Berghem Sport won met 2-1 van Vianen Vooruit
Berghem Sport won met 2-1 van Vianen Vooruit Foto: HANNY VD LINDEN

2H: Berghem Sport wint met fraaie treffer van Edwin Huibers; Volharding in stijgende lijn

Voetbal 3.559 keer gelezen

Edwin Huibers wordt met de week belangrijker voor Berghem Sport. Vanmiddag in het duel met Vianen Vooruit was hij de maker van 2-0 met  een naar het schijnt wondermooie treffer. Daar waren het beide trainers Willem van der Burgt van Berghem Sport en Niels Voet van Vianen Vooruit het volmondig mee eens. Volkel lijkt de woorden van trainer Michael Jans gestalte te geven: "Leuk te zien hoe sommige spelers zich steeds meer aanpassen aan de tweede klasse", luidde zijn tekst vorige week. Volharding lijkt de juiste loipe weer gevonden te hebben en won ook in Heeswijk.

Berghem Sport draait als een tierelier. Dat moest ook Vianen Vooruit ondervinden op de gerenoveerde Koppelsteeg. Edwin Huibers -die terugkeerde van Blauw Geel'38- speelt inmiddels op het middenveld wekelijks een vooraanstaande rol. Vanmiddag maakte hij een van de mooiste treffers uit zijn al rijke carrière. Een vrije trap vanaf de middenlijn viel achter in de zestien waar Huibers weg draaide van Robby van Raaij en de bal subtiel binnenkant voet over doelman Remco Loeffen draaide naar 2-0. Voorheen had Donny van Herpen al geopend naar 1-0 met zijn linker vanaf de rand zestien. Willem van der Burgt: "We lieten Vianen Vooruit op links opbouwen. Daar hadden ze het moeilijk mee. Wel loste Rik Renirie een schitterend schot uit de draai, dat even zo mooi door onze keeper uit het doel werd getikt. We doen het goed en dat ligt niet alleen aan Huibers die het natuurlijk fantastisch doet, maar vooral achterin zijn we sterker geworden met twee jongen gasten." Aldus de trainer van koploper Berghem Sport dat ook al periode-1 binnen wist te halen. Mark Damen was het die de spanning terugbracht, maar het was Berghem Sport dat won. Trainer Niels Voet: "Veel positiespel gespeeld. Weinig gecreëerd de eerste helft. Niet het Vianen Vooruit gezien waar we sterk in zijn, vooral na de 1-0 grote fase niet. Ik zag een degelijk en volwassen Berghem Sport."

DAW Schaijk – Olympia'18 1-2
Lang zag het er naar uit dat DAW een puntje zou sleuren uit het duel met Olympia'18, maar daar staken de mannen van trainer Wil Beijer een stokje voor. Tegen de Schaijkse verwachting in een beter DAW in de eerste helft. Vooral het middenveld van Olympia had moeite met de dynamische middenvelders van DAW. Het logisch gevolg was de 1-0 voorsprong van DAW. Bart Vos gaf de bal perfect voor en Corik Megens knikte van dichtbij raak. In de tweede helft kwam Olympia'18 steeds meer opstomen. DAW had het moeilijk, maar hield tot de 80e minuut stand. Daarna kantelde de wedstrijd volledig. Binnen vijf minuten stond er namelijk een 1-2 stand door Ramon Bulkens en Freek Kerkhof. Ondanks een hectische slotfase met kansen aan beide kanten, veranderde er niets meer aan de stand. Olympia'18 nam drie punten mee uit Schaijk.

Foto's DAW - Olympia'18 (Erick Megens en Bas Delheij)

Helvoirt - Venhorst (Foto's Eric Elbers)

Helvoirt – Venhorst 1-1
Na een 0-0 ruststand opende Rob van Doorn namens Venhorst voor de 0-1. Het veld in Helvoirt is dramatisch volgens trainer Joost Janssen van Venhorst. Er schijnt een tractor over het veld gereden te hebben. Van Doorn die scoorde kreeg de bal op maat van Thijs van Sleeuwen. Tien minuten voor tijd kwam Helvoirt langszij naar 1-1. Veel strijd, uitglijdende spelers een slechte wedstrijd was de conclusie van trainer Joost Janssen van Venhorst.

