De bank van SBV.

5D: Maaskantse Boys met vertrouwen naar nacompetitie, OKSV scoort tien keer, DESO-doelman scoort

Voetbal 1.549 keer gelezen

De laatste speelronde in de vijfde klasse D was er een met veel doelpunten. Zoals in Overlangel, waar OKSV geen enkele moeite had met hekkensluiter Heerewaarden: 10-0.

OKSV - Heerewaarden 10-0
Het dramatische seizoen van Heerewaarden zit erop. Met 3 punten in de min, 7 goals voor en maar liefst 155 tegen hadden ze niets te zoeken in deze klasse. Tegen OKSV kregen ze er tien om de oren. De grootste overwinning dit seizoen van de Overlangelse ploeg, dat afscheid nam van trainer Peter van Orsouw. Voor rust stond het al 7-0 door goals van Jort van Heumen, Martijn Pittens, Van Heumen, Roel van Dinther, Perr Hidding (2) en Tim Reijs. In de tweede helft maakten Johan van der Wielen, Reijs en Dirk van de Berg er dubbele cijfers van. "En met 10-0 hebben we nog te weinig gescoord", is de conclusie van OKSV-trainer Peter van Orsouw.

Maaskantse Boys - SBV 4-0
SBV liet het zondag lopen op bezoek bij Maaskantse Boys. De Harenaren zijn al zeker van nacompetitie en spelen op 10 juni de finale voor promotie naar de vierde klasse. MKB had vandaag in ieder geval geen moeite met SBV. Na een sterk begin waarin een aantal goede kansen niet werden benut, was het na ruim een kwartier Clint van Creij met de 1-0. SBV kreeg kort daarna een grote kans, maar doelman Tom Wertenbroek hield zijn doel schoon. Hierna verhoogde de thuisploeg het tempo en verdubbelde Van Creij de stand na goed voorbereidend werk van Rick van der Burgt. In de tweede helft liep Maaskantse Boys verder uit. Een kwartier voor tijd bepaalde Youri van Vugt de stand op 3-0. Drie minuten later zette de sterk spelende Steven van Schijndel ploeggenoot Van Creij alleen voor de keeper: 4-0. Trainer Maurizio Atzeni na de winst en de plaatsing voor de nacompetitie. "Een groot compliment naar de jongens die het hele seizoen als een team speelde. Alle doelstellingen zijn behaald."

MOSA'14 - Ruwaard 1-4
MOSA'14-trainer Arno Willems nam vandaag afscheid met een 1-4 nederlaag tegen Ruwaard. Volgens zijn collega Ger Romeijnders een verdiende overwinning. Bij zijn ploeg scoorden Driss Kaloua, Jari Saakes, Yassin Erdem en Sjors Euser. De Oijenaren kwamen op 1-2 toen een voorzet van Lars van den Bosch in eigen doel werd gewerkt. Na de aansluitingstreffer liet Olaf Bosch een kans op de gelijkmaker liggen. Na vier minuten miste hij ook een grote kans op de 0-1. Toen MOSA'14 in de slotfase vol op de aanval ging spelen, sloeg aan de andere kant Ruwaard toe.

Wadenoijen - RK DESO 0-3
DESO won met 0-3 van Wadenoijen en dat was volgens de technische staf van de Ossenaren een gestolen overwinning. De Ossenaren hadden vandaag twaalf spelers op het wedstrijdformulier staan. De gehele as ontbrak. Na 13 minuten moest de trainer al direct zijn enige wissel gebruiken. Reservedoelman Driek van den Bergh kwam erin als veldspeler. Hij was het die verrassend de 0-1 binnenkopte. Wadenoijen was voetballend de betere ploeg, maar zelfs voor open doel kwamen ze niet tot scoren. Na ruim een uur kwam DESO weer over de middenlijn en kreeg het een vrije trap. Agonis Hoti tikte de bal voor de voeten van Marko Ivanovic: 0-2. Wadenoijen bleef aandringen, maar doelman Cemre Ozudogru keepte uitstekend. In de 81ste minuut besliste Agonis Hoti het duel met een schot in de kruising.