Olympia'18 won met regelmatige zege van Vitesse'08
Olympia'18 won met regelmatige zege van Vitesse'08 Foto Bas Delheij

3D: Volkel herstelt met winst op MULO, Olympia'18 blijft winnen

Voetbal 423 keer gelezen

Voor de voetballers was het vanmiddag geen pretje, maar voor het publiek zeker niet in de waterkoude van deze middag. Margriet verloor verrassend van Schijndel (lees apart verslag op deze site) waar Handel won van Constantia. FC Schadewijk kreeg een nederlaag aan de broek bij Excellent in ondertal overigens door twee gele kaarten van Benjamin Duah. Bij Excellent zat 'good old' Jos van Otterdijk op de bank. Hij vervangt de voorlopig verhinderde trainer John Janssen.

Avanti'31 behaalde een ruime 0-5 zege in Megen bij Ulysses. De stand was met de rust al 0-2 in Schijndels voordeel door doelpunten van Said Ali Hoessein en Geert van Heeswijk die fraai samen spel van Fabian Koenen en Mauro Brus via de onderkant van de lat af wist te ronden. Na rust was het een gelopen koers  met onder andere de derde treffer van Van Heeswijk naar 0-5. Luke Veroude kon er 0-5 van maken op aangeven van Ades Shedi. Een prima overwinning waar Ulysses-trainer Sander Janssen het verwoordde met: "We hebben elkaar vandaag letterlijk en figuurlijk laten verzuipen."

Ulysses - Avanti'31 (Foto's Piet van Vorstebosch)

Olympia – Vitesse'08 2-2
De ploeg van trainer Wil Beijer speelde een prima wedstrijd. "Beter dan vorige week. De scherpte in het duel was er weer", wist Beijer na afloop te melden. De koploper uit 3D nam na een kwartier spelen een 1-0 voorsprong door Douwe Zwaan. De tweede helft kwam Olympia'18 amper in gevaar. Het kon zich zelfs de weelde veroorloven een strafschop te missen (Freek van Kerkhof) in de 89e minuut. Toch werd het in de 90e minuut alsnog 2-0 waar we Sam Luppens als doelpuntenmaker noteren.

Handel – Constantia 3-1
De thuisclub werd aanvankelijk verrast door de opportuun spelende bezoekers. Na een half uur nam Handel de wedstrijd over en juist in die fase nam Constantia een voorsprong door Ton Aben. Vier minuten na de die treffer was het Handel dat langszij kwam door Jeff Rijksen. Vijf minuten later leidde Handel zelfs door een doelpunt van Mark de Waard die slim werd weggestoken door Teun Graat. Na rust stabiliseerde de wedstrijd met een naar verluid fraaie treffer van De Waard. Peter van den Bosch dribbelde de zestien binnen van Constantia en gaf De Waard de gelegenheid in de verre hoek te scoren. Tom Jacobs, trainer van Handel was tevreden en ziet zijn team in vorm komen. Trainer Niek Hermans van de bezoekers had een zuur gevoel: "Zonde dat wij uit onze goede fases te weinig goals maken. Het is zaak om constanter te worden als wij meer resultaten willen gaan behalen. Ook alle complimenten voor Handel, deze ploeg zal nog verder gaan stijgen gezien hun speelwijze en spelintenties."

Volkel – MULO 3-1
Een regelmatige zege voor Volkel-aanvoerder Ruud Verstegen die zijn 400e wedstrijd speelde voor de ploeg van de Eeuwsels. Volkel kwam al na tien minuten op voorsprong nadat Justin Damen cross werd aangespeeld en aflegde op Bram van der Locht die onmiddellijk afdrukte naar 1-0. Vijf minuten voor rust draaide diezelfde Van der Locht een hoekschop rechtstreeks binnen. De Helmonders kwamen na rust nog terug naar 2-1, maar het laatste woord was voor Volkel. Doelman Tomek Kuijpers trapte snel en lang uit. De aanname van Luuk van den Elzen was er een om in te lijsten de bonus van zijn lob, wat een treffer opleverde naar 3-1, was net zo fraai.

Exellent – FC Schadewijk 3-2
Bij de ploeg uit Oploo zat Jos van Otterdijk al op de bank wegens de absenties van trainer John Janssen. Het waren de bezoekers uit Oss die een 0-1 voorsprong namen door een strafschop benut door Danny Laukes. Benjamin Duah kreeg na een uur spelen zijn tweede gele kaart en kon FC Schadewijk in ondertal verder. Trainer Gaby Kuijpers: "Volkomen onterecht, het was absoluut geen rode kaart waardig die kaarten." Nikky Cornelissen en Mark Thomassen droegen zorg voor de voorsprong. Roel Verberk was de maker van de 3-1 waarna Laukes opnieuw aan mocht leggen van elf meter voor de 3-2 in de 90e minuut wat tevens de eindstand was. Een verdiende zege was de uitleg van speler Teun Verberk.