Betere tijden voor Ulysses, dat nu in de onderste regionen staat.
Betere tijden voor Ulysses, dat nu in de onderste regionen staat.

Cruciale weken voor Ulysses: 'We moeten voor elkaar door het vuur gaan'

Voetbal 913 keer gelezen

MEGEN | Toen we Tom Driessen op 14 juni 2018 spraken, stond Ulysses aan de vooravond om clubgeschiedenis te schrijven. Het won een paar dagen later de finale van de competitie en promoveerde naar de derde klasse. Nu bijna 17 maanden later ziet het er heel anders uit bij de Megenaren. De komende twee wedstrijden tegen Buren en MEC'07 zijn al cruciaal in de vierde klasse E. "Als we winnen, kunnen we naar boven kijken. Maar als we dit verliezen, kan het een heel vervelend seizoen gaan worden."

door Leon Voskamp

Na een jaartje derde klasse is Ulysses terug in de vierde klasse, maar de start is ronduit slecht. Er werd alleen gewonnen van Maliskamp, de andere zes duels gingen verloren. "Het is ook nog zo dat we vaak terecht hebben verloren, ook tegen tegenstanders waar we normaal gesproken van kunnen winnen. We creëren te weinig, maken de kansen die er zijn te vaak niet af en zijn achterin kwetsbaar. Het loopt voor geen meter. We moeten weer die tweede bal gaan winnen, daar ligt onze kracht. We moeten voor elkaar door het vuur gaan, dan komen die punten ook weer, daar ben ik van overtuigd." Ook op het mentale vlak ziet Driessen dat het wat minder gaat. "We zijn een hecht team en ook buiten het voetbal zijn we vrienden. Dat is best uniek voor een eerste elftal. Maar door deze nederlagen merken we wel dat er wat irritaties binnen de lijnen ontstaan. Daar hebben we over gesproken, dat kun je doen als je vrienden bent. We moeten uit deze dip komen, van een crisis wil ik niet spreken. In het jaar dat we promoveerden, lukte alles, maar nu maken we de andere kant van de medaille mee."

Anne Duis
De slechte start is ook een flinke tegenvaller voor de nieuwe trainer Anne Duis. Hij volgde de succesvolle Sander Janssen op. "Ik kan de trainer echt niks verwijten, het ligt aan de groep zelf. Anne ligt goed in de spelersgroep. Natuurlijk moeten we wel aan elkaar wennen. We zijn iets anders gaan spelen en afgelopen zondag tegen Alem opnieuw. Gezien de uitslag klinkt het raar, maar ondanks de 5-0 nederlaag zie ik perspectief. In de laatste tien minuten kregen we vier goals om de oren. De komende wedstrijden zijn erg belangrijk. Als we die winnen, dan kunnen we naar boven kijken. Want ik vind dat we echt mee moeten kunnen draaien in de top vijf. Ik denk niet dat ploegen met 'Heuvel-vrees' naar Megen komen, maar dat moeten we veranderen."

Jeugd
Driessen is met zijn 28 jaar één van de meest ervaren spelers van Ulysses. De Megenaar hoopt dat dit seizoen jeugdspelers de kans krijgen. "Er zijn meerdere spelers in de selectie die geen vijf jaar meer in het eerste spelen. Er komen talentvolle spelers over vanuit de jeugd en die moeten de kans krijgen. Ze tikken al bijna het gewenste niveau aan, al is het qua niveau en fysiek wel wat anders natuurlijk. Gelukkig staat onze trainer er open voor om de jeugd de kans te geven."

Vierde klasse E:
1. RKTVC 7-17
2. Alem 6-16
3. Cito 6-13
4. Herpinia 7-12
5. Maliskamp 7-12
6. Jan van Arckel 7-12
7. SCR 7-10
8. Teisterbanders 7-10
9. SJO/SSA VESTA'19 7-8
10. NLC'03 6-7
11. GVV 7-7
12. Buren 7-7
13. Ulysses 7-3
14. MEC'07 6-0

Maliskamp - Herpinia
SJO/SSA VESTA'19 - Teisterbanders
NLC'03 - Alem
GVV - Cito
MEC'07 - SCR
Buren - Ulysses
RKTVC - Jan van Arckel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant