Douwe Zwaan dicht bij een treffer
Douwe Zwaan dicht bij een treffer Foto: Bas Delheij

3D: Vitesse'08 mag niet klagen met winst op Avanti'31, JO 19 speler Rob van der Ven van Margriet laat Amstelhoef ontploffen

Voetbal 3.020 keer gelezen

Margriet maakte vandaag veel goodwill aan door de winst op koploper Olympia18. Excellent lijkt echt het spoor bijster en verliest opnieuw. Volkel profiteert maar deels door puntverlies bij laagvlieger Ulysses waar Avanti'31 met opgeheven hoofd Gennep verlaat ondanks het verlies. FC Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers harkte er weer een puntje bij door een gelijkspel op de Eikenwal bij Handel. Bij Boekel Sport liet scheidsrechter Theunisz het na een half uur afweten met een blessure en was het een half uur wachten op de vervanging die kwam met scheidsrechter Van Dalen toevallig aanwezig op De Donk in Boekel.

De wedstrijd Handel - FC Schadewijk was er een met veel spelwisselingen. FC Schadewijk was de beste ploeg voor rust en scoorde Bilal El Ghezaoui die kopte de Ossenaren op een 0-1 voorsprong maar lieten de 0-2 liggen. Handel was slordig maar kreeg één grote kans, maar die de teruggelegde bal werd door niemand opgepikt. Schadewijk begon sterk in de tweede helft, maar Handel nam het over vooral omdat de bezoekers in ademnood kwamen. Rob Manders was het die in de 80e minuut gelijkmaakte via een Osse tegenstander. Handel zette alles op alles maar de stand bleef zoals hij was. Tom Jacobs, trainer van Handel:  "Ik vind dat we niet goed genoeg hebben gespeeld en dat daarom 1-1 een terechte uitslag was. Al hadden we in de eindfase de overwinning nog kunnen pakken."

Vitesse'08 – Avanti'31 2-1
Het topduel uit 3D was ongetwijfeld Vitesse'08 dat het Schijndelse Avanti'31 ontving. De opening in Gennep was voor de thuisclub die ook op 1-0 kwamen via Gijs Diebels in de 21e minuut. Avanti'31 ging beter voetballen en kreeg ook kansen. Fabian Koenen was het die de paal ramde, maar de stand bleef bij rust 1-0 in het voordeel van Vitesse'08. Na rust leek het duel snel beslist te worden nadat Vitesse een indraaiende vrije trap wisten te verzilveren naar 2-0 door Thymo Zeelen. Gelukkig voor de bezoekers zorgde Geert van Heeswijk voor de 2-1. De mening in het Schijndelse kamp was unaniem: een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven.

Boekel Sport – Excellent 3-0
Excellent is het momenteel even kwijt. De dappere strijders uit Oploo moesten met 3-0 het hoofd buigen voor de Boekelaren. Alhoewel er Boekel Sport niet mocht klagen dat het in keeper Nick van Hoof een meer dan uitstekende sluitpost had. Van Hoof stopte zelfs een penalty van excellent. Assistent-trainer Yoeri van der Steen was er resoluut over: "Nick heeft ons vandaag aan drie punten geholpen." De ruststand op De Donk was 1-0 door een treffer van Sander Jonkers. Na rust was het JO 19 speler Edward Schouten de 2-0 wist te maken. In de 90e minuut was het Twan Merks die met zijn 3-0 de eindstand bepaalde. John Janssen trainer van Excellent: "We pakten het weer goed op na de onderbreking met de scheidsrechter en uit een vloeiende aanval kregen we een penalty. Helaas miste Frans Custers. Ook in de tweede helft waren verschillende goede aanvallen, helaas groeide hun keeper uit tot de man van de wedstrijd. In de laatste fase scoorde Boekel nog uit twee counters. Jammer want we waren absoluut niet minder. Als we dit volgende week kunnen opbrengen geeft dat wel vertrouwen."

Ulysses – Volkel 1-1
Het is opnieuw Volkel dat struikelt over een laagvlieger. De ploeg van trainer Tom van Dalen kwam in Megen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ruststand op Sportpark Den Heuvel was nog dubbel blank. Na rust scoorde Volkel door een van richting veranderde vrije trap van Ruud Verstegen. Ulysses kwam echter een kwartier voor tijd op 1-1 door een fraaie kopbal van Paul van Lith. Trainer Sander Janssen: "Willem Brouwer had ons twee maal naar de overwinning kunnen schieten. We hebben geen een uitgespeelde aanval weggeven en hebben gevochten als echte mannen. Trots en iets waar we verder op kunnen bouwen."

Nooit Gedacht – MULO 3-2
MULO was wellicht toch taaiere kost dan de meesten Geffenaren vooraf hadden gedacht. De ruststand op De Biescamp was 1-0 voor de Geffenaren en de maker was Perry van Herpen.
Na rust leek het al snel een gelopen koers toen Van Herpen zijn 'valse' hattrick voltooide naar uiteindelijk 3-0. MULO scoorde echter 3-1 en toen het in de 78e minuut ook nog 3-2 werd was het volgens assistent coach Bart Hoeben nog even billen knijpen. Zo ver kwam het niet al viel Perry van Herpen nog uit en dat was weer een minpuntje.

Margriet – Olympia 3-2
Je zou het een stunt kunnen noemen maar daar doe je Margriet toch wel wat te kort mee. De club heeft voldoende talent binnen de lijnen om dergelijke uitslagen te maken. Nu nog wat stabiliteit in de komende wedstrijden. De gasten uit Boxmeer namen voor rust een 0-1 voorsprong door Ramon Bulkens. Na rust zou het dan gaan gebeuren. Een fraai doelpunt van Joey Schuurmans betekende 1-1 en Jeffrey van Vlijmen schoot de Ossenaren op voorsprong. Olympia kwam via Douwe Zwaan terug naar 2-2, maar de Amstelhoef ontplofte bij de 3-2 van JO 19 speler Rob van der Ven. Trainer Mark Strik: "We hebben vandaag karakter getoond. Ik heb vanmiddag van de eerste tot de laatste minuut een team gezien wat voor elke meter vocht." Wil Beijer coach van Olympia'18: "Het was vandaag een leuke pot open voetbal met goede goals."

Schijndelse aanval in Wanroij op het doel van Constantia

Constantia – Schijndel 0-2
Schijndel deed waar het voor gekomen was: winnen van Constantia hetgeen gebeurde. Niek Hermans trainer van Constantia: "In de eerste helft waren wij de betere en hadden met iets meer scherpte op voorsprong kunnen komen. De 0-1 van Martijn van Grinsven viel kort naar rust te snel uit een afstandsschot. Wij gingen op zoek naar de gelijkmaker, alleen konden we te weinig gevaar creëren. In een alles of niets poging maakte Schijndel op de counter 0-2 door Kaj de Visser. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel verdiend geweest. Schijndel sloeg op de juiste momenten toe."