Logo kliknieuws.nl/oss
DAW - Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)
DAW - Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)

2H: Zeer opmerkelijke speelronde: Berghem Sport pakt vrijwel zeker eerste periodetitel

  •   2689 keer gelezen   Voetbal

SCHAIJK | De kans dat Berghem Sport vandaag de eerste periode pakte, was niet heel groot. Vianen Vooruit zou moeten verliezen van laagvlieger Helvoirt, Berghem Sport moest zelf de derby winnen bij DAW Schaijk en Prinses Irene mocht niet winnen tegen Volharding. Vianen Vooruit kreeg echter een enorm pak slaag van Helvoirt (2-8), Prinses Irene slaagde er niet in om Volharding te kloppen (2-2) en Berghem Sport won met 2-3 in Schaijk. Maar omdat Heeswijk won bij EVVC, kan die ploeg nog op gelijke hoogte komen..

door Leon Voskamp

Berghem Sport heeft op papier een aardige ploeg. Met ervaren spelers als Jacky van Deutekom, Donny van Herpen, Edwin Huibers en Denny Witjes tot talenten als Mats van den Broek, Lars van der Kwartel, Thom van den Broek en Wessel Theunisse. Een perfecte mix en dat zou dit seizoen zomaar eens titelmateriaal kunnen zijn. Waarom niet eigenlijk? De Berghemnaren hadden vorig jaar moeite met het niveau, maar met een aantal versterkingen heeft trainer Willem der Burgt het elftal op de rit gekregen. 

Over de titelkansen later meer, eerst over de wedstrijd. De eerste helft was het niet al te best wat beide ploegen lieten zien. Vooral DAW Schaijk viel tegen en creëerde vrijwel niets. Zonder veel moeite gingen de bezoekers rusten met een 0-2 voorsprong. Joël van de Berg kopte al vroeg de openingstreffer tegen de touwen, later in de eerste helft verdubbelde Donny van Herpen de stand met een benutte penalty. Diezelfde Van Herpen kreeg ook een aardige kans op de 0-3, maar hij wist een fout in de Schaijkse defensie net niet af te straffen. 

In de tweede helft op het mooie complex -met een bomvolle, sfeervolle kantine- was het DAW Schaijk dat zich wat meer liet zien aan het thuispubliek. De aanvallende bedoelingen werden beloond met een treffer van centrale verdediger Mark Megens, die op de juiste plek stond op een rebound binnen te werken. Het was niet dat Berghem Sport erg schrok van de tegentreffer, want heel veel konden de Schaijkenaren niet meer uitrichten. De 1-3 van Lars van der Kwartel in de 63ste minuut leek daarom wel eens de beslissing te kunnen worden. Na een afgeketste corner kreeg hij de bal voor zijn voeten en hij schoot prachtig raak in de bovenhoek. Toch zou het nog flink spannend worden in de slotfase. Corik Megens rondde een aanval perfect en snoeihard af en dat zorgde voor een aanvalsoffensief. Bij een corner ging zelfs doelman Rick van Aalst mee naar voren, maar ondanks een flinke scrimmage voor het doel bleef de stand 2-3. Na afloop was het wachten op de uitslag bij Prinses Irene en toen ondergetekende de bevestiging kreeg van de 2-2 uitslag in Nistelrode (sorry voor het stalken Adri, red.), barstte er een feestje los bij de Berghemnaren. Nog wat voorbarig, want het is Heeswijk dat met twee wedstrijden minder gespeeld, nog op gelijke hoogte zou kunnen komen.


Kans Donny van Herpen.

Reactie aanvoerder Jacky van Deutekom
"We wisten dat het hier in Schaijk lastig zou worden, dat is altijd zo. Er komt meer bij kijken dan alleen voetbal. In het begin hadden we redelijk wat moeite met ze, maar na de 0-2 was het wel gelopen. Al werd het in de slotfase nog flink spannend en kwamen we goed weg. Dat we nu de periode bijna binnen hebben, hadden we echt niet verwacht. Als je dit scenario vooraf tegen me zou zeggen, had ik je voor gek verklaard. Of we nu titelkandidaat zijn? Ik denk dat andere clubs dat meer zijn, wij moeten nuchter blijven. Maar zeg nooit nooit in de voetballerij. We hebben een aardige mix van ervaring en talent. Het zou mooi zijn als we erin slagen deze groep bij elkaar te houden."

Basisopstelling DAW Schaijk: Rick van Aalst, Robyen van der Heijden, Jaap Maathuis, Mark Megens, Huib van Merwijk, Mike van de Ven, Siem van Merwijk, Noah van Deijne, Tyrone Burgers, Roel Janssen en Corik Megens.

Basisopstelling Berghem Sport: Denny Witjes, Jacky van Deutekom, Wessel Theunisse, Mats van den Broek, Stef van den Broek, Joël van de Berg, Thom van den Broek, Edwin Huibers, Nick Tiellemans, Lars van der Kwartel, Donny van Herpen.

Tweede klasse H:
Vianen Vooruit - Helvoirt 2-8
DAW Schaijk - Berghem Sport 2-3
Prinses Irene - Volharding 2-2
Olympia'18 - Emplina 5-0
Volkel - SVSSS 3-2
Venhorst - Real Lunet 4-1
EVVC - Heeswijk 1-2

1. Berghem Sport 8-16
2. Vianen Vooruit 8-15
3. Olympia'18 8-15
4. Prinses Irene 7-12
5. Heeswijk 6-10
6. Venhorst 7-10
7. EVVC 8-10
8. DAW Schaijk 8-10
9. SVSSS 8-10
11. Volharding 8-8
12. Real Lunet 8-8
13. Helvoirt 6-7
14. Volkel 8-7

17 november:
Helvoirt - Heeswijk

Meer berichten