Morris Landman twee maal raak tegen Constantia
Morris Landman twee maal raak tegen Constantia Foto: Peter Kuijpers

3D: Handel verliest verrassend van MULO, Vitesse'08 op de weg terug

Voetbal 2.371 keer gelezen

Margriet haalde hard uit tegen laagvlieger Constantia, waar Avanti'31 een regelmatige zege boekte op FC Schadewijk. Volkel was supermachtig tegen Nooit Gedacht dat opnieuw verloor. Olympia'18 won ook en deed dat wederom in de laatste minuten van de wedstrijd uit bij het dapper strijdend Excellent.

Volkel haalde uit tegen het bezoekende Nooit Gedacht. Al na drie minuten konden de Volkelse handen de lucht in nadat na een foute uitgooi van de Geffense doelman het een koud kunstje was voor Justin Damen om in een verlaten goal te scoren. Amper twee minuten later ging Van Amsterdam in de fout en mochten de Geffenaren gelijkmaken. Echter nog voor rust gaf Ruud Verstegen zijn bijsluiter extra gestalte door via een vrije trap de 2-1 ruststand te maken. Na rust bleef het balbezit gelijk, maar het was Volkel dat beter voetbalde. In de 60ste minuut was het wederom een kanonskogel van Verstegen die de stand van zeker 30 meter op 3-1 bracht. Luuk van den Elzen pikte in de 88e minuut ook nog zijn doelpuntje mee naar de 4-1 eindstand.

Margriet – Constantia 6-0
Per half dozijn voordeliger zullen de getrouwen aan de Amstelhoef gedacht hebben. Het bezoekende Constantia werd met 6-0 naar huis gestuurd. De ruststand op de Amstelhoef was slechts nog maar 1-0 door een treffer van Kay van de Haterd die het grote overwicht van zijn team slechts met een goal voor rust kon laten gelden. Na rust was het een gelopen koers. Ramon Verbiesen (2x) Jeffrey van Vlijmen, en Morris Landman (2x) bepaalden de eindstand op 6-0. Trainer Niek Hermans van Constantia wist te melden dat hij Margriet de beste ploeg vond die hij tot nu toe is tegengekomen.

Boekel Sport – Vitesse'08 0-1
Vitesse'08 was in Boekel op De Donk voor rust de betere ploeg. De ploeg van trainer Fabian Krebbers kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van de Boekelaren die een inzet van Thymo Zeelen achter de eigen doelman werkte. Na rust kreeg Boekel Sport meer grip op de wedstrijd met drie dikke mogelijkheden, maar de gelijkmaker bleef uit. Een gelijkspel had de verhoudingen volgens trainer Marc van de Ven beter weergegeven.

FC Schadewijk – Avanti'31 0-2
Avanti'31 was toch wel de ploeg die het meeste bracht voor de rust. Toch duurde het tot de 40e minuut voordat de eerste treffer viel uit een treffer van Geert van Heeswijk vanaf elf meter. De pingel kwam na het vloeren van Adesh Shedi van Avanti'31. Na rust was het snel over met FC Schadewijk. Mauro Brus slalomde langs drie Osse verdedigers en gaf Said Ali Hoessein een niet te missen kans naar 0-2. Een kwartier voor tijd kreeg Jelle van der Eerde rood en werd het nog even op de tellen passen, maar het bleef bij de overigens verdiende 0-2 was de lezing uit het Schijndelse kamp.

Ulysses – Schijndel 0-3
Met de rust was het nog 0-0, maar in de tweede helft sloeg Schijndel toe. Al na vijf minuten in de tweede helft was het Tjeerd Pijnenburg die dankzij Brent Blummel, kon scoren. Twee minuten later stond het 0-2 nadat Brent Blummel Thomas-Jan van Raaij in positie bracht die prompt scoorde. Het laatste woord was voor Stan Guns die met zijn fraaie vrije trap de 0-3 eindstand mocht invullen.

Excellent – Olypia'18 1-2
Frans Cuppers bracht de gastheren na 25 minuut op voorsprong met nog kansen op 2-0. Die kwam er niet en was het Olympia'18 die middels een kopbal van Douwe Zwaan uit een hoekschop nog voor rust langszij kwamen. Na een kwartier zag Bart Duijnhoven rood die volgens de lezing uit Oploo veel te zwaar was gegeven. Met de rug tegen de muur probeerde de tien strijders uit Oploo het punt over het eindsignaal te slepen. Dat lukte niet. In werkelijk de laatste minuut was het plaaggeest Douwe Zwaans die via de kluts alsnog de winst in de zakken van Olympia'18 deed verdwijnen. Opnieuw ontsnapte het team van trainer Wil Beijer aan puntverlies in de slotminuten. Soms noemt men dat geluk, maar het kan ook de kracht zijn van de aanstaande kampioen.

Handel – MULO 2-3
Een balende trainer Tom Jacobs die zijn team mager vond spelen om de zege te claimen. In de vijfde minuut was het Pim Bexkens die de score opende voor Handel. MULO kwam terug naar 1-1 en ging zelfs een 1-2 voorsprong naar de thee. In de tweede helft bleef het matig en duurde tot de 85e minuut tot de gelijkmaker viel. Thijs Jeurissen was inmiddels Mark de Waard komen vervangen bij Handel. Het was Bekxens die het klusje afmaakte. Het spreekwoordelijke venijn zat hem voor Handel echter wel degelijk in de staart. Uit de omschakeling in de laatste minuut was het MULO dat alsnog de winst mee naar Helmond nam.