NLC'03.
NLC'03.

4I: Avesteyn klaar voor topper tegen Nijnsel, NLC'03 en Cito boeken belangrijke overwinningen

Voetbal 2.562 keer gelezen

Avesteyn maakte vandaag geen fout bij Boskant en kan volgende week de spanning in de vierde klasse I terugbrengen bij een goed resultaat tegen Nijnsel. In de onderste regionen van de vierde klasse I deden NLC'03 en Cito goede zaken.

Avesteyn was de betere ploeg op het sportpark van Boskant. "We hadden de controle over de wedstrijd maar vergaten onszelf voor rust al te belonen. We kwamen een paar keer goed door maar helaas kwamen we net te kort om af te ronden", aldus Avesteyn-trainer Hugo van de Sande. Na een uur kreeg Boskant een grote kans, maar die werd gemist. Kort daarna kreeg Boskant-speler Roy van der Linden rood nadat hij met zijn hand een bal uit het doel sloeg. Dries Heerkens benutte de penalty: 0-1. Avesteyn kreeg hierna kans op kans, maar de toeschouwers moesten wachten tot de tachtigste minuut. Opnieuw een handsbal, opnieuw een penalty en opnieuw een penalty van opnieuw Heerkens. "Een prima overwinning. Veel kansen gecreëerd, maar nog geen goals." 

NLC'03 - Ravenstein 1-0
NLC'03 lijkt zeker van rechtstreekse handhaving in 4I. De Lithenaren wonnen dankzij een prachtig doelpunt van Mitchell van Boxtel acht minuten voor tijd met 1-0 van Ravenstein. NLC'03-trainer René van der Putten: "Ik moet de groep complimenten maken. Ik ben trots op deze gasten aangezien we ons drie wedstrijden voor het einde in deze toch sterke competitie handhaven. De laatste drie wedstrijden hebben we echt gedisciplineerd gevoetbald en drie keer de nul gehouden. Deze wedstrijd was een typische 0-0 wedstrijd, maar denk dat wij de slimste waren vandaag." Ravenstein-trainer Lars van Kan baalde na afloop. "We hebben een meer dan prima wedstrijd gespeeld. Wij verdienden de overwinning, maar waren ongelukkig. Een groot compliment voor mijn jongens. Ik ben trots op wat die gasten hebben laten zien. Volgende week weer een nieuwe kans."

Cito - WEC 1-0
Cito pakte drie belangrijke punten tegen WEC. Een doelpunt van vierde elftalspeler Abdullah Akin leverde de 1-0 overwinning op. "We speelden een slechte wedstrijd. Onze keeper Eyup Cabael heeft ons in de wedstrijd gehouden met in de tweede helft twee prachtige reddingen", zegt Cito-trainer Yavuz Demirci. Zijn collega Johan van Osch van WEC zag een 'gezapige zomeravondwedstrijd'. "We misten twee dikke kansen en Cito scoort uit de enige kans die ze kregen. Vervolgens waren wij niet bij machte om het Cito nog moeilijk te maken."

SDDL - Nulandia 2-3
Nulandia hield drie punten over aan het bezoek aan SDDL: 2-3. Volgens Nulandia-trainer Marc van Delft was het een wedstrijd waarin twee ploegen met twee verschillende intenties het veld inkwamen. "Wij wilden winnen en de tegenstander wilde niet verliezen. Dan wordt het moeilijk en vooral als het wordt toegelaten dat een tegenstander heel fysiek speelt. We speelden niet heel goed en waren niet scherp maar hebben wel een gewone overwinning gehaald. We zullen wel beter moeten." Voor de broers Rik en Geert Korsten was het een bijzondere middag. Rik maakte de 0-1 en kreeg tien minuten voor tijd een rode kaart. Geert Korsten tekende voor de 1-3 (Rens Rovers maakte de 1-2, red.). Jacques de Vocht maakte de Demense goals. Van Delft vond het lachwekkend dat Geert Korsten de gehele wedstrijd werd gevolgd. "Ik heb het nog nooit meegemaakt dat in een vierde klasse met alle respect een speler van de tegenstander overal moest volgen. Het was gewoon lachwekkend om te zien toen wij expres Geert rechtsachter neerzetten, dat hun centrale verdediger hem dan nog moest volgen en gewoon linksbuiten ging spelen." SDDL-trainer Antwan van Rijn vond dat de 0-0 ruststand terecht was. "Het eerste kwartier na rust was Nulandia beter en kwamen ze op 0-1. Toen wij beter speelden, werd het 1-1. Door individuele fouten kon Nulandia uitlopen naar 1-3. De laatste 20 minuten toonden we veerkracht en kwamen we op 2-3. En na de rode kaart van Korsten hebben we kansen op de 3-3 gehad."

Vierde klasse I:
Boskant - Avesteyn 0-2
NLC'03 - Ravenstein 1-0
Cito - WEC 1-0
SDDL - Nulandia 2-3

1. Nijnsel 23-57
2. Avesteyn 23-53
3. DVG 23-51
4. Nulandia 23-46
5. SCMH 23-34
6. SDDL 23-30
7. Boxtel 23-27
8. WEC 23-27
9. NLC'03 23-25
10. Boskant 23-24
11. Cito 23-23
12. Vorstenbossche Boys 23-20
13. Herpinia 23-19
14. Ravenstein 23-16

Nijnsel - Avesteyn
Nulandia - Boskant
WEC - NLC'03
DVG - Cito
Boxtel - SDDL 
SCMH - Ravenstein
Vorstenbossche Boys - Herpinia

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant