Jordi van Orsouw in de 18e minuut was Ruwaard de betere ploeg tegen BZS. Daarna zakte het niveau wat weg en kwam de tegenstander terug in de wedstrijd. BZS maakte de 1-1 en uiteindelijk was dat volgens Ruwaard-trainer Ger Romeijnders ook een terechte uitslag. "We moeten nog wennen aan elkaar, het is een proces. Er valt nog genoeg te sleutelen aan bepaalde dingen."

SBV - HRC'14 1-1
SBV begon vorige week geweldig met een 0-7 overwinning op Wadenoijen, maar vandaag was het minder wat de Harenaren lieten zien. Tegen HRC'14 werd het 1-1. Trainer John Putters vond het een terechte uitslag. "Wij gaven de eerste helft niet thuis, maar hadden de tweede helft zomaar kunnen winnen." Bij SBV scoorde Jordy van Outvorst.

SCZ - RK DESO 3-3
RK DESO pakte op bezoek bij SCZ een puntje. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af bij een 3-3 gelijkspel.