Ivo Rossen dwong bij zijn afscheid als speler-trainer promotie af met Estria. (foto: Matt Gerrits)
Ivo Rossen dwong bij zijn afscheid als speler-trainer promotie af met Estria. (foto: Matt Gerrits)

Jubilaris Estria dwingt promotie af 'via het gedroomde scenario'

Voetbal 1.315 keer gelezen

HEIJEN | Estria mag voor het eerst in de 100-jarige clubgeschiedenis uitkomen in de derde klasse. De ploeg van scheidend speler-coach Ivo Rossen dankt die promotie door zondag in Heijen de nacompetitiefinale van GFC'33 met 3-1 te winnen. "Er is geen mooiere manier om afscheid te nemen", glunderde Rossen na afloop.

Rossen, die na de zomer aan de slag gaat bij Quick 1888 en Estria in twee seizoenen van de vijfde naar de derde klasse loodste, was vol complimenten over zijn ploeg. "Dit is de beloning voor een fantastisch jaar. Na de winterstop hebben we nagenoeg alles gewonnen. Deze promotie komt ons toe", vindt de Gravenaar, die zelf bij een 0-0 stand een penalty miste. "Dat was wel even balen, maar maakt het achteraf misschien nog wel veel mooier. Toen zij 0-1 maakten, heb ik kort gedacht: het zal toch niet, maar toen we door die wereldgoal van Niels (van Lier) op 1-1 kwamen, wist ik dat het niet meer fout kon gaan."

Promotie in jubileumjaar
Estria kwam na een uur spelen op achterstand via Bas van Beckhoven, maar boog die achterstand in het laatste kwartier om in een 3-1 overwinning. Van Lier, Milan Derksen en Roy Hurkens bezegelden de promotie voor de vereniging uit Escharen, die uitgerekend dit jaar haar 100-jarig jubileum viert. "Volgens het gedroomde scenario", lacht de 37-jarige speler-coach, die in de 90ste minuut een publiekswissel kreeg ter ere van zijn afscheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant