Kan HVCH zondag juichen? (Foto: Ruud Schobbers)
Kan HVCH zondag juichen? (Foto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH en Prinses Irene staan voor flink karwei, TOP mag geen fout maken, Rhode ontvangt Oirschot Vooruit

Voetbal 1.390 keer gelezen

De clubs in de eerste klasse C trappen zondag de tweede competitiehelft af. TOP is één van de vier clubs uit ons verspreidingsgebied. De Ossenaren strijden met Juliana'31 om de koppositie en gaan zondag op bezoek bij FC Tilburg.

HVCH staat onderaan, maar er zijn pas tien wedstrijden gespeeld. Nog zestien wedstrijden te gaan en dus nog veel punten te verdienen. De Heeschenaren moeten zich dan wel verbeteren. Komende zondag komt SC 't Zand naar Heesch. Bij HVCH ontbreekt centrale verdediger Willem Roefs nog. Hij is herstellende van zijn kruisbandblessure. Trainer Maarten van Vugt kan ook geen beroep doen op de niet fitte Stijn van den Hurk en de geschorste Robin Knapp.

Rhode - Oirschot Vooruit
Oirschot Vooruit is volgens Rhode-trainer Theo van Lieshout een lastig te bespelen ploeg. "Ze zijn vaak zeer effectief. Hierdoor is het zeer belangrijk om de organisatie goed weg te zetten en vanuit daar proberen zelf het verschil te maken." Het doel de tweede competitiehelft om handhaving af te dwingen en stapjes te maken in de ontwikkeling. "Tot nu toe bevalt het avontuur in de eerste klasse ons prima, al hebben we wel moeten wennen aan het kwaliteitsverschil met de tweede klasse.
Na de winterstop is het voor ons zaak om zelf weer stapjes te maken in de ontwikkeling en zo de doelstelling om eersteklasser te blijven waar te maken. Hier werken met z'n allen keihard aan en hebben er dan -ondanks dat we weten dat het heel zwaar gaat worden- vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Leones - Prinses Irene
Prinses Irene moet zondag flink aan de bak met een uitwedstrijd tegen Leones. Trainer William van der Steen: "Voor mij een onbekende ploeg die als promovendus een prima eerste seizoenshelft heeft gehad met een vierde plaats op de ranglijst. Wat ik begreep is het een fysiek sterke ploeg met voorin een aantal goede spelers. Voor ons zaak om lering te trekken uit de eerste seizoenshelft en goed te starten na winterstop. Het besef is aanwezig bij ons dat het een heel karwei gaat worden om in de eerste klasse te blijven, maar we gaan er alles aan doen om dat te bereiken. Voor aankomende zondag zijn er nog een paar twijfel gevallen, maar ik verwacht dat we vrij compleet kunnen starten."

Eerste klasse C:
1. Juliana'31 12-30
2. TOP 11-26
3. Nemelaer 12-21
4. Leones 11-20
5. Brabantia 11-16
6. Woezik 12-16
7. Alverna 10-15
8. Oirschot Vooruit 11-13
9. Rhode 12-13
10. SC 't Zand 10-12
11. Best Vooruit 11-11
12. FC Tilburg 10-7
13. Prinses Irene 11-6
14. HVCH 10-5

HVCH - SC 't Zand
FC Tilburg - TOP
Best Vooruit - Woezik
Nemelaer - Alverna
Rhode - Oirschot Vooruit
Brabantia - Juliana'31
Leones - Prinses Irene

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant