Rens Rovers, speler van Nulandia
Rens Rovers, speler van Nulandia

Rens Rovers wil hogerop met Nulandia

Voetbal 749 keer gelezen

NULAND | Toen hij vorig jaar vanuit de jeugd instroomde in het eerste had Rens Rovers (20) geen al te hoge verwachtingen. Nu, in zijn tweede seizoen bij Nulandia, is hij uitgegroeid tot een vaste waarde en gaat hij voor de nacompetitie. "Ik wil met Nulandia zo hoog mogelijk spelen."

aangeleverd vanuit Nulandia

Zijn eerste officiële wedstrijd voor Nulandia was er meteen eentje om niet snel meer te vergeten: Nulandia won voor de beker met 19-0 van Ruwaard. Daarna, in de competitie, merkte Rovers pas écht wat er wordt gevraagd in een eerste elftal. "Ik kwam rechtstreeks vanuit de jeugd en dan speel je ineens tegen spelers met veel meer ervaring, die net iets slimmer zijn", herinnert Rovers. Ook bij zijn eigen Nulandia speelt hij met ervaren krachten, zoals Joris Razenberg en de broers Geert en Rik Korsten. "Ik had geen al te hoge verwachtingen van mijn eerste jaar, maar speelde, als ik fit was, bijna altijd."
Dat Nulandia in de nacompetitie om promotie naar de 3de klasse strandde tegen Festilent, noemt Rovers nog altijd 'zuur'. Verder was het voor hem persoonlijk een leerzaam jaar. Dit seizoen zet hij zijn ontwikkeling verder voort. En scoort hij ook al meer. "Al was dat ook niet zo moeilijk. Vorig seizoen heb ik maar één keer gescoord, nu heb ik er drie gemaakt. Dat moet nog beter."

Doelpunten
Scoren gaat dit seizoen sowieso moeizamer dan het vorige bij Nulandia. De nummer vier in de vierde klasse I mist nog te veel kansen. "Vorig jaar viel het net wat makkelijker. Maar afgelopen zondag tegen Vorstenbossche Boys (1-2 zege) hebben we laten zien dat we er weer staan. En dat viel niet mee op zo'n zwaar en drassig veld."

Cito
Zondag moet die lijn doorgetrokken worden tegen Cito, toevallig ook de club die Nulandia één week later tijdens het inhaalprogramma treft. Een tweeluik dus met de Ossenaren, die één-na-laatste staan. "Aan de bal is dat gewoon een goede ploeg, we moeten er volle bak tegenaan gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant