4I: Eerste nederlaag Avesteyn, NLC'03 wint eerste uitwedstrijd, Linders uitblinker bij SCMH

Voetbal 2.228 keer gelezen

Avesteyn liep op bezoek bij DVG tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan: 1-0. Runner-up Nijnsel profiteerde en won met 1-3 van Boxtel. Opvallend was ook dat de onderste ploegen in de vierde klasse I allemaal verloren.

Volgens Avesteyn-trainer Hugo van de Sande was de nederlaag bij DVG onnodig. "We hadden met minimaal 0-1 moeten gaan rusten. De tweede helft was van beide kanten slordig zonder echt kansen. We waren tevreden met een punt, maar in de 89ste minuut kwam er een steekbal en die maakten ze keurig af. Er was te weinig tijd om nog iets te veranderen."

Boxtel - Nijnsel 1-3
Boxtel was voor rust de betere ploeg. Nijnsel had moeite om de bal in de ploeg te houden en de thuisploeg was een aantal keer gevaarlijk vanuit de omschakeling. In de tweede helft kwamen de gasten opzetten. De 0-1 was een eigen doelpunt, Johan van der Pas verdubbelde de stand. Het werd nog 1-2, maar Rick van der Vleuten bepaalde de eindstand op 1-3. Volgens trainer Tim de Wert uiteindelijk een terechte overwinning.

Herpinia - Nulandia 0-3
Het zit Herpinia dit seizoen niet mee. Het hele seizoen al worden de Herpenaren geplaagd door een lijst met afwezigen. Ook vandaag tegen Nulandia ontbraken er zes basisspelers. Vier aanvallers (Jelco Danen, Ivo van Aalst, Rowdy Megens en Rick Staassen) en de verdedigers Luc van Zuijlen en Jorrit van de Ven zitten ook in de lappenmand. Met het oog op de zeer belangrijke derby tussen Ravenstein en Herpen (aanvang 14.00 uur) ziet het er niet goed uit voor de ploeg van trainer Frank Kusters. In de eerste helft tegen Nulandia waren het vooral de Nulanders met de kansen. Doelman Bas Siebers keepte sterk, maar had geen antwoord op de corner van Rens Rovers die vanaf links ineens in het doel vloog. In de tweede helft probeerde Herpinia het wel, maar kon het niet gevaarlijk worden. Nulandia gaf achterin vrijwel niets weg en besliste via Joris Razenberg een kwartier voor tijd het duel. Tom van de Ven prikte er ook nog eentje in en zorgde er dus voor dat de goede reeks van Nulandia nog steeds doorgaat. "Het was een goede overwinning van ons", zegt Nulandia-trainer Marc van Delft. "Eenvoudig was het echter zeker niet. Het was niet onze beste wedstrijd, maar als je ook slechte wedstrijden wint, dan zegt dat vaak iets over je ploeg. Het basisniveau van de ploeg is zeer behoorlijk en ook als niet iedereen helemaal top is kunnen we wedstrijden winnen. Dat is goed om te zien. "

Vorstenbossche Boys - NLC'03 1-2
NLC'03 is dit seizoen thuis sterk, maar uit werd er nog geen punt gepakt. Tot aan vandaag, want Vorstenbossche Boys werd met 1-2 aan de kant gezet. Wouter Bijl maakte beide Lithse doelpunten in het eerste kwartier. Trainer René van der Putten: "We hadden de wedstrijd eerder op slot moeten gooien, maar telkens was de eindpass niet goed. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en was Vorstenbossche Boys beter, maar hebben ze eigenlijk nauwelijks kansen gehad. Deze eerste punten op vreemde bodem voelen goed."

Boskant - Ravenstein 3-0
Boskant heeft door de 3-0 winst op Ravenstein afstand genomen van de onderste plaatsen. Een terechte overwinning, maar voetballend was het niet heel best, gaf Boskant-trainer Mayk van Driel aan. Opvallend was dat de ruststand 0-0 was. Na de wisseling van speelhelft waren het Aimé Opheij, Emiel van den Elsen en Jim van der Zanden met de doelpunten.

SDDL - Cito 4-2
SDDL hield tegen Cito de drie punten in Demen: 4-2. Drie belangrijke punten voor de Demenaren, die nu wat meer lucht hebben. Het eerste uur van de wedstrijd was niet goed van SDDL, maar na afloop was trainer Antwan van Rijn wel tevreden. "En wat me vooral een lekker gevoel geeft, is dat de jongelingen na een uur het voortouw namen, met name Ties van Aar en Jordy de Looijer." Over De Looijer gesproken, hij scoorde drie keer. Bij Cito waren Mustafa Özer en Serkan Ordu trefzeker. De Ossenaren blijven door de nederlaag onderin hangen en hebben dringend punten nodig. Trainer Yavuz Demirci hoopt dat zijn ziekenboeg binnenkort wat leger stroomt.

WEC - SCMH 1-5
Mike Linders was vandaag de grote man bij SCMH door drie keer te scoren. Ook Stan Rovers en Menno van Hees zetten hun naam op het scoreformulier. WEC zit in de hoek waar de klappen vallen en was vandaag geen partij voor SCMH. WEC-trainer Bas van de Veerdonk: "We kampen met veel blessures en een team waarbij op dit moment de juiste wedstrijdmentaliteit ontbreekt. SCMH was veel feller en gretiger. Wij geven gewoon niet thuis. Op dit moment is er veel negativiteit in de ploeg en dat moeten we veranderen. Hopelijk kunnen we deze periode snel omdraaien."