Eerder beeld uit de onvervalste derby Schijndel – Avanti’31
Eerder beeld uit de onvervalste derby Schijndel – Avanti’31

3D: Schijndel – Avanti'31 Schijndelse 'burenruzie'; kan Margriet RKPVV pijn doen in Helmond?

Voetbal 1.720 keer gelezen

Nog drie wedstrijddagen geeft het programma voor de laatste maand van het jaar: december. Een uitloop kan zijn op 22 december voor het wegwerken van afgelastingen en wellicht nog een bekerduel. Afgelasten betekent dus drie dagen voor Kerst dat de kicks nog uit de tas moeten. Opvallend is de nieuwe regel volgens trainer Tom Jacobs dat schorsingen in het bekertoernooi niet gelden voor de competitie. Heel apart. Je trapt iemand moedwillig na bij een 4-0 beker achterstand en denkt dan: 'Het toch alleen maar voor de beker. En zondag kan ik weer leuk meedoen.'  

Door: Peter Kuijpers

Twee teams uit hetzelfde dorp dat staat garant voor malse borrelpraat in de plaatselijke kroegen en natuurlijk aan de koffie automaat of kopieermachine. Bloed aan de paal en messen in sokken is verleden tijd, mocht überhaupt dat ooit plaats hebben gevonden. Beiden kwamen zondag niet tot winst waar Avanti'31 nog verre van de gewenste vorm verwijderd is. Plek voorlaatst is ook oneigenlijk voor Avanti'31 dat de laatste jaren dik in het linkerrijtje eindigde. Schijndel staat momenteel zesde is gehandicapt door de tot na de winterstop geblesseerde Brent Blummel. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd twee maal in een gelijkspel. Zondag is er weer de eerste editie. Assistent-trainer John Blummel is duidelijk: "Dit potje willen we winnen van onze dorpsgenoten. Daar gaan we zondag alles aan doen." Trainer Henry van Wanrooy: "We geven weinig weg maar moeten wel gaan scoren. We hebben met Jelle Brus een speler van 19 jaar die het team aanstuurt."  Op het Zuideinderpark fluit scheidsrechter Ko van de Ven uit Mill om 14.00 uur voor aanvang.

FC Schadewijk – Nooit Gedacht
Nooit Gedacht is een stug team waar je niet zomaar even van wint weet ook trainer Gaby Kuijpers van FC Schadewijk. Kuijpers: "Ik vind Nooit Gedacht zeker een lastig tegenstander altijd. Maar zie de uitslagen, het blijft een lastige competitie. Er zijn bij ons enkele spelers met pijntjes, maar ook de tegenstander ontkomt hier niet aan. De vorm van de dag is heel belangrijk. Wij zijn nog te wisselvallig. Zondag hadden we BMC bij de strot gepakt en dan zijn we sterk. Zondag in Oss, tegen een goede tegenstander, moeten we alert zijn. Maar deze Ossenaren hebben al 17 punten en als we met onze benen op de grond blijven staan kunnen we veel. Iedere week is weer anders en zo is het denk ik wel bij meeste elftallen in de deze mooie klasse." Leuke teksten van de trainer van FC Schadewijk, recht uit zijn voetbalhart. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Talas de bal op De Neervelden aan het rollen brengen.


Marc van de Ven: "We zijn niet in de positie om clubs te onderschatten" 

Boekel Sport – BMC
Het dramatisch gestarte Boekel Sport pakt zondag een verrassende zege op De Biescamp in Geffen bij Nooit Gedacht. Verrassend? Ja toch want winnen bij Nooit Gedacht is maar voor weinigen weggelegd en was Boekel Sport de eerste in dit geval. Goed bezig heet dat dan. Trainer Marc van de Ven: "We zijn inmiddels lekker bezig met tien punten uit vijf wedstrijden, maar door de slechte seizoenstart in de eerste vier wedstrijden hebben we nog een flinke inhaalrace te maken. Hierdoor zijn we vooral met onszelf bezig en totaal niet in de positie of luxe om wie dan ook maar te onderschatten. We mogen richting de winterstop niets meer laten liggen om weer mee te gaan doen, te beginnen zondag tegen BMC. " Op De Donk in Boekel zal scheidsrechter Bruekers de heren om 14.30 uur manen tot voetballen.

