Tony de Groot legt ze makkelijk binnen.
Tony de Groot legt ze makkelijk binnen. Foto:Mark Pouwels
+video

Ongeslagen koploper O.S.S.20 loodzware kluif voor Blauw Geel'38/Jumbo

Voetbal 1.055 keer gelezen

O.S.S.'20 gaf afgelopen dinsdag geen millimeter toe aan de BVO TOP Oss. Het verschil tussen prof en 'amateur' was op De Rusheuvel amper merkbaar. TOP Oss maakte een doelpuntje meer en verschafte zich hierom een plek in de volgende ronde van de KNVB beker. Komende zaterdag kruist het team van trainer Bertran Kreekels de degens met Blauw Geel'38/Jumbo in Veghel en is in dit duel, adel verplicht, de te kloppen favoriet.

Door: Peter Kuijpers

Kreekels heeft een brede en sterke selectie, maar weet de poppetjes, die ruim voorhanden zijn, op de juiste plek te zetten. Veel posities zijn dubbel ingevuld bij O.S.S.'20 vooral voorin heeft Kreekels een luxeprobleem. Dinsdag speelde O.S.S.'20 met de sterkste opstelling tegen TOP Oss. Voor de KNVB beker. In die wedstrijd viel Bob van Lith uit met een naar het zich laat aanzien stevige  enkelblessure. Of hij zaterdag speelt in Veghel is nog lang niet zeker. Dinsdag zaten Tim Waterink en Tony de Groot op de bank, maar vielen wel in. De ploeg van De Rusheuvel verloor niet omdat het minder was dan de tegenstander, maar dat lag meer aan het missen van kansen. De winnende was met dank aan O.S.S.'20 doelman Rick van der Leest die zich verkeek op een voorzet en het voor Lars Hutten makkelijk werd om te scoren. O.S.S.20 blijft gewoon een prima team. Slim en inventief bijeen gescout, waar de club er niet bang voor is de nek tot buiten de provincie of verder uit te steken.


Ben van den Nieuwenhof voor zondag een twijfelgeval (Foto Peter Kuijpers)

Twijfel geval
Blauw Geel'38 pakte zondag een puntje bij ADO'20. Gezien de doelstelling van de club is dat ruim voldoende. In de beste seizoenstart in de Derde Divisie ooit van de Veghelaren staat Blauw Geel'38 vijfde met 'slechts' drie punten achterstand op koploper O.S.S.'20 dat één wedstrijd minder heeft gespeeld. Op zich niet een hopeloze achterstand maar de lat van de doelstelling ligt in Veghel wellicht minder hoog. Vrijspelen van degradatie en nacompetitie en eventueel een periode lijkt in Veghel het enige haalbare. Voor de echte prijzen is de ploeg nog te wispelturig, maar de doelstelling kan zeker worden gehaald. Zaterdag komt O.S.S.20 naar Veghel waar scheidsrechter de Brito Roque, S het samen met zijn grensrechters het sportief voor het zeggen heeft. Het enige twijfel geval bij de Veghelaren is jongeling Ben van den Nieuwenhof die wegens een blessure niet trainde. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt op het Prins Willem Alexander Sportpark.

Gesprek met Ralph Vos en trainer Niels van Casteren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant