Venhorst kwam zelden in de problemen bij Sparta'18
Venhorst kwam zelden in de problemen bij Sparta'18 Foto: Erick Elbers

2H: Erp en SSS'18 op kampioenskoers; volgende week: Erp – SSS'18

Voetbal 3.293 keer gelezen

Zowel Erp als SSS'18 maakten geen fouten en wonnen beiden hun wedstrijden. Een affiche met dik gedrukte letters volgende week. Berghem Sport won weer eens en dat werd de hoogste tijd. DAW pakte broodnodige punten en speelde zich nagenoeg vrij. Spannende twee weken nog die gaan komen. Zondag alle aandacht voor de kampioenswedstrijd Erp - SSS'18.

Berghem Sport won ruim van Vianen Vooruit met maar liefst 5-1. Zonder de fraaie zege van de ploeg uit Berghem af te vlakken, lijkt de club uit Vianen te berusten in het feit dat ze het zo voortreffelijk hebben gedaan. Stef van den Broek en Davy van de Leur waren voor Berghem Sport de schutters voor rust. Na rust bracht Joel van de Berg de score al snel naar 3-0 en was het over. De treffer van Vianen Vooruit van Jeroen Bardoel kwam uit de luchtvallen, maar via Van de Berg en een kopbal van Donny van Herpen werd de eindstand 5-1. Berghem Sport is nog niet uit de gevarenzone, maar de winst op Vianen Vooruit is wel een hoopvolle aanzet.

Berghem Sport - Vianen Vooruit (Foto Hanny van der Linden )

Sportclub Irene – SSS'18 0-3
Een regelmatige zege heet dat dan. Koen Verlinden en Bas Joosten bepaalden de 0-2 ruststand in Tegelen. Na rust werd Koen Verlinden gevloerd en mocht Joosten zijn tweede noteren ditmaal vanaf de elfmeterstip. Trainer Ruud Vermeer: "Ik ben tevreden met het spel wat we lieten zien. We zijn schadevrij uit de wedstrijd gekomen en kijken uit naar het duel in Erp."

Sparta'18 – Venhorst 0-2
Door de nederlaag is Sparta'18 officieel gedegradeerd. Op het kunstgras van Sparta'18 was het best lastig spelen voor de bezoekers uit Venhorst. Zonder de geschorste aanvoerder Luuk van den Boogaard gaven de Spartanen voor rust nog behoorlijk wat tegengas. Na rust pakte Venhorst de tegenstander in de zone op en daar hadden ze het moeilijk mee. Na een uur werd het 0-1  door Niels de Louw die uit een scrimmage scoorde. Tien minuten voor tijd was het Thijs van Sleeuwen die er 0-2 van maakte, wat tevens de eindstand was.

Sparta'18 - Venhorst (Foto Eric Elbers)

Helvoirt – Erp 1-5
Een opvallend grote zege in Helvoirt van Erp. De ruststand was al 1-3 in Erps voordeel waar Luuk van der Steen en Ruud Delisse de Erpenaren op 0-2 brachten. Helvoirt scoorde tegen, maar Joost van Dijk bepaalde de 1-3 ruststand. In de tweede helft geloofde Helvoirt het wel en liep Erp uit naar 1-4 en 1-5 waar beide treffers op naam van Emiel van der Sanden kwamen. Assistent-coach Claus Foederer moest zich tijdens de wedstrijd ziek melden en werd vervangen door de revaliderende Yoeri Vissers die zijn taken waarnam. Koen van Deurzen liep tegen een gele kaart op. Volgens lezingen uit Erp een kaart zonder gevolgen, maar uit Overloon komen andere berichten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Heeswijk – Real Lunet 1-3
Bij Real Lunet staat de laatste weken Ossenaar Oktay Dogan onder de lat wegens een blessure van de vaste doelman. Na 14 minuten werd de score geopend. Spits Jaouad Chraou kreeg de tijd om een teamgenoot uit te kiezen en vond Bas van den Berk, die rustig binnenschoof 0-1.  Direct na de rust kon Stef Adank alleen op Dogan af, maar de doelman bleek weer een sta-in-de-weg. Dirk Verdonk schoof in de tweede helft door naar het middenveld en stond aan het einde van een mooie Heeswijkse aanval, maar zag zijn schot rakelings over de lat vliegen. De 0-2 kwam in de 66e minuut door Chraou. Heeswijk kan de arbeid niet ontzegd worden, maar toch werd het 0-3 door Gino Dix. Sten van den Berg mocht de 'Hezikse' eer redden vanaf elf meter nadat hijzelf door Dogan werd gevloerd.

Heeswijk - Real Lunet (Foto Peter Tips)

Volharding – EVVC 2-3
EVVC leidde in Vierlingbeek bij rust met 1-2 waar Bart Haerkens namens EVVC opende, maar twee minuten later Tom Kessels gelijk maakte. Mark van Zoggel was de maker van 1-2 wat tevens de ruststand was. Na rust leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor EVVC nadat Jordy de Klijn de score ophoogde naar 1-3. Even leek Volharding nog terug te komen door Kevin Rijnders, middels een strafschop, maar daar bleef het bij.

Schorsingen
Door de nederlaag van vandaag gaat het seizoen voor Volharding uit als een nachtkaars. Het is ook nog maar de vraag met welk basiselftal trainer Johan Vullings komende zondag in Vught op de proppen komt tegen Real Lunet. Het wordt puzzelen voor Vullings, want naast het al gekwetste vijftal Job Stevens, Stan Duijkers, Thomas Rijn, Roel van Rens en Rik Lukassen zullen er nog meer spelers ontbreken. Spits Melvin de Klijn viel vandaag geblesseerd uit en het is nog maar de vraag of hij zondag weer speelklaar zal zijn. Door schorsingen zullen in ieder geval Tom Kessels, Jip Verstegen en Tim Brouwer niet van de partij zijn. Kessels en Verstegen vanwege hun respectievelijk vijfde en zevende gele kaart. Tim Brouwer kreeg tegen EVVC rood en zijn seizoen lijkt daardoor nu al helemaal voorbij te zijn.

Buitenspel
Een goede teamprestatie noemde trainer Stefan Hesemans de zege van EVVC in Vierlingsbeek op Volharding. Hesemans: "In het laatste half uur gebeurde er nog heel veel. Een rode kaart volharding wegens natrappen, twee doelpunten onterecht afgekeurd van ons vanwege buitenspel. Aan de penalty van Volharding in de 66e minuut ging buitenspel vooraf. Al met al gebeurde er nog heel veel in de laatste fase waarbij volharding ook nog mogelijkheden kreeg om gelijk te maken. Hoewel wij de vierde en beslissing zelf al hadden moeten maken, zijn we meer dan tevreden na deze mooie teamprestatie."

DAW - Emplina (Foto Ingrid Willems)

DAW – Emplina 2-3
DAW heeft op papier nog één punt nodig voor handhaving, maar de winst op Emplina leverde daar een grote bijdrage aan. Na een 0-0 ruststand was het gelegenheidsaanvoerder Mark Megens die de enige treffer uit de wedstrijd produceerde. Tegen het einde kwam Emplina nog fel opzetten en was het peentjes zweten voor alle Schaijkse getrouwen, maar de stand die bleef.