Handel – SC Helmondia
Ondanks dat Nijnsel knap een puntje pakte bij SC Helmondia zondag, blijft de ploeg van trainer Juan Bonilla met kanjers als Amos Letwory en Ilias Essakati een meer dan gerespecteerde tegenstander. Dat is voor trainer Tom Jacobs van Handel geen geheim. Jacobs: "We krijgen deze zondag Helmondia op bezoek. Door velen getipt als kampioenskandidaat. We kunnen onze borst nat maken. Afgelopen zondag was geen goede wedstrijd van onze kant. Alle credits voor Avanti dat ze zo weinig kansen weggaven. Normaal creëren we meer dan voldoende kansen per wedstrijd om een goal te maken. Daar waren we deze keer niet goed genoeg voor. Het zal van onze kant vooral beter moeten in balbezit en in de omschakeling naar balbezit. Als we daar minder slordig worden dan maken we een goede kans. Als die momenten net zo slecht verzorgd zijn als tegen Avanti'31 dan wordt het erg lastig voor ons."

Tom Jacobs geeft zijn instructies (Foto Peter Kuijpers)

Drie wedstrijden
Wat is er beschikbaar zondag? Jacobs vervolgt: "Giel Bos heeft afgelopen zondag weer voor het eerst gespeeld na zijn blessure en is volledig fit. Peter van de Bosch is weer gesignaleerd op het veld en zal hopelijk nog voor de winterstop aansluiten (deze zondag komt nog te vroeg). Rob Manders heeft een pittige schorsing gekregen van drie wedstrijden, echter is deze schorsing alleen geldig in het bekertoernooi. Dit betekent dat hij gewoon speelgerechtigd is in de competitie. Jan van Grinsven zit in het buitenland voor zijn werk en zal dus ook niet spelen."  

RKPVV – Margriet
Een mooie test voor Margriet bij de topper uit 3D die door wat impulsen van Oranje Zwart en het ter ziele gegane Dijkse Boys als een raket uit de vijfde klasse omhoog is geschoten. Excellent riep zondag al een halt toe aan de Helmondse succesformatie, nu Margriet nog. Trainer Maarten van Vugt: "Tja zal een lastig potje worden, goede ploeg, koploper en vooral thuis ijzersterk. Daarnaast hebben ze met Johan van Lierop een sterke kracht. Maar goed ze hebben de laatste twee wedstrijden niet in winst om kunnen zetten dus er liggen altijd mogelijkheden. Willen wij aan blijven haken bij de bovenste plekken zullen we een resultaat moeten halen. Uit de afgelopen drie wedstrijden hebben we twee punten gehaald. Dat is benedenmaats dus we zullen boven ons uit moeten stijgen om dit te realiseren." Om 14.30 uur fluit op de Warande scheidstrechter Maarten Bouw uit Erp voor aanvang.

Nijnsel – Excellent
Nijnsel behaalde tegen het in de tweede helft in ondertal spelende Helmondia een knap gelijkspel. De kampioenskandidaat  uit Helmond vergat te profiteren van het 5-1 verlies van stadsgenoot RKPVV bij Excellent toevallig de tegenstander van Nijnsel komende zondag. Wie weet komt er eindelijk weer eens een nodige overwinning. Trainer Tim de Wert: "Afgelopen zondag inderdaad een goed resultaat tegen een ploeg die ik tot op heden het beste voetbal vind spelen. Jammer dat we de kansen niet afmaakten. Als je half uur met man meer speelt hoor je eigenlijk een goal te maken. Komende zondag excellent een stugge tegenstander denk ik. Afgelopen zondag een prima resultaat tegen koploper RKPVV. Excellent geeft weinig ruimte weg en in de omschakeling komen ze er snel uit. 90 minuten lang goed georganiseerd spelen en geduldig je kansen afwachten dan moet een goed resultaat mogelijk zijn. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel. Het wordt tijd voor een overwinning. Stefan Hulsen zit op dit moment even in een mindere fase. Het is allemaal net niet. Stefan is jongen die hard werkt en de goals komen echt wel weer. Daar heb ik alle vertrouwen in. Stefan is voor ons een belangrijke speler die de komende weken vanzelf het verschil weer gaat maken." IJs en weder dienende ligt er mooi programma voor ons komende zondag. De man die het sportief voor het zeggen heeft op Den Eimert is scheidsrechter Mark Kolenberg uit Helmond.

Programma voor zondag: 
Schijndel/De Wit - Avanti'31
FC Schadewijk - Nooit Gedacht
Boekel Sport - BMC
Den Dungen - SCG'18
Handel - SC Helmondia
RKPVV - Margriet
Nijnsel/TVE - Excellent

Stand
1. RKPVV 9-20
2. FC Schadewijk 9-17
3. SC Helmondia 9-17
4. Margriet 9-15
5. Excellent 9-14
6. Schijndel/De Wit 9-14
7. Den Dungen 9-13
8. Handel 9-12
9. Nijnsel/TVE 9-11
10. Nooit Gedacht 9-10
11. Boekel Sport 9-10
12. SCG'18 9-7
13. Avanti'31 9-6
14. BMC 9-5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant