Robby van Raay en Douwe Zwaan twee fenomenen uit 2H.
Robby van Raay en Douwe Zwaan twee fenomenen uit 2H. Foto: HANNY VD LINDEN

2H: Olympia'18 blijft topduels spelen, nu komt Prinses Irene; Volharding struikelsteen voor Vianen Vooruit?

Voetbal 4.414 keer gelezen

Op de voorlaatste zondag van periode-1 interessante duels. Wat doet koploper Vianen Vooruit bij het naar herstel hunkerende Volharding? Olympia'18, dat zondag een meer dan goede indruk achterliet in Vianen, krijgt Prinses Irene op bezoek dat virtueel tweede staat. Vragen die wellicht zondag een antwoord vinden. Maar liefst zes ploegen staan op één puntje afstand van Olympia'18 en vier van koploper Vianen Vooruit. Onderin ontmoet Heeswijk op Balledonk Volkel dat nog wacht op de eerste zege in de tweede klasse, wat op zich een historisch punt zou zijn.

Door: Peter Kuijpers

Toch is het een aparte gewaarwording wanneer je een blik werpt op de standenlijst van 2H. Vianen Vooruit is koploper met 14 punten en drie punten voorsprong op volger Olympia'18. Dan volgt een groep van zes teams, allen met tien punten. Onderaan zijn de verschillen eveneens klein. Alleen Helvoirt staat er magertjes bij. De club loopt mede door de kunstgras principes al twee wedstrijden achter op de bovenstaande meute. Olympia'18 ontvangt zondag Prinses Irene dat met een smak weer neerplofte in de tweede klasse na een matig, zeg maar slecht seizoen, roemloos degradeerde. Een vervelend seizoen waar stoppende trainers en spelers nu eenmaal een bekend fenomeen vormen bij degradanten. Sterk gelieerd aan de prestaties van een club. Ronny Everaerts, de vervangende trainer van de plotseling gestopte William van der Steen, kreeg de zaak ook niet meer aangezwengeld en neem het hem maar eens kwalijk. Momenteel leeft de club weer als nooit te voren. Prinses Irene staat keurig op een virtuele tweede plek achter Vianen Vooruit. Zondag reist de club af naar het Pelzer Sportpark in Boxmeer. Bij Olympia'18 overigens verlengde trainer Wil Beijer zijn contract met een jaar wat al in de lijn der verwachtingen lag. Opnieuw een toptreffen in 2H waar scheidsrechter Krekels om 14.30 uur de teams tot voetbal zal manen.

Venhorst – EVVC
Drie nederlagen achtereen noteerde voetbalclub Venhorst en kan er gesproken worden over een matige seizoenstart. Voor de laatste zege moeten we terug naar 29 september waar met 3-2 gewonnen werd van Volkel. Op Heeswijk – Venhorst rust een vloek (werd vorig seizoen drie maal afgelast) dus 'traditiegetrouw' ging ook deze wedstrijd er op 6 oktober uit. Je zou er chagrijnig van worden trainer Joost Janssen: "Nee hoor, geen chagrijn bij ons. Eerder teleurstelling dat we zondag geen punten hebben gepakt. Het voetbal aan onze kant was beter dan tegen Olympia'18 en Volharding, maar we hebben onszelf onvoldoende beloond met doelpunten. Het tactische strijdplan tegen DAW klopte en werd door mijn spelers goed uitgevoerd maar we hebben momenteel wat moeite het net te vinden. Wij maken ons totaal nog geen zorgen en hebben met Thijs van Sleeuwen natuurlijk een klasbak voorin. Wij moeten ons goede gevoel weer terugvinden en wat dat betreft is EVVC een mooie tegenstander voor komende zondag. In deze wedstrijden moet je alles geven want je krijgt niets cadeau. Bij ons is iedereen fit en gebrand op een goed resultaat komende zondag. Tom van de Boogaard heeft vorige week weer enkele minuten gemaakt bij O23 en is op de weg terug. Misschien dus zelfs wel als een verrassing aan de aftrap komende zondag." Op De Voskuilen fluit scheidsrechter Amaranth Vereijken om 14.30 uur voor aanvang.

Thijs van Sleeuwen (midden) scorende spits van Venhorst (Foto Eric Elbers)


Real Lunet – DAW Schaijk
De Vughtenaren noteren een matige seizoenstart. Althans minder als we van de club gewend zijn die vorig seizoen in juni, tijdens de nacompetitie, nog meedong voor een plek in de eerste klasse, maar dat in Overloon aan SSS'18 moest laten. DAW Schaijk is een van de zes ploegen met tien punten uit 2H en hoor je niemand klagen in Schaijk. Zondag naar Real Lunet dat hunkert naar de ommekeer en wil als geen ander weer terugkeren in het linkerrijtje. Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Janssen op Sportpark Bergenshuizen voor aanvang.

Volharding – Vianen Vooruit
Op Sportpark Soetendaal wacht koploper Vianen Vooruit een getergd Volharding. Wellicht door de kritieken, maar ook gewoon om weer eens een puike prestatie neer te zetten voor de hondstrouwe Vierlingsbeekse supportersschare. Afgelopen zondag leed het team van trainer Johan Vullings een stevige 3-1 nederlaag bij Berghem Sport. Vullings: "Wij hadden ook het voornemen om de lijn en het spel door te trekken van de overwinning tegen Venhorst. Dat is ons niet gelukt en ook vooral aan onszelf te verwijten en hiermee wil ik niet het spel en de kwaliteit van Berghem mee tekort doen." Dan komt de kritiek! "Op dit moment halen we inderdaad niet het niveau dat we kunnen halen. Dat er dan wat kritiek komt, is te begrijpen. Ondanks dat ik me verantwoordelijk voel, heb ik daar geen last van. Als team zullen we er samen alles aan doen om dit om te buigen en daar heb ik het volste vertrouwen in. Zondag krijgen we met Vianen Vooruit een ploeg in vorm waarbij op dit moment alles lukt. Dus dat wordt een mooie uitdaging." Duidelijke taal van de trainer van Volharding die om 14.30 uur scheidsrechter Linders ziet fluiten voor het begin.

Raymon Karavla fluit zondag Emplina - Berghem Sport (Foto Eric Elbers)

Emplina – Berghem Sport
Berghem Sport koesterde deze week, volop nagenietend, de mooie winst op Volharding. Een winst die nodig was om weg te blijven uit het rechterrijtje. Berghem Sport sloot aan in het peloton van zes volgers op de drie koplopers in 2H. Datzelfde geldt overigens eveneens voor Emplina. Althans qua stand want de formatie van trainer William van Overbeek verloor zondag met klein verschil bij Prinses Irene en had dikke pech dat de bal in de laatste seconden er niet inging. Op de eigen website van Emplina staat de technische staf ingevuld met het woord: 'Afgeschermd' Wellicht vergeten nemen we aan. Zondag komt Berghem Sport naar de boorden van de Maas. Op het mooie sportpark Empel Zuid fluit scheidsrechter Raymond Karavla om 14.30 uur voor aanvang.

Heeswijk – Volkel
Trainer Stef Sijbers was een paar weken uit de running, maar hij is weer terug. Sijbers: "Ben nog niet helemaal hersteld maar we blijven positief over de vooruitgang." Zondag vertrok Heeswijk met één puntje uit Udenhout, waar het drie punten liet liggen maar ook nog had kunnen verliezen. "Afgelopen zondag was jammer, 60 min lang goed gevoetbald en kansen gehad om een grote voorsprong uit te spelen. Helaas doen we dat niet en hebben we op het einde nog wat geluk ook. De Veghelse jongens moeten wennen maar dat is normaal we zien ze wel wekelijks beter omgaan met de nieuw situatie waarbij Timo van Dalsum nu helaas geblesseerd is. Toch heeft Volkel net niet gewonnen van Volharding wat gewoon een goede ploeg is. Daarom verwacht ik zondag, zoals iedere week, een lastige wedstrijd." Op Balledonk is Maik Opsteen uit Keldonk de scheidsrechter, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Programma komende zondag:
Olympia'18-Prinses Irene
Venhorst-EVVC
Helvoirt-SVSSS
Real Lunet-DAW Schaijk
Volharding-Vianen Vooruit
Heeswijk-Volkel
Emplina-Berghem Sport

Stand:
1.Vianen Vooruit-6-14
2.Olympia'18-6-11
3.Prinses Irene-5-10
4.Berghem Sport-6-10
5.EVVC-6-10
6.SVSSS-6-10
7.Emplina-6-10
8.DAW Schaijk-6-10
9.Volharding-6-6
10.Real Lunet-6-5
11.Heeswijk-4-4
12.Venhorst-5-4
13.Volkel-6-4
14.Helvoirt-4-1

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant