4I: Avesteyn wint, sneltrein Nulandia dendert verder, Ravenstein geeft 3-0 weg, blessures bij Herpinia

Voetbal 2.612 keer gelezen

Een boeiende speelronde in de vierde klasse I. Hieronder een overzicht.

Avesteyn - Boxtel 3-0
Avesteyn deed wat er van de ploeg verwacht werd: winnen van Boxtel. Door goals van Dries Heerkens, Teun van den Boom en Rens van Vugt werd het 3-0. Trainer Hugo van de Sande: "We moesten even op gang komen na de winterstop. Ook het veld was lastig te bespelen en dat was wennen maar heel verdiend gewonnen." Ook Nijnsel won en wel met 3-2 van DVG.

Nulandia - WEC 3-1
Aan de uitstekende reeks van Nulandia is nog geen einde gekomen. De Nulanders wonnen zondagavond met 3-1 van WEC en klommen naar plek drie. Het was de gasten die op 0-1 kwamen en kansen lieten liggen om de score te verdubbelen. Op slag van rust was het Rik Korsten die de stand gelijk trok. Na rust een beter Nulandia. "We waren feller en hebben uiteindelijk verdiend de overwinning gepakt. Al was de winst wel zwaarbevochten", zegt trainer Marc van Delft. Nulandia kwam via Rens Rovers op 2-1, kort nadat WEC een grote kans had laten liggen. De 3-1 kwam op naam van Tom van de Ven. Bas van de Veerdonk, trainer van WEC, vond dat Nulandia uiteindelijk terecht won. "Het is mijn inziens de beste ploeg in onze competitie."

NLC'03 - Herpinia 1-1
NLC'03 is thuis dit seizoen niet te kloppen en ook Herpinia slaagde daar niet in. De hekkensluiter nam wel een puntje mee uit Lith: 1-1. Het geplaagde Herpinia kende een vervelende start in Lith. Na ruim tien minuten moest Rowdy Megens naar de kant met een knieblessure. Na twintig minuten ook goed nieuws, toen Rick Staassen een voorzet van Willem van Ras in de linkerhoek schoot: 0-1. Staassen moest er daarna echter vanaf met een beenblessure. Ondanks de wisselingen bleef Herpinia voorin dreigend en kreeg het een kans op de 0-2. In de tweede helft een sterker NLC'03 en een Herpinia dat terug werd gedrongen, al kregen de Herpenaren ook diverse mogelijkheden. De 1-1 hing in de lucht, maar doelman Bas Siebers hield zijn doel schoon. In de 81ste minuut viel de gelijkmaker. Herpinia leed balverlies en uit de tegenaanval scoorde Ivo Meliono. Een mooi moment voor de debutant. NLC'03 ging op zoek naar de winst, maar Siebers zorgde er met goede reddingen voor dat het 1-1 bleef. Herpinia-trainer Frank Kusters baalde van de blessures, maar ook dat zijn ploeg de voorsprong weg gaf. "Tien minuten voor tijd stonden we nog voor en vond ik dat er niets aan de hand was." NLC'03-trainer René van der Putten was blij dat Herpinia voor rust niet meer goals maakte. "Op basis van de eerste was Herpinia de bovenliggende partij en hadden ze misschien wel meer kunnen en moeten scoren. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en hebben ze geen enkele kans meer gehad. Na de 1-1 kregen we nog twee kansen die we hadden moeten maken. Maar over de gehele wedstrijd is een gelijkspel terecht."

Ravenstein - Vorstenbossche Boys 3-3
Thijs van der Sanden was de grote man aan de kant van Vorstenbossche Boys. Met drie treffers leverde hij een zeer belangrijke bijdrage aan het 3-3 gelijke spel tegen Ravenstein. Het was de thuisploeg dat via Jelle Stegeman, Ruben de Jong en Jochem Bruinsma op een 3-0 voorsprong was gekomen. Trainer Lars van Kan sprak van een knotsgek duel. "We kwamen goedkoop op 3-0. Zij kregen net zoveel kansen, maar we hadden het geluk aan onze zijde. Uiteindelijk kunnen we balen dat we de voorsprong weggeven, maar eerlijk gezegd mogen we gezien de wedstrijd blij zijn met een punt." Met een punt schiet Ravenstein niet heel veel op gezien de stand op de ranglijst. "Deze vierde klasse blijft een mooie leerschool voor die jonge gasten. We blijven investeren in het voetballend vermogen van onze ploeg, aangezien we nog niet eens op de helft van de competitie zijn heeft het ook weinig zin om conclusies te trekken aan de hand van de ranglijst. Volgende week gaan we uit naar Boskant. Ook daar gaan we gewoon weer vol voor de winst." Van Kan had nog wel kritiek op de planning van de KNVB. "Door de vele afgelastingen, wat in de lijn der verwachtingen ligt als december tot en met februari volgepland word met wedstrijden, zijn we wederom gedwongen om bezig te blijven door middel van creatieve noodoplossingen. Waarom geen winterstop van december tot en met februari? Dit komt ten goede van de staat van de velden, levert minder blessures op, geen onderlinge verschillen in gespeelde wedstrijden en dit biedt de mogelijkheid om een verantwoorde voorbereiding te treffen op de tweede seizoenshelft. Daarnaast krijgen amateurspelers ook de mogelijkheid om op vakantie te gaan, zonder dat ze daarvoor een voetbalwedstrijd hoeven te missen. Dit is prima te realiseren door twee weken eerder de competitie te starten en in april of mei eenmaal een dubbel programma te draaien. De omstandigheden om vandaag tegen Vorstenbosch te voetballen waren verre van ideaal, maar om te voorkomen om nog vaker doordeweeks te moeten spelen is alles eraan gedaan om de wedstrijd toch door te laten gaan. "

SCMH - SDDL 2-1
SCMH pakte zeer belangrijke punten door SDDL met 2-1 te verslaan. Zonder de aan zijn knie geopereerde trainer Fred Donker waren het de mannen uit Mariaheide die scoorden via Pieter van der Velden en Mike Linders. Het doelpunt van de bezoekers werd gemaakt door Ties Klievink. SDDL-trainer Antwan van Rijn vond dat zijn ploeg meer had verdiend. "Een gelijkspel had de verhoudingen goed weergegeven. We hebben in de tweede helft teveel kansen gemist."

Cito - Boskant 1-2
Boskant heeft de onderste regionen verlaten en bezet door de 1-2 winst op Cito de vierde plaats. Het was de thuisploeg dat op 1-0 kwam uit een penalty, maar het antwoord van Boskant volgde snel. Jim van der Zanden kopte raak uit een corner. Na een uur tekende Steff van de Laar voor de winnende treffer. "We hebben hard gewerkt en vanuit de omschakeling de meeste kansen gekregen", concludeerde Boskant-coach Mayk van Driel. Cito blijft door de nederlaag in degradatiegevaar.