Yasin Erdem. (Foto: Facebook Ruwaard 1)
Yasin Erdem. (Foto: Facebook Ruwaard 1)

Yasin Erdem (Ruwaard): 'Voetbal is niet alleen presteren op gras'

Voetbal 1.304 keer gelezen

OSS | Ruwaard is matig begonnen aan het nieuwe seizoen in de vijfde klasse C. Met vijf punten uit vijf wedstrijden is reserve-aanvoerder Yasin Erdem niet tevreden. Toch denkt de 23-jarige Ossenaar dat zijn ploeg uiteindelijk in de top vijf kan eindigen. "We moeten wennen aan elkaar. Maar als we elkaar in het veld weten te vinden, ben ik ervan overtuigd dat we gaan stijgen op de ranglijst."

door Leon Voskamp

Erdem praat heel rustig en beleefd tijdens het interview, maar in het veld is hij een andere man. Fysiek sterk en hij gaat voorop in de strijd. Als centrale verdediger is hij een belangrijke kracht bij Ruwaard, maar ook als middenvelder kan hij uit de voeten. Erdem doorliep de jeugdopleiding van Margriet, maar als tweedejaars A besloot hij te stoppen met voetballen en ging hij werken. Na een aantal jaar miste hij het voetbal en toen Cito-trainer Yavuz Demirci belde, besloot hij zijn voetbalschoenen weer aan te trekken. Helemaal zijn draai vond hij niet bij de Osse vierdeklasser. Hij vertrok op verzoek van vriend Daley van de Wetering naar Ruwaard. Daar vond hij vorig seizoen het plezier in het spelletje terug. "Het was leuk om te zien dat na meerdere dramatische seizoenen Ruwaard nu weer punten ging pakken. Er waren meerdere versterkingen naar de club gekomen en ik vond het leuk om mijn steentje bij te dragen. Bij Margriet heb ik veel geleerd van trainers Ron Smits en Edwin Hendriks. Mijn voetbalkennis kon ik bij Ruwaard overbrengen op de jonge gasten. Die kunnen trouwens ook veel leren van een man als Sjors Euser. Zo ervaren en nog zo gedreven." Hij besloot ook dit seizoen bij Ruwaard te blijven, maar daar blijft het waarschijnlijk wel blij. "Ik heb het hier heel goed naar mijn zin en kan het goed vinden met mijn teamgenoten. Maar ik zou het toch graag volgend seizoen bij een club op een hoger niveau willen proberen. Ik ben pas 23 jaar, dus dat moet zeker lukken."

Top vijf
Dan naar dit seizoen. Ruwaard bezet de negende plaats en dat is toch teleurstellend gezien de versterkingen die naar de Osse club kwamen. "Ons grootste probleem is dat we nog niet ingespeeld zijn. We hebben goede spelers en willen het voetballend oplossen, maar dan moeten we wel meer aan elkaar wennen. Als dat is gelukt, dan gaan we zeker groeien als ploeg. We zijn al wel op de goede weg. Als groep hebben we ook afspraken gemaakt, bijvoorbeeld dat we na wedstrijden in de kantine blijven hangen. Irritaties uit het veld kunnen zo ook worden uitgesproken. Zo worden we ook een hechter team. Voetbal is niet alleen presteren op het gras." Trainer Ger Romeijnders had afgelopen zondag kritiek op zijn ploeg na het 1-1 gelijkspel tegen MOSA'14. Erdem is het eens met zijn trainer. "Als je wint, is het makkelijker voetballen. Als het wat minder gaat, gaan de koppies sneller hangen. Maar als het een keer niet meezit, moeten we gewoon de wil om te willen winnen uitstralen." 

SCZ - Ruwaard
Ruwaard gaat zondag op bezoek bij SCZ. "We hebben slechte ervaringen tegen deze ploeg. Vorig seizoen stonden we al snel met een man meer op het veld, maar we verloren wel. Komende zondag moeten we gewoon doen wat we moeten doen en onze afspraken nakomen, dan moet het goed komen. Een andere keus dan winst hebben we niet, de drie punten hebben we nodig."

Vijfde klasse C:
1. BZS 5-15
2. Hedel 5-11
3. OKSV 5-11
4. Maaskantse Boys 5-8
5. SBV 5-8
6. DSS'14 5-7
7. Ophemert 5-7
8. HRC'14 5-5
9. Ruwaard 5-5
10. SCZ 4-4
11. RK DESO 4-4
12. Wadenoijen 5-2
13. RKVSC 5-2
14. MOSA'14 5-2

SCZ - Ruwaard
DSS'14 - MOSA'14
Ophemert - SBV
RK DESO - Maaskantse Boys
OKSV - RKVSC
Hedel - Wadenoijen
BZS - HRC'14
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant