5C: Gif op het veld van DSS'14, indrukwekkende minuten bij DESO, SBV geeft winst weg

Voetbal 2.540 keer gelezen

BZS is vooralsnog een klasse apart in de vijfde klasse C. OKSV volgt de koploper op vier punten, waarbij ook Hedel goede papieren heeft. Maaskantse Boys is 'best of the rest' nu het SBV is gepasseerd op de ranglijst.

OKSV - RKVSC 4-0
OKSV won met 4-0 van RKVSC, maar volgens trainer Fred Donkers had het ook 10-0 kunnen worden. "Dubbele cijfers waren gehaald als we de kansen hadden afgemaakt. Vooral de eerste helft kregen we genoeg kansen." De thuisploeg ging rusten met een 2-0 voorsprong na goals van Ruben Peters en Rick Reijs. In de tweede helft zette OKSV nog meer druk, maar scoorde het opnieuw 'maar' twee keer. Yuri van de Boogaard tekende voor de 3-0, Perr Hidding was de man van het slotakkoord.

RK DESO - Maaskantse Boys 0-1
Voor aanvang van het duel werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het onlangs overleden DESO-lid Leonard Kraus. In de 25ste minuut werd er een minuut geapplaudisseerd door beide ploegen en toeschouwers. "Het was echt indrukwekkend", zegt DESO-trainer Stan Vos. In de wedstrijd scoorde Rick van der Burgt vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd. Vos vond dat DESO recht had op een gelijkspel. "Het had ook zomaar 4-4 kunnen zijn." Zijn collega Maurizio Atzeni van Maaskantse Boys vond dat zijn ploeg het eerder af had moeten maken. "We lieten na om het duel vroegtijdig te beslissen. Zeker het eerste half uur waren we de betere ploeg met de beste kansen. Daarna bleef het over en weer gaan, waarbij DESO dicht bij de gelijkmaker was. De goed leidende arbiter maakte na zes minuten blessuretijd een einde aan deze bijzondere wedstrijd."

Ophemert - SBV 2-2
SBV kwam in Ophemert na een kwartier spelen op 0-1 door Kevin Heijnen. De Harenaren dachten een eenvoudige middag tegemoet te gaan, maar na de 0-1 liet het een aantal grote kansen liggen. Ophemert kreeg meer grip op de wedstrijd en liet ook twee kansen liggen. De verdienste van doelman Thijs den Dikken. Voor rust werd het alsnog 1-1. In de tweede helft zag SBV-trainer John Putters dat zijn ploeg vele kansen kreeg. Er werd er eentje benut en wel in de 71ste minuut door Mart van Veghel. "We hadden de wedstrijd onder controle, maar in de allerlaatste minuut maakte Ophemert voor ons heel ongelukkig toch 2-2 uit een corner. Het valt nog niet onze kant op, terwijl we meer verdienen."

SCZ - Ruwaard 3-2
"Een andere keus dan winst hebben we niet, de drie punten hebben we nodig", liet Ruwaard-verdediger Yasin Erdem afgelopen vrijdag weten aan Kliksport. Zijn verwachting bij SCZ kwam niet uit. De thuisploeg nam een voorsprong, waarna Jordi van Orsouw de 1-1 maakte. SCZ liep vervolgens echter uit naar 3-1, waardoor de goal van Erdem niet voldoende was voor een punt. SCZ eindigde het duel vanwege twee rode kaarten met negen man, Ruwaard met z'n tienen.

DSS'14 - MOSA'14 afgelast
De wedstrijd tussen DSS'14 en MOSA'14 werd afgelast vanwege vandalisme. Volgens de club uit DSS'14 Heesselt is er met gif gespoten op de velden, waardoor het gras kapot is gegaan. De beide velden zijn voorzien van nieuwe graszoden.