UDI'19/CSU verloor van IFC. (archieffoto: UDI'19)

UDI'19 verliest bij IFC en haakt af in strijd bovenin

Voetbal 557 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT | UDI'19/CSU is na vier wedstrijden zonder verlies weer eens tegen een nederlaag aangelopen. De Udenaren konden IFC lange tijd bijbenen, maar moesten na rust buigen voor de nummer zeven van de ranglijst: 3-2.

De op één na beste voorhoede tegen de op twee na beste verdediging van de hoofdklasse. Zo kon het affiche IFC-UDI'19 van tevoren worden getypeerd. Na één minuut stilte vooraf wegens het overlijden van UDI-erelid Nol Verhoeven (95) en het 'weigerminuutje' uit protest tegen racisme, werd eigenlijk meteen duidelijk dat IFC vel creativiteit en scorend vermogen herbergt. Waar de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif doorgaans gewend is zelf het spel te maken, kreeg het dit keer te maken met een tegenstander die graag baas in eigen huis is. Toch bleef UDI aanvankelijk goed overeind. Een cornervariant was de gasten halverwege het eerste bedrijf echter te machtig: Danny Slingerland schoot raak. Nog voor rust reageerde UDI, eveneens uit een hoekschop: 1-1.

Wassenberg trefzeker
In de tweede helft startte IFC feller en beter dan UDI en via Everon Pisas en Esey Kiflom Tsegay stond het na een dik uur spelen 3-1. UDI kon eigenlijk geen vuist maken, maar werd geholpen door IFC-keeper Godijn, die een bal moest lossen. Sam Wassenberg was er als de kippen bij op de 3-2 te noteren. De gasten probeerden het nog wel, maar tot grote kansen op de gelijkmaker kwam het niet meer. Door het verlies blijft UDI hangen in de brede middenmoot en ziet het de afstand met de top-5 aanmerkelijk groeien.