SVSSS- EVVC 3-2
"Zeg maar aanvoerder Stefan Dekkers versus EVVC. Die vent bepaalt alles daar, een geweldige speler", waren de woorden van EVVC trainer Antwan van Rijn. SVSSS dat een betere eerste helft kende kwam door Dekkers na een half uur spelen op 1-0. Van Rijn paste twee wissels toe in de rust waarna Pim van der Doelen in de 55e minuut gelijk maakte. Bijna van de aftrap was het opnieuw Dekkers die weer scoorde en later was hij tevens de maker van de 3-1. Bart Haerkens verzachtte nog naar 3-2, maar het nog niet meespelen van de geblesseerde Gerwin van den Boom is voelbaar bij de ploeg uit Vinkel.

Volkel – Prinses Irene 2-0
De Volkelaren begonnen sterk tegen het bezoekende Prinses Irene en kwamen verdiend in de 37e minuut op voorsprong. Bart Teeuwen schoot van afstand op doel wat houdbaar leek maar verdween toch achter de Nistelrodense doelman: 1-0. Na rust creëerde Prinses Irene meer druk en hadden veelvuldig balbezit. Maar renderen deed het niet. Daarop was het wachten tot de 80e minuut. Teeuwen plaatste de bal voor de voeten van Jan van der Rijt die vol uithaalde naar 2-0. Een lekkere zege voor het team van Michiel Jans dat plots omhoog schiet in deze super spannende klasse.

Tom Sleddens wordt gehuldigd voor zijn 250e duel voor Heeswijk (Foto Hans Heesakkers)

Heeswijk – Volharding 0-1
In een wedstrijd tussen twee ploegen die beide lieten zien graag winnend van het veld te stappen trokken de 11 van Volharding vandaag aan het langste eind. Na 90 minuten en een paar minuten blessuretijd stapten de mannen uit Vierlingsbeek met een 0-1 overwinning het veld af.

Tom Sleddens
Nadat captain Tom Sleddens voor de wedstrijd in het zonnetje was gezet voor het bereiken van 250 gespeelde wedstrijden in het eerste elftal van Heeswijk en een minuut geen voetbal in verband met met de 'say no to racism' campagne kon de wedstrijd van start. Volharding begon de wedstrijd wat feller dan de thuisploeg en kwamen dan ook al snel op voorsprong. Een afgeslagen corner werd opnieuw de zestien in geslingerd waar deze werd doorgekopt richting de tweede paal. De meegekomen centrale verdediger Kessels gleed de bal van heel dichtbij binnen.

Gijs Timmermans
Het was voor Volharding de middag van de primeurs in het lopende seizoen. De rood-witten speelden pas voor het eerste deze voetbaljaargang een competitiewedstrijd op natuurgras. Daarnaast werd ook pas de eerste uitoverwinning van het seizoen behaald. Tevens maakte de 19-jarige Gijs Timmermans zijn competitiedebuut in de hoofdmacht van de Vierlingsbeekse vereniging. De tweedejaars senior miste het complete seizoen 2018-2019 door een kruisbandblessure en maakte zijn rentree begin dit jaar in het tweede elftal. Door de afwezigheid van Jordy de Klijn (hij liep onlangs ook een kruisbandblessure op, red.) mocht de uit America afkomstige Timmermans vandaag aan de bak als controleur en dat deed hij met name voor rust uitstekend. In de tweede helft moest de jongeling samen met zijn team diep gaan om de vroeg verkregen voorsprong vast te houden en de overwinning in de wacht te slepen. Net als Jordy de Klijn ontbrak ook Kas van den Bosch gekwetst op het Beekse appèl. Desondanks leek het in de 90e minuut nog gelijk te worden. Na een snelle inworp van Dirk Verdonk draaide Stef Adank goed weg bij zijn tegenstander en kwam van dichtbij een op een met de keeper te staan. Vanuit een lastige hoek leek hij de bal in de verre hoek te schuiven maar de vingertoppen van Roel van Rens zorgde ervoor dat de bal enkele centimeters aan de verkeerde kant van de paal belandde.