Cruciaal moment in de wedstrijd was de rode kaart voor Venhorst verdediger Thijn van den Vossenberg. Foto: Eric Elbers

2H: Olympia'18 met tien man naar 0-1 zege in Helvoirt; knappe zege EVVC bij Emplina

Voetbal 2.654 keer gelezen

Berghem Sport won zoals verwacht van het bezoekende Venhorst waar Volkel thuis Vianen Vooruit versloeg. Olympia'18 stond nog op 0-0 toen het rood viel voor Freek Kerkhof en Olympia'18 alsnog won met 0-1. Volharding keek na 45 minuten tegen een 0-3 achterstand aan, maar twee maal Blenckers en Buijssen perste er alsnog een puntje uit.

EVVC won bijzonder knap bij Emplina in Empel. Na een half uur was het Bart Haerkens die indirect uit een strafschop van Rob van Dijk de Vinkelaren op voorsprong bracht. De bal werd nog door de Emplina doelman getoucheerd maar aan de paal was het Haerkens die in kon tikken. Kort hierna vergat scheidsrechter Piket (naar Vinkelse lezing) de bal opnieuw op elf meter te leggen nadat Rob van Dijk neer ging in botsing met de Empelse doelman die al van de eerste pingel geel had. Dat gebeurde niet waar overigens Emplina al na een paar minuten na aanvang een strafschop gestopt zag door EVVC doelman Dylan Hurkens die de bal met een geweldige reflex uit zijn doel ranselde. In de 65e minuut was het opnieuw een verdediger die scoorde. Jorg van Schayk stak centraal over, kapte iemand uit in de zestien en pofte raak. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Van de linkerkant kwam Roel Bouwens op en bepaalde de eindstand op 0-3.

SVSSS - Prinses Irene 2-2
Voetballend hadden we meer in huis wist trainer Erik Meulendijk Kliksport te melden "We haalden te weinig rendement uit de wedstrijd. Voetballend ben ik wel tevreden over de uitslag niet." Al na acht minuten opende Tim van den Brand de score naar 0-1 waar dikke kansen op meer volgden. Die vielen niet en kwam SVSSS terug naar 1-1 en vijf minuten later in de 25e minuut zelfs naar 2-1. Na rust ging de ploeg uit Nistelrode voor de gelijkmaker die in de 65e minuut viel door Wibe van Rooij. Meulendijk: "We kregen nog kansen op 2-3 maar dat bleef uit. De laatste elf minuten waren voor SVSSS wij zaten er doorheen."

Helvoirt - Olympia'18 (Foto's Bas Delheij)

Helvoirt – Olympia'18 0-1
Aan één doelpunt van Douwe Zwaan had de ploeg uit Boxmeer voldoende voor de zevende zege. In de 24e minuut kreeg Freek Kerkhof rood. Trainer Wil Beijer: "Freek kreeg een tik acher tegen zijn hoofd en in riep in zijn reactie iets tegen de speler die dat deed. Dat taalgebruik accepteerde de scheidsrechter niet en trok rood." Kort na het incident was het Douwen die ons redde en 0-1 scoorde. We moesten met een man minder verdedigend gaan voetballen en dat zijn we niet gewend bij Olympia'18, maar we zijn ook in de tweede helft niet in de problemen geweest." Het veld was niet geweldig in Helvoirt, maar daar wilde Beijer nog wel wat over kwijt: "Ik heb verhalen van trainers bij jullie gelezen over dat veld, maar ik vond het best meevallen. Het is geen biljartlaken, maar je kon er goed op voetballen het viel best mee" ,aldus de oefenmeester van Olympia'18

