Venhorst moest in de tweede helft diep buigen voor Emplina
Venhorst moest in de tweede helft diep buigen voor Emplina Foto: Eric Elbers

Berghem Sport sleept drie punten weg uit Nistelrode, Volharding verliest thuis van SVSSS

Voetbal 2.633 keer gelezen

Een doelpuntrijke wedstrijd was het duel tussen de twee topploegen Prinses Irene en de bezoekende koploper Berghem Sport waar laatste uiteindelijk won. Willem van der Burgt kon Kliksport ook nog vertellen dat hij deze week voor een seizoen heeft bijgetekend in Berghem. Volkel hield zich schrap in Boxmeer maar verloor toch van Olympia'18 met klein verschil.

Prima voetbalomstandigheden op De Schellen in Nistelrode met redelijk wat publiek. Uiteindelijk gewonnen door Berghem Sport dat een kwartier voor tijd op 2-3 kwam door Donny van Herpen. Trainer Willem van der Burgt: "Als je de wedstrijd totaal bekijkt vind ik dat we het meest aanspraak maakte op de eindoverwinning ondanks dat Prinses Irene wel degelijk goede kansen kreeg. We stonden met 0-1 voor door en treffer van Donny van Herpen. Bijna in het rustsignaal vlagde onze grensrechter (Patrick van de Koolwijk) dat de bal achter was. De scheidsrechter (Mike Opsteen uit Keldonk red.) negeerde dat signaal terwijl hij dat zelf nooit kon waarnemen. Raar toch dat hij dan onze grensrechter negeert. De bal werd van richting veranderd en door naar ik dacht door Wessel Theunisse van ons getoucheerd." Na rust was het Thomas van de Broek die de bezoekers weer op voorsprong schoot, maar Wibe van Rooij trok met een heerlijke vrije trap de stand weer gelijk. Het bekende venijn zat hem voor Prinses Irene in de spreekwoordelijke staart en kon Van Herpen met zijn tweede de winst een kwartier voor tijd veilig stellen.

EVVC – DAW Schaijk 4-2
Trainer Rob van der Ven van DAW: "EVVC was de eerste twintig minuten beter. Daarna kregen wij meer grip op de wedstrijd en scoren zij plots uit het niets via een van richting veranderd schot." Na een half uur was het Mark van Zoggel die opende op De Zwaan. Een van richting veranderd schot na een hoekschop ging hier aan vooraf. Meteen na rust was het opnieuw EVVC dat scoorde via Rob van Dijk, maar binnen tien minuten stond het 2-2 door Corik Megens en Bart Vos. Trainer Antwan van Rijn van EVVC: "We pakten het gelukkig na deze tegenvaller weer goed op en konden we via Rob van Dijk en Edgar Glaudemans met 4-2 winst finishen."

Kameradenhulp aan het front (Erik Elbers)

Venhorst – Emplina 0-3
Een ijskoude douche kreeg thuisclub Venhorst te verwerken. Je kan er breed over gaan discussiëren maar deze pot was natuurlijk in Venhorst als winst gecalculeerd. Tot de rust gingen de partijen nog aardig gelijk op, al was het spel van Venhorst op zijn zachts gezegd matig. In de tweede helft sloeg Emplina hard toe  en scoorde via twee maal Guillermo le Crouvreur en Ingmar Voorhaar namens de bezoekers. Trainer Joost Janssen: "We zijn niet goed begonnen aan de wedstrijd en eigenlijk heel de partij achter de bekende feiten aangelopen. Dat is niet goed van ons. Deze week hard trainen en ons goed voorbereiden op de koploper."

In de slotfase was het nog hectisch in de Vianen zestien (Foto Hanny van der Linden)

Vianen Vooruit – Heeswijk 1-0
Vandaag stond in Vianen, op een erg zacht en slecht veld, een gehavend Heeswijk tegenover de nummer drie van de competitie. Maar ook Vianen Vooruit was verre van volledig. De beide ploegen moesten behoorlijk wat zaken aanpassen in de startformatie. Wellicht speelde dit nog mee bij het eerste doelpunt van Vianen Vooruit. Heeswijk was een beetje zoekende. In de zevende minuut maakte Vianen daar dankbaar gebruik van en werd een half afgeslagen voorzet van Jeroen Schepen weggekopt door Heeswijk en de afvallende bal met een dropkick op de Zestien binnenschoten door buitenspeler Jeroen Bardoel. 1-0. Trainer Niels Voet: "Meteen na rust een grote kans weggegeven op de gelijkmaker. Bal op de lat van Rik Reinirie en in de rebound mist Bardoel de 2-0. Verder hebben we de wedstrijd zakelijk uitgespeeld. Goede overwinning, ik ben trots op de ploeg."

Volharding – SVSSS 1-2
Volharding heeft vanmiddag een uitgelezen kans laten liggen om een flinke stijging op de ranglijst te maken. Als men thuis had gewonnen van de nummer vier promovendus SVSSS uit Udenhout waren de rood-witten over de bezoekers heen gewipt in de stand. Er werd echter met 1-2 verloren en dat hadden de Vierlingsbekenaren compleet aan zichzelf te wijten. Vooral verdedigend was het vandaag zwaar ondermaats. De gasten kwamen na een kwartiertje aan de leiding door Jim de Laat wat ook de ruststand was. Na een uur spelen voerden de Udenhouters de score op naar 0-2 door Stefan Dekkers. Twee minuten later echter was het Vincent Buijssen die verkleinde naar 1-2. In de laatste tien minuten bracht Volharding-trainer Johan Vullings met Brent Achten en Tim Martens nog twee A-junioren in het veld, maar ook zij slaagden er niet in om Volharding nog een punt te bezorgen.

Douwe Zwaan volle run (Foto Bas Delheij)

Olympia'18 - Volkel 2-1
Volkel is er niet in geslaagd de succesvolle reeks voort te zetten. Bij Olympia'18 in Boxmeer werd het na een meeslepend duel 2-1 voor de gastheren. Volkel startte zonder captain Robin van Cuijk en had het in de beginfase lastig tegen de fel aandringende ploeg uit Boxmeer. In de 3e minuut kopte Douwe Zwaan uit een hoekschop naast. Een combinatie tussen Sam Luppes en Douwe Zwaan had ook bijna succes, maar Tomek Kuijpers kon de topscorer van Olympia'18 van een doelpunt afhouden. In de 38e minuut de verdiende goal voor de gastheren en wie anders dan Zwaan was de doelpuntenmaker. Hij schampte met zijn hoofd een corner van Olympia'18 en in de uiterste hoek was Tomek Kuijpers kansloos. Volkel kreeg meer grip op Olympia'18 en Justin Damen zag zijn schot overgetikt worden door de Boxmeerse doelman. Uit de daaropvolgende corner was Thijmen de Ruijter dichtbij de gelijkmaker, maar hij mikte rakelings naast. De verdiende gelijkmaker viel toch en wel in de 43e minuut. Bram van de Loght pikte een bal op die door Olympia slecht uitverdedigd werd en schoot door een woud aan spelers Volkel naast Olympia'18. Na rust was het woord aan de thuisclub. Douwe Zwaan ontsnapte nog aan de aandacht van de defensie van Volkel, maar oog in oog met Tomek Kuijpers, kwam het fenomeen niet tot scoren. De 2-1 kwam er toch in de 73e minuut. Ditmaal vond Zwaan Sam Luppes bij een goede combinatie en stond het 2-1. Volkel probeerde nog wat terug te doen maar de winst bleef op Sportpark Pelzer.