Hulsel won van SBV.
Hulsel won van SBV.

SBV heeft niets te zeggen tegen Hulsel en blijft vijfdeklasser

Voetbal 1.641 keer gelezen

LIEMPDE | SBV had er veel vertrouwen in: promoveren naar de vierde klasse. In de finale van de nacompetitie was winst op Hulsel voldoende, maar daar slaagden de Harenaren maandagmiddag niet in. Hulsel was een maatje te groot en het was dat ze veelvuldig buitenspel liepen, anders was de eindstand een stuk hoger uitgevallen.

SBV stroomde vanwege de tweede plaats in de vijfde klasse D direct door naar de finale. Hulsel moest eerst Ollandia verslaan om de eindstrijd te bereiken. Op de prachtige grasmat van DVG was het sfeervol. Honderden voetballiefhebbers waren op de wedstrijd afgekomen. Ze zagen een redelijk eenzijdige finale. Hulsel controleerde de eerste helft en was constant dreigend. Niet dat het grote kansen kreeg, maar SBV werd achteruit gedrukt. Het enige doelpunt voor rust werd gemaakt door Stan van Veghel. De middenvelder van SBV raakte een voorzet vanaf de rechterflank verkeerd en schoot de bal prachtig in de kruising.


Buitenspel
SBV leek nooit het geloof te hebben in een goed resultaat. Het was allemaal wat slap wat de ploeg van trainer John Putters liet zien. Van combinatievoetbal was geen sprake en te vaak werd de lange bal gezocht. SBV werd wel wat sterker, maar in gevaar kwam Hulsel nooit. Al helemaal niet omdat in de goal met Michiel van Limpt een geweldenaar stond die iedere hoge bal moeiteloos pakte. Putters probeerde met wat wissels meer gevaar uit te richten, maar slaagde daar niet in. Aan de andere kant zorgde Tom Roest voor de beslissing. En als Hulsel het wat slimmer had uitgespeeld, hadden de supporters achter het doel wat vaker kunnen juichen. Na afloop werd de promotie gevierd en droop SBV af. Opnieuw in de vijfde klasse volgend seizoen en dat is toch jammer na zo'n goed seizoen.


Hulsel won van SBV.
Hulsel won van SBV.
Hulsel won van SBV.
Hulsel won van SBV.
Hulsel won van SBV.
Hulsel won van SBV.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant