Avesteyn - WEC. (Foto: Gerdie Rovers)

4I: Nijnsel pakt tweede periode, Herpinia leeft weer na ruime winst

Voetbal 1.509 keer gelezen

Een zondag met de nodige verrassingen in de vierde klasse I. Bovenin liet Avesteyn dure punten liggen tegen WEC (1-1), waarvan Nijnsel profiteerde. Onderin pakte hekkensluiter Herpinia een belangrijke overwinning. Door de 5-2 op Boskant is het gat met Cito nog maar twee punten.

Avesteyn - WEC 1-1
Avesteyn kwam al na 3 minuten op 1-0 door Dries Heerkens. De ploeg uit Dinther kreeg vervolgens meerdere kansen op de 2-0, maar ze wilden er niet in. WEC bleef erin geloven en sloeg vijf minuten voor tijd toe. Nick van Erp zorgde voor een verrassend punt voor de zo geplaagde ploeg uit Wijbosch. "Echt onnodig puntenverlies van ons", aldus een balende Avesteyn-trainer Hugo van de Sande.

NLC'03 - Nijnsel 0-3
Nijnsel won met 0-3 bij NLC'03 en maakt daardoor de titelstrijd spannender. De tweede periodetitel was tevens een feit. Nijnsel-trainer Tim de Wert vond dat zijn ploeg heer en meester was. "We hebben de gehele wedstrijd op hun helft gespeeld. Vanaf de eerste minuut waren we beter." Uitblinker was Jelle de Louw met twee mooie doelpunten. Vooral de 0-3 was een beauty: een afstandsschot van twintig meter in de kruising. John Egelmeers maakte de 0-2. NLC'03-trainer René van der Putten vond dat Nijnsel de beste tegenstander tot nu toe was. "Ik ben benieuwd wie deze ploeg gaat stoppen. Ze waren simpelweg te goed vandaag, we hadden niets in te brengen."

Ravenstein - SDDL 2-3
SDDL sloeg in de slotfase toe en pakte drie punten in de derby tegen Ravenstein: 2-3. Kevin Bens werd matchwinner en zorgde voor feest bij de Demenaren. Bovendien neemt SDDL afstand van de onderste regionen en lijkt het zich al vroeg veilig te spelen. SDDL-trainer Antwan van Rijn: "Gezien de tweede helft hebben we honderd procent zeker de overwinning verdiend. We kregen zeven grote kansen." Ties Klievink, Jeroen Zeegers en Bens scoorden namens SDDL, Rob Megens en Jelle Stegeman bij Ravenstein.. Volgens Van Rijn was Sietse Suppers zijn beste speler vandaag.

Herpinia - Boskant 5-2
De Herpense supporters hebben er lang op moeten wachten maar deze zondag werd hun geduld beloond. Daar zag het in de eerste twintig minuten niet naar uit. Boskant kwam al vroeg op 0-1 door Rob van der Heijden en de 0-2 werd afgekeurd vanwege het aanvallen van de keeper. In de twintigste minuut trok Beau van Dieten de stand gelijk. Het vertrouwen nam toe bij de thuisploeg en al snel werd het 2-1 toen Job van Roosmalen werd diepgestuurd door Luuk Rosmalen. Na ruim een half uur volgde de 3-1 van opnieuw Van Dieten. Geen jongen met een verfijnde techniek, maar een fysiek sterke en keihard werkende spits die een neusje voor de goal heeft. Tien minuten in de tweede helft was de spanning terug in de wedstrijd. Jim van der Zanden kon een voorzet vanaf rechts vrij binnenkoppen. Boskant geloofde in de gelijkmaker en was er een aantal keer dicht bij. Vlak voor tijd besliste man of the match Van Dieten de wedstrijd in Herpens voordeel. Hij werd bediend door Mark van der Velden en rondde knap af. In de extra tijd maakte invaller Rowdy Megens er op aangeven van Rosmalen ook nog 5-2 van.

Cito - Nulandia 1-1
De degradatiedruk bij Cito neemt toe na de winst van Herpinia. Maar wat waren de Ossenaren vandaag dichtbij een goed resultaat tegen Nulandia. "We zetten Nulandia constant onder druk zodat ze niet aan voetballen kwamen. We domineerden de eerste helft, maar vergaten de trekker over te halen. We scoorden alleen via Dogukan Yorulmaz, maar lieten ook drie/vier grote kansen liggen", aldus Cito-trainer Yavuz Demirci. De Ossenaar zag zijn ploeg in de tweede helft ook veel aanvallen. "We waren alleen slordig in de eindpass. We misten ook een levensgrote kans op de 2-0." Zo'n tien minuten voor tijd kwam Nulandia uit een vrije trap op gelijke hoogte. "Heel zuur dat we gelijkspelen, want we hebben vandaag eigenlijk helemaal niets weggegeven."

Vorstenbossche Boys - SCMH 2-3
SCMH won vorige week de derby tegen Vorstenbossche met 4-2. De mannen uit Vorstenbosch wilden vandaag in eigen huis sportieve revanche nemen. Zonder succes, want de gasten pakten opnieuw drie punten. SCMH lijkt nu zeker van een langer verblijf in de vierde klasse. Thijs van der Sanden en Willem van der Sanden scoorden bij de thuisploeg.