Schijndel en Avanti'31 hielden het op een 1-1 gelijkspel
Schijndel en Avanti'31 hielden het op een 1-1 gelijkspel Foto's Piet van Vorstenbosch

3D: Derby in Schijndel eindigt onbeslist, Excellent zonder trainer Janssen naar winst bij Vitesse'08

Voetbal 2.362 keer gelezen

Drie afgelastingen in 3D vandaag. Eigenlijk de eerste natte zondag die behoorlijk wat afgelastingen met zich meebracht. Vier wedstrijden gingen door met een opvallende zege van Excellent bij Vitesse'08 en een draw van Avanti'31 bij Schijndel. Olympia'18 boog niet voor Boekel Sport zoals de collega's wellicht gehoopt en gedacht hadden en won met 1-3.

Schijndel en Avanti'31 was een wedstrijd met heel veel strijd waar op zich niets mis mee is. Het kleeft aan de teams en dat bleek vanmiddag. Volgens de kenners was het voetbal van Avanti'31 iets beter verzorgt, maar meer dan een punt leverde het niet op. Na een 0-0 ruststand was het in de 65e minuut Luke Veroude die op zijn verjaardag een steek van Geert van Heeswijk achter keeper Timo de Louwere mocht poffen: 0-1. Schijndel klaagde hierbij dat het wel erg rook naar buitenspel. Avanti'31 bleef gevaarlijker maar kwam niet tot scoren. Schijndel deed dat wel. Een ingedraaide vrije trap van Kay de Visser viel bij de eerste paal binnen. Keeper Stef van Kaathoven van Avanti'31, die overigens een paar maal schitterend redde, zag er bij de treffer van De Visser niet goed uit. Zuur voor Avanti'31 en blije gezichten in het Schijndelkamp, na afloop van de derby. Assistent-trainer van Schijndel John Blummel verwoordde het als een meer dan verdiend gelijkspel.

Schijndel - Avanti'31 (Foto's Piet van Vorstenbosch)

Margriet – Ulysses
Dat de overwinning van Margriet meer dan verdiend was daarover bestond geen twijfel op de Amstelhoef, maar hij had best wat hoger uit mogen vallen. De ruststand op de Amstelhoef was 1-0 in het voordeel van Margriet door een treffer van Joey Schuurmans die goed weg liep van zijn tegenstander. Bijna van de aftrap waren het de gasten uit Megen die in scoringspositie kwamen, maar dat gebeurde niet. Trainer Sander Janssen van Ulysses: "Vorig jaar gingen er dit soort ballen in, nu niet dat is wellicht het verschil." Na rust viel de 2-0 al na vier minuten door Jeffrey van Vlijmen en was het over voor de bezoekers. Flankverdediger Roy Govers bepaalde de stand op 3-0 en Joey Schuurmans met een overigens fraaie treffer tekende voor het eindresultaat. Margriet-trainer Mark Strik: "Ruime zege, daar mogen we niet over klagen. Er waren fases met erg slordig voetbal en balverlies. Dat moet niet kunnen, al was Ulysses naar ons gekomen om zo min mogelijk tegendoelpunten te krijgen. Dat bevordert het spel nooit. Maar ik ben tevreden met de negen punten uit de laatste drie wedstrijden."

Boekel Sport - Olympia'18 (Foto's Bas Delheij)

Boekel Sport – Olympia'18 1-3
Velen van de concurrentie hadden gehoopt op puntverlies van de koploper uit Boxmeer. Dat gebeurde niet en Olympia'18 vertrok met drie punten van De Donk in Boekel. Trainer Wil Beijer: "We waren echt beter en hadden meer moeten scoren. Maar uiteindelijk ben ik blij want vorig seizoen haalde we één puntje uit twee wedstrijden dus dat is nu beter." Douwe Zwaan en Ramon Bulkens bepaalde met hun treffers de ruststand op 0-2. Na rust mocht Freek van Kerkhof van elf meter aanleggen na een gevalletje van haken binnen de zestien en was het 0-3. Bij Boekel ging de geest weer in de fles en was het wachten op het eindsignaal. Beijer: "Als je dan nog zoveel kansen krijgt dan baal je toch van die tegengoal die nog valt. We moeten echt met 0-5 of hoger daar weggaan." Joris Polman was het die namens Boekel Sport de spreekwoordelijke eer mocht redden.

Vitesse'08 - Excellent 1-3
Trainer John Janssen moest zich kort voor de wedstrijd afmelden wegens privé omstandigheden in de familiekring. Marcel de Bruijn en Bart Jacobs namen het over. Van acquit af waren de bezoekers uit Oploo beter, wat zich duidde in de 0-2 voorsprong door een pingel van Timo Cornelissen en Frans Cuppens die na fraai aangeven kon scoren. Vitesse'08 kwam op slag van rust terug via een treffer van Gijs Giebels. Na rust was het Roel Verberk die in de 75e minuut op aangeven van Nico Cornelissen de de 1-3 eindstand bepaalde.