Artuur Spanjersberg  (R) hier in duel tijdens Vianen Vooruit - DAW
Artuur Spanjersberg (R) hier in duel tijdens Vianen Vooruit - DAW Foto: HANNY VD LINDEN

Ziekenwagen en rode kaarten aan de Koekbaksestraat in Vianen

Voetbal 3.117 keer gelezen

VIANEN CUIJK – Het bekerduel Vianen Vooruit –Handel eindigde in een 1-0 zege voor de thuisclub. De wedstrijd bracht nog wel wat kaarten te weeg. En de ambulance verscheen op het veld.

Een duel dat voor speler Artuur Spanjersberg van Vianen Vooruit een vervelende afloop kende in een duel met speler Rob Manders van Handel die direct rood kreeg van de scheidsrechter. In het tumult kreeg ook trainer Niels Voet rood (twee maal geel) van scheidsrechter Ploegstra. Later bleek na foto's in het ziekenhuis het mee te vallen met Spanjersberg, maar de verdediger is wel tot na de winterstop niet inzetbaar. Spanjersberg speelde vandaag centraal omdat Robby van Raaij geblesseerd aan de kant bleef.

Gedachten
Trainer Tom Jacobs van Handel: "We vinden het vreselijk dat een speler dat overkomt. We waren na afloop goed down. De nederlaag is jammer, maar de gedachten waren bij die speler en triest voor Rob Manders die dat absoluut niet met opzet deed, daar ken ik hem te goed voor. De scheidsrechter liep eerst naar Artuur toe zag dat het er niet goed uitzag en gaf toen rood."

Rood
Niels Voet was er duidelijk nog beduusd van toen we hem aan de telefoon kregen: "Ja vreselijk voor Artuur. Gelukkig is het geen beenbreuk maar een splinterbreuk. Hij ligt er zeker zes weken uit." Veel kaarten waaronder Voet zelf: "Eerst kreeg Maarten Broekmans zijn tweede gele en kon dus vertrekken. Kaarten die niet in de aard van het duel lagen dat prima verliep. Die speler van Handel ging veel te hard op Artuur in en kreeg terecht rood vond ik. Die twee gele kaarten en dus rood voor mij raken me amper. Het was emotie en ik was alleen maar met die speler bezig. Jammer, het was er de wedstrijd niet naar."  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant