HVCH - TOP. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - TOP. (Foto: Ruud Schobbers) Foto: Ruud Schobbers

1C: TOP overtuigt niet, maar wint wel nipt van HVCH

Voetbal 1.578 keer gelezen

TOP heeft in de strijd om de titel in de eerste klasse C geen fout gemaakt op bezoek bij HVCH. Zonder zeer overtuigend te voetballen werd het 0-1 voor de Ossenaren. Spits Aram Pusters kroonde zich na ruim een half uur tot matchwinner.


Bij beide ploegen was er vooraf sprake van veel druk. Bij HVCH omdat de huidige klassering betekent dat ze degraderen naar de tweede klasse, bij TOP omdat ze samen met Juliana'31 aan het strijden zijn om de koppositie. HVCH-trainer Maarten van Vugt koos in het doel voor Mike van Nuland, die momenteel de concurrentiestrijd van Brian Vialle heeft gewonnen. Op de bank zaten verder onder andere aanvallers Mustafa Seddiqi en Lars van Lee. Bij TOP een opvallend volle bank en dat is de laatste jaren ook weleens anders geweest.

Actie Tuithof
TOP is thuis op het eigen kunstgrasveld ijzersterk, maar had vandaag op het gras van HVCH meer moeite met verzorgd aanvalsspel. Toch waren de kansen in de eerste helft voor de gasten. Zoals voor Anwar Tuithof, die keurig vanaf de rechterflank werd bediend, maar snoeihard over schoot. Na iets meer dan een half uur spelen deed de Udenaar het beter. Pijlsnel slalomde hij zich richting achterlijn, waarna hij een perfecte pass verzorgde op Aram Pusters. Zo'n kans moet je Pusters niet geven en Van Nuland was kansloos. Op slag van rust was het ook bijna 2-0, maar het schot van Metin Alkir spatte op de lat uiteen. TOP speelde niet sterk, maar HVCH kon er vrijwel niets tegenover zetten. De opvallend in het geel geklede doelman Jeffrey Vendrig kende een rustige drie kwartier.



Sjoerd Schobbers terug bij HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)

Beter HVCH
Voor het eigen publiek wilde HVCH meer laten zien dat het eerste bedrijf. Qua inzet scoorden de Heeschenaren allemaal een ruim voldoende, maar kwalitatief was HVCH gewoon te zwak om het TOP echt gevaarlijk te maken. Kort na rust leken de bezoekers het duel al vroeg te beslissen. Pusters kreeg tot zijn eigen verbazing de bal in bezit en had oog voor de vrijstaande Metin Alkir: 0-2. Gejuich bij de Osse spelers, maar op advies van de grensrechter keurde de leidsman alsnog de goal af. Maar kwam de bal op Pusters niet van een speler van HVCH? Er waren nog wel meer discutabele buitenspelsituaties in het nadeel van TOP.


Penalty
Geen 0-2 dus en daardoor bleef het spannend in Heesch. HVCH bleef het maar proberen en de dreiging van de gelijkmaker hing in de lucht, zonder grote Heesche kansen overigens. Een belangrijk moment van de wedstrijd vond zo'n twintig minuten voor tijd plaats. Tobi Steeg speelde de bal tekort terug op Vendrig en Broers onderschepte. Vendrig kwam met gestrekt been uit en raakte daarbij zowel keihard de bal als Broers. De scheidsrechter floot niet voor een penalty en daar mocht TOP zich gelukkig prijzen. Voor Broers betekende de ingreep van Vendrig het einde van zijn wedstrijd, al probeerde hij het nog een paar minuten voordat hij aangaf niet meer verder te kunnen. In het laatste kwartier ontstond er ook meer ruimte voor TOP en had het pech dat de knal van Thomas van Mossel de lat raakte. De goal viel aan beide kanten niet meer en dus mocht TOP met een goed gevoel terug naar Oss.

Opstelling HVCH: Mike van Nuland, Yannick van den Berg, Vince Minten, Joey van Heeswijk, Robin van Eldijk, Sjoerd Schobbers (85. Ken Bissels), Joey Vissers, Roy Vissers, Marco van Lokven, Jordy Veld (63. Mustafa Seddiqi) en Quincy Broers (70. Lars van Lee).

Opstelling TOP: Jeffrey Vendrig, Stefano Verburg, Gökhan Balci, Gijs Appeldoorn, Franck Nzogning, Tobi Steeg, Mees Linders, Stijn van den Broek (46. Thomas van Mossel), Metin Alkir, Aram Pusters en Anwar Tuithof.

Eerste klasse C:
HVCH - TOP 0-1
Prinses Irene - SC 't Zand 0-2
Rhode - Alverna 2-2
Brabantia - FC Tilburg 0-3
Nemelaer - Oirschot Vooruit 1-1
Best Vooruit - Juliana'31 1-5

1. Juliana'31 14-36
2. TOP 12-29
3. Nemelaer 13-22
4. Leones 11-20
5. Rhode 14-17
6. Alverna 11-16
7. Woezik 13-16
8. Brabantia 13-16
9. SC 't Zand 11-15
10. Oirschot Vooruit 13-14
11. Best Vooruit 13-14
12. FC Tilburg 11-10
13. Prinses Irene 12-6
14. HVCH 11-5

TOP - Best Vooruit
HVCH - Rhode
FC Tilburg - Nemelaer
SC 't Zand - Alverna
Juliana'31 - Leones
Woezik - Brabantia
Oirschot Vooruit - Prinses Irene
 

HVCH - TOP. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - TOP. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - TOP. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - TOP. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - TOP. (Foto: Ruud Schobbers)
TOP - HVCH
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant