Het eerste elftal van SDDL.

4I: Nijnsel spreekt van schandalige wedstrijd, NLC'03 doet Ravenstein in slotfase pijn

Voetbal 3.459 keer gelezen

Wat gebeurde er dit weekend in de vierde klasse I?

Nijnsel - SDDL 2-1
Tim de Wert, trainer van Nijnsel, was na afloop van het duel met SDDL boos. Boos op de tegenstander, omdat die in zijn ogen bewust spelers wilden blesseren. "Van de 90 minuten is er maar 20/25 minuten gevoetbald. De rest van de tijd lag het spel stil omdat er weer eens een overtreding werd gemaakt. Het spel van SDDL had vandaag niets met voetbal en respect naar de tegenstander toe te maken." Nijnsel won vandaag wel, al ging het moeizaam. Na een kwartier spelen kwam Nijnsel op voorsprong door Stefan Hulsen op voorsprong kwam vanaf de strafschopstip. "Hij werd op schandalige wijze neergehaald." Na een half uur kwam SDDL via Jordy de Looijer op gelijke hoogte. In de tweede helft leverde een eigen doelpunt de 2-1 op voor Nijnsel.
SDDL-trainer Antwan van Rijn is verbaasd als we hem confronteren met de uitspraken van De Wert. "Bewust spelers blesseren? Ze willen ons zwart maken en ik denk dat ze beter naar hun eigen ploeg kunnen kijken. Het was gewoon een sportieve strijd vandaag. En als er vandaag iemand niet te klagen had over de arbitrage, dan was het Nijnsel wel. Via een discutabele strafschop komen ze op 1-0 en bij de 2-1 is de ingooi eigenlijk voor ons in plaats van voor Nijnsel. Daaruit valt de winnende treffer."

Avesteyn - Boskant 4-0
Het eerste half uur tussen Avesteyn en Boskant ging gelijk op. De bezoekers waren wel wat feller. Na die 30 minuten nam de thuisploeg voetballend de overhand. Door goals van Dries Heerkens en Rick Vissers ging Avesteyn met een lekker gevoel de rust in. In de tweede helft lag binnen 40 seconden de 3-0 van Stan Bosch tegen de touwen. Via Heerkens eindigde het duel in 4-0. Trainer Hugo van de Sande: "De keeper van Boskant had mooie reddingen in huis, anders had het zomaar 7-0 of 8-0 kunnen zijn. Maar met 4-0 is niets mis."

Ravenstein - NLC'03 2-2
Ravenstein liet vandaag een grote kans liggen om drie punten te pakken tegen NLC'03. Met nog zo'n 10 minuten op de klok stond het 2-0 voor de thuisploeg door twee goals van Ruben de Jong. "Maar op dat moment hadden we al zeker zes doelpunten moeten maken", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan. In de slotfase sloeg NLC'03 echter keihard toe. Bram Ceelen maakte de 2-1 en Mitchell van Boxtel schoot op prachtige wijze een vrije trap binnen: 2-2. "Dit voelt voor ons als verlies. Ik moet de jongens een groot compliment maken voor de geleverde strijd. Ik ben trots op hetgeen wat ik gezien heb. Vol overgave hebben onze mannen onze kleuren verdedigd. De komende week gaan we weer vol goede moed trainen en ons voorbereiden op SDDL." NLC'03-trainer René van der Putten vond dat zijn ploeg terecht op achterstand kwam. "Na de 70ste minuut zijn we opportunistischer gaan spelen en ging Ravenstein achteruit. Na de 2-2 hebben wij nog 2 100% kansen gehad om de 2-3 te maken. Ravenstein zat conditioneel stuk waar wij nog relatief fit waren. Ravenstein heeft in deze fase ook geen enkele kans meer gekregen. Als we terugkijken, hadden we het eerste gedeelte niets te zeggen en waren de beste kansen voor Ravenstein, maar was het laatste gedeelte voor ons. Ik moet de groep complimenten maken omdat ze erin zijn blijven geloven. We hebben een achterstand van 2-0 ongedaan gemaakt en hadden we -tegen alle verhoudingen in- nog kunnen en moeten winnen. Maar voetbal gaat om doelpunten maken en niet over het aantal gecreëerde kansen."

Nulandia - Cito 4-2
In een sportieve wedstrijd tussen twee voetballende ploegen trok Nulandia aan het langste eind. De Nulanders wonnen met 4-2, maar trainer Marc van Delft benadrukt dat hij Cito een uitstekende indruk vond maken. "Cito heeft zeker de eerste helft de nodige kansen gehad. Door uitstekend keeperswerk van Stijn van der Donk kregen we niet meer goals tegen. Hij was in mijn ogen de beste man op het veld met cruciale reddingen. Cito staat met deze ploeg veel te laag. Ze hebben veel kwaliteit, iedere trainer zou veel van deze spelers in zijn ploeg kunnen gebruiken. Ze zijn echter op bepaalde momenten niet dodelijk genoeg." De doelpunten vandaag werden gemaakt door Geert Korsten, Tom van der Ven, Rik Korsten en jeugdspeler Teun van der Donk. Bij Cito scoorden Emre Gumus en Michel Gielis.

SCMH - Vorstenbossche Boys 4-2
De derby tussen SCMH en Vorstenbossche Boys werd vanwege het mooie weer goed bezocht. De toeschouwers die vandaag te laat kwamen, misten een aantal doelpunten. Binnen zeven minuten stond het namelijk al 2-0 door goals van Roy van de Boogaard en Pieter van de Velden. Een droomstart voor SCMH, maar in de elfde minuut hadden de bezoekers de aansluitingstreffer al binnen liggen. Een vrije trap van meer dan 20 meter werd door Thijs van der Sanden onhoudbaar in de kruising gepoeierd. SCMH bleef gevaarlijk, vooral via Roy van de Boogaard die via enkele diepe ballen soms alleen voor de keeper kwam. In de stand kwam tot aan het rustsignaal geen verandering. Het was SCMH dat de voorsprong in de tweede helft uitbouwde. In de 54ste minuut bleef de bal na een vrije trap vanaf links in de zestien liggen waarna Van de Boogaard hem kon intikken: 3-1. In de 62ste minuut stond een speler van Vorstenbosch plots alleen voor de keeper, maar zijn schot werd via de voet van keeper Dave van Doorn gekeerd. Enkele minuten later weer een kans aan de andere kant. Van de Boogaard werd gestuit waarna Mike Linders in kon schieten. Zijn inzet werd door een verdediger voor de lijn weggehaald. Een kwartier voor tijd moest SCMH met tien man verder. Een speler van Vorstenbossche Boys ging alleen op de goal af en werd daarbij in de ogen van de scheidsrechter onreglementair gestuit door Bram van Os. Een penalty en rood was het gevolg. Deze werd onhoudbaar ingeschoten door Van der Sanden: 3-2. SCMH had nu nog 17 minuten om deze voorsprong met een man minder te verdedigen. Het was Vorstenbosch dat nu op zoek ging naar de gelijkmaker en al binnen enkele minuten moest keeper Dave van Doorn reddend optreden bij een als voorzet bedoelde bal die op de lat belandde. Terwijl Vorstenbossche Boys druk bleef zetten was het SCMH dat via een counter de 4-2 maakte en daarmee de wedstrijd besliste in de 85e minuut. Van de Boogaard maakte zijn derde van de dag. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys alweer op het programma.