Avanti'31 bracht een puntje mee uit Boxmeer
Avanti'31 bracht een puntje mee uit Boxmeer Foto: Bas Delheij

3D: Weinig verschuivingen op laatste inhaalzondag; puntgave hattrick van Kay van de Haterd

Voetbal 2.385 keer gelezen

Geen spectaculaire uitslagen in de derde klasse D. Of het zou het puntje moeten zijn van een keihard werkend Avanti'31 bij Olympia'18. FC Schadewijk haalde vier punten binnen een tijdsbestek van drie dagen. Uit bij Nooit Gedacht (1-2) en gisteren de 0-0 bij Boekel Sport. Margriet won ruim in en tegen Handel waar de twee treffers van Handel uit strafschoppen kwamen.

Avanti'31 sleepte een punt weg uit Boxmeer. De Schijndelaren waren niet vies van een beetje werk verzetten. Er werd volgens de leiding voor elke meter geknokt Na 20 minuten viel Fabian Koenen uit waar Luc van den Hurk de vervanger was. Het was een paar minuten na zijn invallen dat hij de score mocht openen. Na rust kwam Olympia iets beter in het spel en viel de gelijkmaker uit een strafschop. Volgens de Schijndelse lezing was overtreding buiten de zestien maar een optelmoment van niet gegeven strafschoppen. Okki van Dalen is bij dit soort momenten een zekerheidje en scoorde de 1-1 wat tevens de eindstand was in Boxmeer. Trainer Wil Beijer: "Een thuiswedstrijd moet je winnen, al wil ik alle wedstrijden winnen. Er is misschien wat berusting in het team geslopen. Ik mis die laatste tien procent die voorheen wel hadden."

Foto Piet van Vorstenbosch

Excellent – MULO 2-1
Het duel in Oploo was vooral voor rust weinig spectaculair. Niet echt grote kansen wat de 0-0 ruststand verklaarbaar maakte. Na een uur spelen was het MULO dat de score opende. Lang duurde de Helmondse vreugde niet want in de euforie van de MULO treffer was het Mark Thomassen die voor Excellent gelijk maakte. De thuisclub nam het initiatief en dat resulteerde in de 73e minuut naar de 2-1 was uiteindelijk ook de eindscore was. Mooi moment voor de maker Timo Cornelissen die na een lange blessureperiode zijn opwachting gestalte gaf met deze treffer.

Handel – Margriet 2-4
Handel had een pikstart in het duel met Margriet .Binnen het kwartier kregen de mannen van trainer Tom Jacobs drie dikke kansen, maar die gingen teloor. Langzaam kwam Margriet opzetten waar er voor Kay van de Haterd een belangrijke rol was weggelegd. De Ossenaar zette zijn team voor rust op een 0-3 voorsprong. Rob Manders, uitblinker vandaag aan de kant van Handel, mocht van elf meter de Handelse pijn wat verzachten. Jacobs: "We zeiden elkaar in de kleedkamer: jongens, deze stand is wat onwerkelijk, we hebben nog niet verloren." Met dit elan startte Handel een beleg richting het doel van Margriet. In het alles of niets offensief wist Handel niet te scoren. Margriet wel dat Ramon Verbiesen de 1-4 zag maken. De 2-4 kwam opnieuw uit een pingel en wederom was de maker Rob Manders.