De selectie van Maaskantse Boys.

5C: Zwaarbevochten overwinning OKSV, SBV wint doelpuntrijk duel, MKB verliest van koploper

Voetbal 1.417 keer gelezen

Wat gebeurde er vandaag in de vijfde klasse C? Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Maaskantse Boys - BZS 1-4
Koploper BZS kende een lastige middag op bezoek bij Maaskantse Boys. Het was de thuisploeg die in de eerste helft drie grote kansen creëerde, maar Rick van de Burgt en Clint van Creij lieten de kansen liggen. Op slag van rust was het BZS dat wel doel trof. In de tweede helft had de lijstaanvoerder meer controle over de wedstrijd. Na ruim een uur verdubbelde BZS de stand. Toch werd het weer spannend toen Jeffrey van den Hurk een kwartier voor tijd een fout van de keeper afstrafte. MKB geloofde in de gelijkmaker en drong aan. In de omschakeling bracht BZS de marge echter weer op twee. In de extra tijd werd het ook nog 1-4. Trainer Maurizio Atzeni: "De uitslag is zeer geflatteerd. Maar de ploeg met de meeste capaciteiten in deze klasse nam drie punten mee naar huis."

Ruwaard - OKSV 2-3
OKSV boekte een zwaarbevochten overwinning op Ruwaard. De thuisploeg nam via een strafschop van Erik van Lent de leiding. Vijf minuten voor rust trok Joris van Poppel de stand gelijk en twee minuten later joeg hij ook de 1-2 tegen de touwen. De tweede helft was het onrustig aan de kant van OKSV en Ruwaard kwam dan ook zeker niet onverdiend op 2-2 via Jordy Vos. OKSV-trainer Fred Donkers: "De jongens hebben toen veerkracht getoond. Ze zochten de aanval en dit resulteerde in een kopdoelpunt van Yuri van den Boogaard, de kleinste man op het veld. Zo werd Yuri de held van de dag voor OKSV en dat leverde ons de drie punten op." Zijn collega Ger Romeijnders van Ruwaard baalde. "We hebben vandaag te weinig gekregen."

HRC'14 - RK DESO 4-1
DESO begon goed aan de wedstrijd, maar liet een uitgelezen kans liggen om de score te openen. Een penalty werd namelijk gemist in de 22ste minuut. HRC'14 scoorde wel en zette vlak voor rust de 1-0 op het scorebord. In de tweede helft maakte de thuisploeg binnen twee minuten twee goals. Agonis Hoti maakte nog wel de 3-1, maar kansen op de 3-2 werden niet gemaakt door de Ossenaren. Doelman Chantal Haenen (49) kon niet voorkomen dat het ook nog 4-1 werd.

MOSA'14 - Ophemert 3-4
Vier keer kwam Ophemert op bezoek in Oijen op voorsprong. Nadat MOSA'14 enkele kansen liet liggen, was het Ophemert dat na twintig minuten de 0-1 maakte. In eerste instantie schoten ze een penalty op de lat, maar ze kregen een herkansing vanwege te vroeg inlopen. De tweede poging werd gestopt door Stijn Liefkens, maar de rebound was wel raak. Pech voor de 'kunstgrasspecialist', die normaal gesproken in een lager team keept. Enkele minuten later was het weer gelijk. Een corner werd door een speler van Ophemert achter zijn eigen doelman gewerkt. In de 52ste minuut viel de 1-2, maar snel volgde de reactie van Olaf Bosch: 2-2. De derde Ophemertse voorsprong vond ruim tien minuten voor tijd plaats. Maar ook dit weer was het Bosch met het antwoord van de gastheren. Bosch was vlak voor tijd dichtbij de 4-3, maar hij liet een kans liggen. Helaas voor de Berghemnaar met Macharense roots werkte hij in de extra tijd een vrije trap ongelukkig in eigen doel: 3-4.

SBV - DSS'14 6-3
SBV en DSS'14 maakten er een leuke wedstrijd van voor het publiek. Met rust stond het 3-2 voor de Harenaren en de bezoekers kwamen na de 4-2 terug tot 4-3. SBV liet de tegenstander niet dichterbij komen en liep uit naar 6-3, waarbij Joep Cruijsen met een rake penalty voor de laatste treffer zorgde. De andere goals kwamen op naam van Kevin Heijnen (drie), Jordy van Outvorst en Stan van Veghel.