4I: Top vier wint, Cito en NLC'03 in evenwicht

Voetbal 2.104 keer gelezen

Geen verrassingen dit weekeinde in de vierde klasse I: de top vier won. De meest opmerkelijke nieuwsfeiten uit 4I zijn te melden bij WEC en bij Boxtel-Ravenstein. Lees daarvoor andere artikelen op deze website.

SDDL - Avesteyn 0-2
Avesteyn maakte op bezoek bij SDDL geen fout. Door twee goals van Dries Heerkens (1 voor en 1 na rust) won de titelkandidaat met 0-2. Na 18 minuten werd ook een goal afgekeurd vanwege buitenspel. "Na de 0-2 was de wedstrijd gelopen, SDDL leek het wel best te vinden. De hele wedstrijd hebben we gedomineerd en niets weggegeven. Wel hadden we na de 0-1 het duel sneller moeten beslissen", aldus Avesteyn-trainer Hugo van de Sande.

SCMH - Nijnsel 0-2
Ook Nijnsel deed wat het moest doen: winnen bij SCMH. Beide goals waren echter cadeautjes van de thuisploeg. De 0-1 kwam uit een verkeerde terugspeelbal van Randy Bakker, de 0-2 was een fout van de doelman. SCMH-trainer Fred Donkers: "Al met al is Nijnsel gewoon de beste ploeg van onze competitie." Nijnsel-trainer Tim de Wert was niet bereikbaar.

Cito - NLC'03 1-1
Het 1-1 gelijkspel tegen NLC'03 voelt voor Cito-trainer Yavuz Demirci als een nederlaag. Zijn ploeg had volgens de Ossenaar meer verdiend dan alleen de treffer van Serkan Ordu kort voor rust. NLC'03-trainer René van der Putten vond de 1-1 eindstand op basis van de gehele wedstrijd wel terecht. "De wind speelde een grote rol. De eerste helft was voor Cito en ze kwamen dan ook terecht op voorsprong. De tweede helft hadden wij het voordeel van de wind en hebben we de overhand gehad zonder veel te creëren." Tien minuten voor tijd moest NLC'03 verder met tien man toen Ivo Meliono zijn tweede gele kaart kreeg. "Maar drie minuten later kwamen wij op 1-1 door een halve omhaal van Ad van Dorst. Dat voelt voor ons als een overwinning." Overigens baalde NLC'03 van het feit dat ook Cito in hun ogen een rode kaart had verdiend. Die werd echter niet gegeven.

Vorstenbossche Boys - Nulandia 1-2
Na de nederlaag vorige week tegen DVG voelde de 1-2 overwinning op Vorstenbossche Boys extra lekker voor Nulandia. Het was Stef van de Hurk die de score opende na iets meer dan een half uur. Al snel in de tweede helft trok Daan de Wit de stand gelijk. De wedstrijd kon vervolgens beide kanten opgaan, maar het waren de gasten die aan het langste eind trokken. Teun van der Sangen bepaalde na 64 minuten de (eind)stand op 1-2.