Volharding won eindelijk weer eens in Overloon bij SSS'18
Volharding won eindelijk weer eens in Overloon bij SSS'18 Foto: Jeff Meijs

Erp nadert koploper SSS'18, Volharding na zeven jaar winnaar in Overloon

Voetbal 3.764 keer gelezen

De klassieker tussen SSS'18 en Volharding werd een 1-3 zege voor de bezoekers uit Vierlingsbeek. Erp klopte in Schaijk DAW met 1-3 en passeert Real lunet en komt op vier punten van SSS'18.  Winst paasmaandag opnieuw tegen DAW breng de Erpenaren op slechts één puntje van de huidige koploper. Sportclub Irene is aan de winnende hand en fopte Helvoirt in eigen huis. Berghem Sport zit in de bekende hoek waar die nog bekendere klappen vallen. De finish is in zicht de ploegen zoeken een plekje voor de eindspurt.

Berghem Sport speelde nog eens niet zo slecht. Tien minuten voor tijd was de stand op de Koppelsteeg nog 2-2 waar Berghem Sport twee maal via Donny van Herpen en Jacky van Deutekom een achterstand wegwerkte. Bij 2-2 schoten de Berghemmnaren nog een keer op de lat. Het mocht niet zo zijn bij een uitval werd het 2-3 en moest ook doelman Joep Hoefnagels met een hoofdwond het veld verlaten. Invaller doelman Mathijs van Lier had geen fijne invalbeurt want werd met harde schoten tweemaal kansloos gepasseerd. "De koppies moeten weer omhoog het zelfvertrouwen moet terug. We zitten in een wat vervelende fase daar moeten we doorheen", wist trainer Willem van der Burgt te melden na afloop.

Beeld uit het duel Heeswijk - Venhorst vanmiddag op Balledonk (Foto Eric Elbers)

Heeswijk – Venhorst 1-2
In het restant van 77 minuten wist het bezoekende Venhorst er een 1-2 zege uit te slepen. Na een uur voetballen op Balledonk kwam Heeswijk op 1-0 door een benutte strafschop van Juul Heerkens. Een goedkoop gegeven pingel volgens trainer Joost Janssen: "Een speler kreeg volgens de scheidsrechter de bal op de arm die loeihard in een groep spelers werd geschoten." Tien minuten later was het alweer gelijk. Tijs van Sleeuwen punterde door een woud van benen raak: 1-1.  Venhorst nam het initiatief in het duel. In de slotfase werd een bal van de zijkant in de zestien met de hand beroerd nu was het Luuk van den Boogaard die vanaf elf meter zijn team naar drie punten schoot. Maandag de replay in Venhorst maar dan een volledige wedstrijd.

Moment uit het duel SSS'18 - Volharding (Foto Jeff Meijs)

SSS'18 – Volharding 1-3
Na zeven jaar zonder winst in Overloon lukte het de ploeg van trainer Johan Vullings eindelijk weer eens te winnen bij SSS'18. Een redelijk opgekomen publiek zag Tim Brouwer Kas van den Bosch in stelling brengen die de score kon openen naar 0-1. De 0-2 kwam uit een strafschop gegeven omdat doelman Thomas Massop van SSS'18 Tim Brouwer omver liep. Van den Bosch mocht aanleggen vanaf elf meter naar 0-2 wat tevens de ruststand was. Na rust verkleinde Bas Joosten met een fraaie halve omhaal de stand naar 1-2, maar het slotakkoord kwam van Melvin de Klijn in de 90e minuut met zijn treffer naar de 1-3 eindstand. Trainer Johan Vullings: "We hebben wat anders gespeeld vandaag. We zijn wat meer ingezakt. We speelden 3-5-2 dat lag aan de basis van onze winst. Er was veel strijd en dat is gebruikelijk bij deze derby's."

DAW aan de bal tijdens het duel vanmiddag op D'n Heuvel (Foto Ingrid Willems)

DAW – Erp 1-3
Een leuke zege voor de ploeg van trainer Jurgen van Wanrooij. Erp kwam in de 44e minuut op voorsprong in Schaijk. Een voorzet vanaf de zijkant belandde bij Koen van Deurzen die met rechts de score opende naar 0-1.  DAW overigens moest na een half uur al Mark Megens wisselen voor Siem van Merwijk. Na twintig minuten in de tweede bracht trainer Rob van der Van DAW Bas van der Ven voor Jaap Maathuis. Erp was er niet van onder de indruk en kwam op 0-2 door een treffer van Luuk van der Steen die een terug gekopte bal doeltreffend afrondde. Kort hierna liet de Erpse verdediging zich bij de neus nemen en was het de ingevallen Siem van Merwijk die de aansluitende 1-2 voor zijn rekening nam. Verder liet het Erp niet meer komen en liep via Ruud Delissen, die een hoge voorzet van Ruud Hanenberg, nog verwerkte naar 1-3. Fraaie en belangrijke zege. Maandag de return tegen opnieuw DAW op Den Uil in Erp.