Pingel van Donny van Herpen

Berghem Sport – Venhorst 5-2
Dat Berghem Sport met Olympia'18 gaat voor het winterkampioenschap is duidelijk en zal zondag in het laatste ronde van dit jaar beslist worden. Berghem Sport won op de eigen Koppelsteeg met 5-2 van Venhorst. Voor Willem van den Burgt, trainer van Berghem Sport, was Venhorst een open boek gezien hij zelf daar ooit de trainer was. Venhorst kwam na tien minuten op voorsprong door een treffer van Rens van Sleeuwen. De linkspoot kwam op rechts op en pegelde gedragen door de wind hard binnen. Vijf minuten duurde de voorsprong van Venhorst maar en was het Nick Tielemans die gelijk maakt voor Berghem Sport. Wessel Theunisse en Donny van Herpen bepaalden de 3-1 ruststand. Thijn van den Vossemberg van Venhorst kreeg in minuut 40 rood. Willem van den Burgt: "Na rust bij die stand en tegen tien man verdween het tempo uit de wedstrijd. Na de 4-1 van Donny van Herpen, was houdbaar dacht ik, was het helemaal over." Thijs van Sleeuwen scoorde  nog 4-2 namens de gasten, maar het laatste woord was opnieuw voor Theunisse die tegendraads uit een hoekschop raak kopte met zijn tweede naar een 5-2 eindstand.

Volkel - Vianen Vooruit (Foto's Hanny van der Linden)

Volkel – Vianen Vooruit 1-0
In een wedstrijd met bar weinig hoogtepunten is Volkel er in geslaagd de nummer drie Vianen Vooruit drie punten af te snoepen. Het eerste gevaar kwam van de kant van Vianen Vooruit in de derde minuut toen een voorzet vanaf de rechterkant net gemist werd door Joost Verbiesen. In de elfde minuut kwam een goed georganiseerd voetballend Volkel voor de eerste keer voor het doel van Vianen. In de tweede helft opnieuw weinig spektakel. In de 64e minuut had Vianen Vooruit moeten scoren toen Jeroen Bardoel oog in oog kwam te staan met Tomek Kuijpers. De Volkel goalie kwam echter goed uit en voorkwam zo een treffer. In de 73e minuut dan eindelijk opwinding en een doelpunt voor Volkel. Bart Teeuwen vond Bram van der Loght die een verdediger uitkapte en de bal voorbij doelman Remco Loeffen in het mandje deponeerde: 1-0. Bij Volkel moest Daan Wijdeven door een blessure het veld verlaten. Voor hem keerde Jeroen van de Laar na jarenlang blessureleed terug in de basis. De 1-1 had nog moeten vallen, maar alleen voor doelman Tomek Kuijpers, hielp invaller Thomas van de Sanden van Vianen Vooruit een enorme kans om zeep door over te mikken.

Volharding – Real Lunet 3-3
Volharding slaagde er vanmiddag, voor de tweede week op een rij, niet in om een thuiswedstrijd te winnen. In een krankzinnige wedstrijd tegen hekkensluiter Real Lunet uit Vught eindigde het op sportpark Soetendaal na een 0-3 ruststand in 3-3. Daarmee deed Volharding zich overigens nog ernstig tekort. Aan de ene kant moet je blij zijn met een punt na zo'n grote achterstand bij rust, maar een 9-5 uitslag had ook zeker tot de mogelijkheden behoord. Feit is, dat de roodwitten met het gelijke spel weinig tot niets opschieten. Marc Blenckers was belangrijk voor de Vierlingsbekers. Eerst scoorde hij 1-3 uit een heerlijke vrije trap en mocht Vincent Buijssen aanleggen vanaf de penaltystip nadat er handspel was geconstateerd in de Vughtse defensie. In de 69e minuut viel de gelijkmaker. Lars van Treek bereikte met een prachtige lange bal Tim Brouwer. Die controleerde het leder uitstekend en vond vervolgens Mark Blenckers, die zijn tweede treffer van de middag binnen schoof: 3-3. Volharding had daarna nog ruim twintig minuten om de comeback helemaal compleet te maken door de wedstrijd alsnog te winnen en kreeg daarvoor legio kansen. Dat bleef Real Lunet bespaard en werd het puntje gekoesterd.