Herpinia.
Herpinia.

4E: Moeilijk scorend Cito stelt teleur, Ulysses doet wat het moet doen, opnieuw nederlaag Herpinia

Voetbal 1.090 keer gelezen

De ploegen uit ons verspreidingsgebied spelen voorlopig bovenin geen rol van betekenis in de vierde klasse E. Cito had de derde plek kunnen bezetten, maar verloor met 2-0 van GVV. Onderin deed het winnende Ulysses hele goede zaken.

GVV - Cito 2-0
Cito liep in Geldermalsen tegen een dure 2-0 nederlaag aan. Trainer Yavuz Demirci was diep teleurgesteld. Niet alleen over de wedstrijd vandaag, maar ook over het scorend vermogen in de rest van het seizoen. "We hebben zeven wedstrijden gespeeld en elf keer gescoord. We missen zoveel kansen, hij wil er maar niet in. En als je ziet hoe we de doelpunten weggeven... Of zoals vandaag een bal die gewoon totaal verkeerd wordt geraakt en erin dwarrelt. Zondag zijn we vrijgeloot, dus we hebben genoeg tijd om te herstellen. We willen de draad weer oppakken."

SJO/SSA VESTA'19 - Teisterbanders 2-2
Met een punt tegen Teisterbanders was trainer Mark Strik van VESTA'19 niet tevreden. "Drie punten waren vandaag meer op z'n plaats geweest. We hebben veel kansen laten liggen en zelf niks weggegeven. De twee tegengoals waren ongelukkig en niet nodig. Complimenten aan mijn ploeg dat ze bleven voetballen en geduldig bleven." Jordy de Loijer was de grote man bij VESTA'19. Hij maakte zowel de 1-0 als de 2-2.

Buren - Ulysses 3-4
Ulysses pakte drie zeer belangrijke punten om de aansluiting te krijgen met de ploegen erboven. Tegen Buren werd er met 3-4 gewonnen. Cas van de Camp, Willem Brouwer en Mike Hol bogen een 1-0 achterstand om een 1-3 voorsprong. Buren maakte het daarna weer spannend, maar Brouwer zorgde weer voor twee goals verschil. Uiteindelijk werd het 3-4, waarbij Ulysses zeker kansen had laten liggen op een grotere uitslag.

NLC'03 - Alem 0-1
NLC'03 had in de eerste helft niets te zeggen tegen Alem. "We hadden met 0-3 achter moeten staan", zegt trainer René van der Putten. "In de tweede helft was het anders en waren we gelijkwaardig. We verdienden ook een punt, maar je krijgt niet altijd waar je recht op hebt. We hadden moeten scoren."

Maliskamp - Herpinia 2-1
Herpinia liep op bezoek bij Maliskamp tegen de derde nederlaag op rij aan. Na ruim 105 minuten voetbal stond het uiteindelijk 2-1. De thuisploeg was na drie minuten al gevaarlijk, maar doelman Juliën van Hintum hield zijn doel schoon. In de tiende minuut pakte hij opnieuw een bal, maar in de rebound kwam de bal voor de voeten van Sonny Cayaux, die hard binnenschoot met een halve omhaal: 1-0. Herpinia ging op jacht naar de gelijkmaker, had veel balbezit, maar had moeite om door de muur van Maliskamp heen te komen. Arjan van Erp (kopbal) en Willem van Ras (schot) zagen dat de keeper hun inzetten pareerde. Met rust stond het 1-0. Ook in de tweede helft werden beide doelmannen maar sporadisch op de proef gesteld. Herpinia had veel balbezit maar wist zich geen kansen te bieden. Met uitvallen was Maliskamp wel een paar keer gevaarlijk. Herpinia speelde het voorin ook niet goed uit en moest wachten tot er een bal goed zou vallen. In de 58e minuut gebeurde dat, maar het doelpunt van Luuk Rosmalen werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier voor tijd kreeg Rowdy Megens een kans. Zijn schot ging echter ver over. In de slotfase gebeurde er nog van alles. Eerst werd een goal van Maliskamp afgekeurd, maar in de 99ste minuut was de 2-0 van Jordy Konings wel raak. Een minuut later viel uit een corner de 2-1 van Luuk Rosmalen, maar dichterbij kwamen de Herpenaren niet meer. Herpinia-trainer Maarten Hendriks: "We begonnen slap aan de wedstrijd en stonden al snel met 1-0 achter. Vervolgens het initiatief gepakt en het initiatief niet meer afgegeven. Probleem is dat we te weinig creëren en daardoor geen aanspraak maken op meer. De jongens hebben keihard gewerkt voor een goed resultaat maar meer zat er helaas niet in vandaag."