Danny de Natris nam afscheid als doelman van Margriet
Danny de Natris nam afscheid als doelman van Margriet Foto: peter Kuijpers

3D: Margriet-getrouwen zwaaien Danny de Natris uit, Volkel en Avanti'31 maken uitglijder

Voetbal 3.282 keer gelezen

De voorlaatste wedstrijddag bracht twee verrassingen. Volkel en Avanti'31 -beiden nog vol in de race om een periodetitel- verloren respectievelijk twee en drie punten. Het maakt het er volgende week zondag alleen maar spannender op. Boekel Sport werd spekkoper door met 2-1 van het bezoekende Schijndel te winnen.

Vitesse'08 en MULO speelde in een doelloze wedstrijd met 3-3 gelijk waar de Helmonders zich op gaan maken voor de nacompetitie om klassenbehoud. Olympia'18 dat in Megen Ulysses met een 1-9 nederlaag terug kukelde naar de vierde klasse. Nooit Gedacht-trainer Arno Methorst had er maar één zinnetje voor nodig om zijn duel met Constantia te betitelen: "Een heel gezapig 0-0 duel", liet geen twijfel over. Constantia mag met MULO de nacompetitie in voor klassenbehoud.

Punt
Niek Hermans, trainer van Constantia was toch tevreden: "Vandaag een verdienstelijk punt tegen Nooit Gedacht. In de begin fase hadden we moeite om in het spel te komen, maar we verdedigde gedisciplineerd waardoor we ook niks weggaven. Naar mate de eerste helft vorderde werden wij de bovenliggende partij, waar wij te slordig waren om echt goede kansen te creëren. In de tweede helft kwam er aan beide kanten meer ruimtes vrij, toen werd de wedstrijd opener, waarbij Nooit Gedacht de beste mogelijkheden creëerde. Vlak voor tijd kregen we nog een goede kans toen hun keeper onder de bal doorging, maar met een punt kan ik leven."

Handel – Avanti'31 2-1
Je kan zeggen van Handel wat je wil, maar verzaken komt niet in het Handels woordenboek voor. Avanti'31 opende op de Eikenwal na een half uur spelen door Lucas Borato. Maar liefst zes goede mogelijkheden om de score op te voeren lieten de Schijndelaren achterwege. Sander Vermeulen heeft minder kansen nodig en scoorde voor rust de gelijkmaker op aangeven van Rob Manders. En bij Handel weet je het. Ze noemen het PSV-achtige trekjes want weer was het in de 93e minuut Rob Manders die de winst naar Handel trok.

Handel - Avanti'31 (Foto's Piet van Vorstenbosch)

Volkel – Excellent 1-1
Dat de ploeg een vechtersmentaliteit heeft moet toch ook bij Volkel bekend zijn geweest. De roodwitten hebben vaak de grootste moeite met deze tegenstander. Vanmiddag op De Eeuwsels kwam het team van trainer Tom van Dalen niet verder dan 1-1. In de 14e minuut de treffer voor Volkel. Bob Linders mocht een vrije trap op 20 meter van het doel van Excellent nemen en verschalkte doelman Noud van der  Stoel met een harde schuiver langs de muur in de hoek die voor de doelman was. Nog voor rust werd de eindstand al bereikt. In blessuretijd viel de 1-1 door aanvoerder Teun Verberk uit een snelle tegenstoot. Door het verlies van Avanti'31 blijft de schade voor Volkel nog redelijk beperkt.

Margriet - FC Schadewijk (Foto Ad Megens)

Toch was er positief nieuws bij Margriet. Het jeugdteam onder 17 jaar promoveerde na 15 jaar als kampioen naar de 3e divisie.

Margriet – FC Schadewijk 1-2
Het duel om de eer kende op de Amstelhoef een 0-1 ruststand. Danny Laukes mocht van buiten de zestien doeltreffend uithalen. Mark Strik, trainer van Margriet: "Je weet dat Laukes enorm uit kan halen waarom geven we hem dan die vrijheid. Jammer is dat." Na rust konden twee spelers van FC  Schadewijk samen opstomen naar het doel van Danny de Natris en 0-2 maken. Strik: "Het gaat soms zo makkelijk bij ons. Die gasten werd echt geen strobreedte in de weg gelegd." Benjamin Duah was de maker. Via Jeffrey van Vlijmen kwam Margriet nog terug naar 1-2, maar daar bleef het bij. Na afloop werd er door het team en het Osse publiek op de Amstelhoef afscheid genomen van Danny de Natris die na 17 jaar het Margriet doel verdedigd te hebben ermee stopt. Strik: "Echt respect voor deze knaap met zijn mentaliteit en beleving. Een geweldige doelman die meer dan 450 maal het Margriet-doel verdedigde."

Boekel Sport - Schijndel 2-0
Boekel Sport werd vanmiddag spekkoper door zelf met 2-0 te winnen en zag Volkel en Avanti'31 punten verspelen. Twan Merks bracht de Boekelaren na 25 minuten op voorsprong,  waar Tim Schuijers vijf minuten voor rust de 2-0 ruststand en eindstand bepaalde.Trainer Marc van de Ven: "Schijndel had meer balbezit, maar Boekel Sport had een uitstekende verdedigende organisatie en idem wedstrijdmentaliteit."