Spelmoment uit het duel Avanti'31 - Constantia
Spelmoment uit het duel Avanti'31 - Constantia Foto: Piet van Vorstenbosch

3D: Margriet klimt naar plek twee na winst in Volkel, Olympia'18 maakt geen fout tegen Nooit Gedacht

Voetbal 2.710 keer gelezen

De grootste verrassingen kwamen vanmiddag uit Helmond en Schijndel waar Boekel Sport en respectievelijk Avanti'31 verloren. Schijndel won in de slotfase van Vitesse'08 en Margriet klom naar de tweede plek dankzij de winst uit bij Volkel. Schadewijk en Olympia'18 maakten geen fout en sloten winnend af. In Oploo werd het veld afgekeurd door de plotse regenval en ging Excellent - Handel niet door. Deze wedstrijd wordt bijna onder de klanken van Stille Nacht Heilige Nacht op 23 december ingehaald.

FC Schadewijk behaalde een makkelijke zege op het bezoekende Ulysses. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 4-1 voor de club van Gaby Kuijpers. Verderop op deze site staat een live verslag van collega Leon Voskamp. Datzelfde met Schijndel – Vitesse'08 dat later verschijnt met video-interviews en korte wedstrijdbeelden.

Volkel – Margriet 0-2
Het Osse Margriet gaat eindelijk doen wat de ploeg al zo lang naliet: winnen. Vanmiddag in Volkel moest er de thuisclub aan de Eeuwsels aan geloven. Margriet was naar Volkel gekomen om vooral niets weg te geven en dat lukte het team van trainer Mark Strik aardig. Het was Volkel die het spelbeeld bepaalde met diverse kansen om scorend te openen. Maar het was juist Margriet dat op 0-1 leek te komen. Echter scheidsrechter Van Rossem ging mee in het vlagsignaal van de Volkelse grensrechter en annuleerde de treffer. Na rust verhoogde Volkel het tempo en had Bob Linders bijna succes toen hij alleen op doelman Danny de Natris af kon lopen, maar een doelpunt werd het niet. Max van Berkom van Margriet kreeg keeper Tomek Kuijpers op zijn weg en scoorde eveneens niet. Van Bakel was het die uiteindelijk voor de gastheren de 0-1 liet aantekenen en met het hoofd raak knikte. Volkel speelde alles of niets, maar het was Margriet dat hiervan in de omschakeling profiteerde. Uit de kluts was het Van Berkom die de 0-2 eindstand voor zijn rekening nam. Een mooie en belangrijke zege voor Margriet dat opklimt naar plek twee achter het machtige Olympia'18.

Foto Piet van Vorstenbosch

Avanti'31 – Constantia 2-3
Het bierfeest of wat het ook moge zijn zal niet de topsfeer hebben gehaald waar menigeen op had gehoopt bij Avanti'31. De Schijndelaren waren met fases beter maar de groen gele brigade van trainer Niek Hermans kromde de ruggen en pakte uiteindelijk de victorie. De bezoekers begonnen sterk en kwamen via Milano van de Cruijsen en uit een afgeslagen corner door Noud van de Wielen uiteindelijk naar 0-2 wat ook de ruststand was. Na rust kwam Avanti als snel naar 1-2 door een fraaie vrije trap van Geert van Heeswijk. Avanti'31had nog een dikke kans op 2-2 maar die bleef uit. Uiteindelijk na lang aandringen viel de gelijkmaker via Berend Arts en gezien de verhouding dik verdiend in die fase. Meteen daarna een kans voor Avanti'31 naar 3-2, maar dat gebeurde juist aan de andere kant. In de slotseconden van de wedstrijd was het Van de Wielen met zijn winnende naar 2-3. Niek Hermans: "Een onverdiende zege, dat moet ik gewoon toegeven. We zijn er in Wanroij echter niet minder blij om. Dit is een stimulans voor onze groep."

MULO – Boekel Sport 2-0
Een kat en muisspel waar de Boekelaren niet wisten te scoren. Yoeri van der Steen: "Het was echt om een punthoofd van te krijgen. Dit mag ons niet overkomen en toch gebeurt het. Echt snel vergeten, want dit was heel matig." MULO overigens kwam uit de omschakeling tien minuten voor tijd op 1-0 en wist dat kunstje in de 92e minuut nog een keer te herhalen. Het won om die reden met 2-0.

Olympia'18 - Nooit Gedacht (Foto Bas Delheij)

Olympia'18 – Nooit Gedacht 2-0
Een overwinning met geknepen billen. Na een 0-0 ruststand viel de winnende pas vijf minuten voor tijd. Scheidsrechter Rutten honoreerde een handsbal van Nooit Gedacht binnen de zestien. In de 85e minuut mocht Freek Kerkhof zijn team naar 1-0 pingelen. Zuur voor de Geffenaren en een zucht van verlichting bij de koploper die in de dying seconds nog de 2-0 eindstand bepaalde door Douwe Zwaan.