Duel om de bal tijdens Excellent - Constantia
Duel om de bal tijdens Excellent - Constantia Foto's Jeff Meijs

3D: Volkel - Avanti'31 kort gestaakt, Margriet - Boekel Sport met ieder een punt

Voetbal 3.027 keer gelezen

De wedstrijd Volkel – Avanti'31 werd kort na rust een 25 minuten stilgelegd. Reden was de ernstig lijkende blessure Mauro Brus die met de ziekenwagen werd afgevoerd. Later bleek het dat het om een hersenschudding ging. Later op de avond een uitgebreid verslag. Boekel Sport vertrok met één punt bij Margriet en Ulysses en Nooit Gedacht zijn nog zonder punten.

Ulysses leed de tweede seizoensnederlaag achtereen. Thuis tegen het Helmondse Mulo werd het een 0-2 nederlaag. Trainer Sander Janssen: "Een slechte wedstrijd van onze kant waar ik te weinig beleving en strijd heb gezien van mijn team. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd."

Excellent – Constantia 2-0
Constantia had de beste kansen op 0-1 voor rust, maar het was juist Excellent dat 1-0 scoorde via Roel Verberk. Na rust bracht een verkeerd schakelmoment al snel de 2-0 en was het over en uit met de bezoekers uit Wanroij. Aan het doelpunt lag een mooie aanval aan ten grondslag die Bart van Duijnhoven vrij voor de Wanroijse doelman parkeerde en scoorde. Constantia mocht zelfs niet klagen dat de uitslag niet groter uitviel. Niek Hermans, trainer van Constantia: "Na de 2-0 waren we uit de wedstrijd en hadden geen moment meer recht op een beter resultaat." John Janssen: "We hadden echt meer moeten scoren. Na rust toen zakte Constantia helemaal weg. Volgende week komt koploper Volkel naar Oploo daar gaan we naar toe werken."

Handel – Schijndel/De Wit 0-0
Een wedstrijd waar het aan beide kanten soms spannende momenten gaf. Alle kansen geturfd was er met de 0-0 niets mis. Rob Manders miste voor Handel een droomkans, maar scoorde niet. Daarentegen kwam Handel goed weg nadat de scheidsrechter een handsbal van Peter van den Bosch in de zestien niet zag. Schijndel kopte kansrijk nog snoeihard over. Mark de Waard ging een kwartier voor tijd nog een keer alleen op de doelman af van Schijndel, maar die pareerde de inzet. In de 92e minuut had het nog 0-1 kunnen worden nadat Teun Graat van Handel de bal op zijn eigen doelman kopte, maar had daar een Schijndelaar over het hoofd gezien en ging de bal tot Handelse opluchting rakelings over. Een prima uitslag waar beiden vrede mee konden hebben.

Nooit Gedacht – Vitesse'08 0-1
Vitesse'08 eindigde het duel met tien man omdat Koen Teunissen een kwartier voor tijd de rode kaart kreeg te zien. Vitesse'08 domineerde voor rust maar scoorde niet. Na rust viel in de 60e minuut de verdiende treffer. Krebbers: "Na dat doelpunt kregen we het met tijden wat moeilijk. Nooit Gedacht ging de ballen hoog inbrengen en daar hadden we het moeilijk mee. Maar de gelijkmaker bleef uit waarmee onze sterkte amper werd uitgedrukt." Niek Hendriks ramde de bal namens Vitesse'08 nog op de paal, maar het bleef bij 0-1.

Olympia'18 kwam tegen FC Schadewijk terug van 0-2 naar 4-2. Foto Bas Delhij

Olympia'18 – FC Schadewijk 4-2
Het Osse FC Schadewijk nam in Boxmeer brutaal een 0-2 voorsprong door Dani van de Weg en Benjamin Duah. Jordy Toolen mildeerde nog voor rust naar 1-2. Na rust werd het 2-2 door Mitch Verstraten en 3-2 door Ramon Bulkens. Het laatste woord was voor Douwe Zwaan die de 4-2 op de borden bracht. Trainer Wil Beijer: "Voor Boxmeerse begrippen hebben we  eindelijk een achterstand om kunnen zetten naar een voorsprong en uiteindelijk winst. Daar ben ik blij en vooral trots op. We hebben wat wisselingen toegepast en wat heilige huisjes omgegooid. Dat bedoel ik positief richting de jongens, maar als je een brede selectie hebt kun je dat doen. Het heeft positief voor ons uitgepakt."

Margriet – Boekel Sport 1-1
De Ossenaren hadden voor rust een groot overwicht. Kans na kans deed zich voor bij Margriet maar het bleef bij 0-0. Tegen de rust kwam een klutsbal bij Boekel Sport die op 0-1 kwamen door Noud van Stiphout. In de tweede helft werd het erg rommelig en zakte de wedstrijd weg. Mark Strik: "Ik heb ze in de rust nog een compliment gemaakt voor het goede spel ondanks dat we met 4-1 voor hadden moeten staan. Onbegrijpelijk zoveel kansen. Gelukkig komen we gelijk en pakken meer dan terecht een punt." In de 102e minuut was het Bas Bressers die een voorzet van Joey Schuurmans achter de Boekelse doelman kogelde. Volgende week de derby FC Schadewijk - Margriet.