WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)

4I: NLC'03 klopt Avesteyn en lijkt de competitie te beslissen, veel blessures bij Cito en Herpinia

Voetbal 2.577 keer gelezen

Nijnsel had al de beste papieren, maar na vandaag nog veel betere papieren om binnenkort de titel in de vierde klasse I te pakken. Concurrent Avesteyn verloor verrassend met 0-2 van NLC'03, dat daarmee goede zaken deed in de degradatiestrijd.

Avesteyn-trainer Hugo van de Sande vond het ongelofelijk dat zijn ploeg vandaag niet wist te winnen. "NLC'03 schiet drie keer op goal en maakt er twee (Remco Bijl en Stefan de Man, red.). Het was eenrichtingsverkeer richting de goal van NLC'03, maar iedere keer zat er een voet, lichaam of de hand van de keeper in de weg. We waren de betere ploeg vandaag, maar de goal wilde niet vallen. En dan komt er een oude voetbalwet om de hoek kijken." Met nog vier wedstrijden te spelen, heeft Nijnsel de titel voor het grijpen. "Maar niets is onmogelijk", aldus Van de Sande. NLC'03-trainer René van der Putten gaf toe dat het een gestolen overwinning was. "We hebben gevochten voor wat we waard waren, maar Avesteyn was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Wij zijn in totaal drie keer bij de goal geweest en maken twee doelpunten. Avesteyn had makkelijk vijf doelpunten kunnen maken maar onze keeper Thomas Franssen was vandaag de grote uitblinker. In deze fase tellen echter alleen de punten en die hadden we keihard nodig."

Boxtel - Cito 2-1
Boxtel speelde ruim een uur met tien man, maar won wel met 2-1 van Cito. Tot grote teleurstelling van Cito-trainer Yavuz Demirci: "Gezien de kansenverhoudingen moet je gewoon winnen vandaag. Maar als je zo slap begint, dan loop je achter de feiten aan. Verliezen was echt niet nodig." Andere tegenvaller voor Cito is dat opnieuw twee spelers zich hebben gemeld in de toch al zo volle ziekenboeg. Mustafa Ozer liep een hamstringblessure op en ook Eyup Cabael viel geblesseerd uit met een op het oog zware blessure.

SCMH - Herpinia 5-2
Niet alleen is Herpinia in degradatiegevaar, het zit de Herpenaren ook niet mee als er naar de blessuregevallen wordt gekeken. Afgelopen week raakten Tom van Sonsbeek en Anthony van Zuijlen al geblesseerd, in de warming-up kwam daar Job van Roosmalen bij en al snel in de wedstrijd tegen SCMH raakte ook Ivo van Aalst geblesseerd. In totaal mist trainer Frank Kusters acht spelers. Ondanks de blessuregolf speelde Herpinia geen slechte eerste helft. Het was Rowdy Megens die de Herpenaren op voorsprong schoot. De bezoekers kregen kansen op de 0-2, maar die werden gemist. Na een half uur was SCMH voor het eerst gevaarlijk en was het direct raak. Uit een voorzet van Stan Rovers schot Randy Bakker de 1-1 binnen. In de tweede helft ging het snel. Binnen vijf minuten was het al 3-1, waarna Bakker een kwartier voor tijd het duel besliste. Vlak voor tijd maakte Leo Hopman er nog 4-2 van, maar kort daarna was de marge weer drie door Roy van de Boogaard. Op zondag 12 mei speelt Herpinia uit bij Vorstenbossche Boys. "Er komen cruciale wedstrijden aan voor ons", zegt Kusters.

WEC - SDDL 3-2
WEC won met 3-2 van SDDL en mocht daar gelukkig mee zijn. Volgens WEC-trainer Johan van Osch en SDDL-trainer Antwan van Rijn kreeg WEC teveel. "Een gelijkspel was terecht geweest", aldus Van Osch, die namens zijn ploeg Yoeri Verbakel (twee keer) zag scoren. De andere treffer was een eigen doelpunt. SDDL scoorde via Jordy de Looijer en Ties Klievink. Van Rijn: "We hebben de kansen vandaag niet benut. En aan de andere kant hebben we drie goals weggegeven."



Foto: Kevin Bens

Vierde klasse I:
Avesteyn - NLC'03 0-2
SCMH - Herpinia 5-2
Boxtel - Cito 2-1
WEC - SDDL 3-2

1. Nijnsel 23-57
2. DVG 23-51
3. Avesteyn 22-50
4. Nulandia 22-43
5. SCMH 23-34
6. SDDL 22-30
7. WEC 22-27
8. Boxtel 23-27
9. Boskant 22-24
10. NLC'03 22-22
11. Cito 22-20
12. Vorstenbossche Boys 23-20
13. Herpinia 23-19
14. Ravenstein 22-16

SDDL - Nulandia
Boskant - Avesteyn
NLC'03 - Ravenstein
Cito - WEC

WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
WEC - SDDL. (Foto: Kevin Bens)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant